![]() |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a i znalazlem dosyc ciekawa stronke nt Iraqu na rmf'ie :) |
No i się zaczeło :boks: ciekawe co będzie dalej ??? Jak myślicie czy za Irakiem pójda inne kraje arabskie na "świętą wojnę"
|
przej****e, w ogóle mi sie to nie podoba. :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Time to die ..Saddam |
Pierwszy atak na Bagdad - ok. 3:35 "naszego" czasu.
Buuuu zaczęło się..... :blee: |
Cytat:
Problem w tym ze konflikt jest na tyle niebezpieczny ze moze doprowadzic do wiekszego plomienia zapalnego... zreszta zobaczymy jak to bedzie mamy jeszcze kilkanascie godzin, na reakcje Busha pozdrawiam:) |
Cytat:
A zasoby ropy w Zatoce Perskiej skończą się za 50 lat |
konflikt w iraku zapowiada sie na bank !! a cała sprawa wydaje sie nieco bardziej skomplikowana bo pomijając fakt że w całym świecie arabskim dość niechetnie odnoszą się do usa (nawet w krajach sprzymieżonych) to dochodzi sprawa palestyńczyków którzy byc może wykorzystaja zawieruchę. no i oczywiście sprawa korei - na ile to blef i próba wymuszenia pomocy gospodarczej a na ile inne pobudki ?? a powiedzmy szczerze usa nie stać na prowadzenie wojny na dwa fronty. a sprawa tajwanu ?? kto wie czy chiny nie wykorzystaja sytuacji by raz na zawsze rozprawic się ze "zbuntowaną" prowincją. tak czy siak konflikt trzeba śledzic a co do jego genezy to fakt - jak mówi przysłowie "jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę" - ropa i przemysł zbrojeniowy któremu koniunktura sprzyja tylko w czasie wojny a w usa pora na zmiane sprzętu i wypróbowanie nowych technologii choć nie mozna lekcewazyc nastrojów społeczeństwa a w usa hasła "niesiemy demokrację i pokój" zawsze wywoływały rumieniec na twarzy
PS> oldgringo o ile mi wiadomo to poziom gospodarczy danego kraju mierzy sie w dochodzie na jednego mieszkańca a ten akurat kraje arabskie maja dość wysoki - np. Katar. A tak na marginesie te 50 lat to chyba nieco pesymistyczne ??!! |
Ja to rozumiem po swojemu ale interpretacje mogą być różne .Ali ( tak ma na imie ten gość ) Jest w Polsce od ponad 2 lat , pracuje , ma kobietę i dziecko - polkę i ogólnie sobie zyje w polsce Teoretycznie o powrocie do kraju niepowinien nawet myśleć bo tam jest skreślony jako polityczny a tu nagle twierdzi że za 2 dni wylatuje do egiptu i kilku jego kumpli też .Państwo ściąga swoich ludzi nietylko z polski ale tez z holandii , słowacji i czech ( co ciekawe w niemczech nie ma takiej wywózki)No i to wszystko a ja sam niewiem co myśleć bo im też mogą mydlić oczy z powodu zamieszania i w ten sposób wymusić powrót do kraju, strasząc tym że w europie bedzie przechlapane
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16. |