Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   III wojna swiatowa? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/iii-wojna-swiatowa-18640/)

ed hunter 12.06.2018 07:10

http://static.pokazywarka.pl/4/m/0/0...9b28d_orig.jpg

tomgoo 20.03.2003 22:14

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
A ja mysle ze wojna jeszcze sie na dobre nie zaczela... to stanie sie w ciagu kilku nastepnych dni
Lub dzisiejszej nocy......

Ormianin 20.03.2003 21:59

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Iraq zostanie sam jak palec, nawet Arafat bedzie siedzial cicho zeby "przypadkiem" amerykanie niezpacyfikowali przy okzaji tej oazy terroryzmu zwanej Autonomia Palestynska ||
a i znalazlem dosyc ciekawa stronke nt Iraqu na rmf'ie :)

A ja mysle ze wojna jeszcze sie na dobre nie zaczela... to stanie sie w ciagu kilku nastepnych dni

Pawel_k 20.03.2003 15:35

Cytat:

paja napisa***322;(a)
No i się zaczeło :boks: ciekawe co będzie dalej ??? Jak myślicie czy za Irakiem pójda inne kraje arabskie na "świętą wojnę"
Iraq zostanie sam jak palec, nawet Arafat bedzie siedzial cicho zeby "przypadkiem" amerykanie niezpacyfikowali przy okzaji tej oazy terroryzmu zwanej Autonomia Palestynska ||
a i znalazlem dosyc ciekawa stronke nt Iraqu na rmf'ie :)

paja 20.03.2003 15:31

No i się zaczeło :boks: ciekawe co będzie dalej ??? Jak myślicie czy za Irakiem pójda inne kraje arabskie na "świętą wojnę"

przemas 20.03.2003 09:32

przej****e, w ogóle mi sie to nie podoba. :(

Pawel_k 20.03.2003 09:07

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Pierwszy atak na Bagdad - ok. 3:35 "naszego" czasu.

Buuuu zaczęło się..... :blee:

oby sie jak najszybciej skonczylo :)

Ormianin 20.03.2003 09:05

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
AT LAST!:jupi:
Time to die ..Saddam

Wszytskie stacje radiowe o tym nadaja... telewizyjne chyba tez...

GOLOMB 20.03.2003 08:21

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)

AT LAST!:jupi:
Time to die ..Saddam

TOMMYx 20.03.2003 04:50

Ormianin 19.03.2003 09:00

Cytat:

oldgringo napisa***322;(a)
Dochód na jednego mieszkańca może łatwo zmylić,szczegulnie gdy jest osiągany dzięki surowcom naturalnym.Gospodarka bogatych krajów arabskich opiera się na wydobyciu ropy a nie na np.nowoczesnych technologiach.
A zasoby ropy w Zatoce Perskiej skończą się za 50 lat

Moze i w Zatoce sie skoncza za 50 lat, ale pola nafowe wystepuja jeszcze na szerokim kontynecie, polwyspie Arabskim, Zydzi maja pola roponosne... Ruscy, Wenezuela, Filipiny, Morze Polnoce...

Problem w tym ze konflikt jest na tyle niebezpieczny ze moze doprowadzic do wiekszego plomienia zapalnego...
zreszta zobaczymy jak to bedzie mamy jeszcze kilkanascie godzin, na reakcje Busha

pozdrawiam:)

oldgringo 19.03.2003 08:51

Cytat:

Alinoe napisa***322;(a)
PS> oldgringo o ile mi wiadomo to poziom gospodarczy danego kraju mierzy sie w dochodzie na jednego mieszkańca a ten akurat kraje arabskie maja dość wysoki - np. Katar. A tak na marginesie te 50 lat to chyba nieco pesymistyczne ??!!
Dochód na jednego mieszkańca może łatwo zmylić,szczegulnie gdy jest osiągany dzięki surowcom naturalnym.Gospodarka bogatych krajów arabskich opiera się na wydobyciu ropy a nie na np.nowoczesnych technologiach.
A zasoby ropy w Zatoce Perskiej skończą się za 50 lat

Alinoe 18.03.2003 22:18

konflikt w iraku zapowiada sie na bank !! a cała sprawa wydaje sie nieco bardziej skomplikowana bo pomijając fakt że w całym świecie arabskim dość niechetnie odnoszą się do usa (nawet w krajach sprzymieżonych) to dochodzi sprawa palestyńczyków którzy byc może wykorzystaja zawieruchę. no i oczywiście sprawa korei - na ile to blef i próba wymuszenia pomocy gospodarczej a na ile inne pobudki ?? a powiedzmy szczerze usa nie stać na prowadzenie wojny na dwa fronty. a sprawa tajwanu ?? kto wie czy chiny nie wykorzystaja sytuacji by raz na zawsze rozprawic się ze "zbuntowaną" prowincją. tak czy siak konflikt trzeba śledzic a co do jego genezy to fakt - jak mówi przysłowie "jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę" - ropa i przemysł zbrojeniowy któremu koniunktura sprzyja tylko w czasie wojny a w usa pora na zmiane sprzętu i wypróbowanie nowych technologii choć nie mozna lekcewazyc nastrojów społeczeństwa a w usa hasła "niesiemy demokrację i pokój" zawsze wywoływały rumieniec na twarzy

PS> oldgringo o ile mi wiadomo to poziom gospodarczy danego kraju mierzy sie w dochodzie na jednego mieszkańca a ten akurat kraje arabskie maja dość wysoki - np. Katar. A tak na marginesie te 50 lat to chyba nieco pesymistyczne ??!!

jacoob 18.03.2003 20:36

Ja to rozumiem po swojemu ale interpretacje mogą być różne .Ali ( tak ma na imie ten gość ) Jest w Polsce od ponad 2 lat , pracuje , ma kobietę i dziecko - polkę i ogólnie sobie zyje w polsce Teoretycznie o powrocie do kraju niepowinien nawet myśleć bo tam jest skreślony jako polityczny a tu nagle twierdzi że za 2 dni wylatuje do egiptu i kilku jego kumpli też .Państwo ściąga swoich ludzi nietylko z polski ale tez z holandii , słowacji i czech ( co ciekawe w niemczech nie ma takiej wywózki)No i to wszystko a ja sam niewiem co myśleć bo im też mogą mydlić oczy z powodu zamieszania i w ten sposób wymusić powrót do kraju, strasząc tym że w europie bedzie przechlapane

Ormianin 18.03.2003 09:06

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
Właśnie wróciłem od kumpeli u której mieszka egipcjanin .Przyszedł do domu cały w skowronkach bo właśnie do polski przyleciał facet który daje arabom tak zwaną ostatnia szansę ZA DWA DNI WYLATUJĄ 4 SAMOLOTY Z POLSKI I ICH WYWORZĄ DO eGIPTU
jak to rozumiec co napisales jaccob?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16.