![]() |
Zamykanie systemu z klawiatury
Czy da sie w jakis sposób w xp przypisać jakiemuś klawiszowi np F4 zamykanie systemu, a np F3 restartowanie? Klawiatura jest bez specjalnych klawiszy do zamykania, ma natomiast search, files, e-mail, www, nute, volume+-. Czy dało by sie np podmienic funkcje tych klawiszy?
|
Było coś takiego na takiej stronie, że robiło się ikonkę i jak 2x kliknąłeś to system się zamykał...i może można do tego przypisać klawisz skrótu...sprobuje poszukać...
|
Cytat:
|
Co do zamykania to chyba alt F4 i Enter ;)
A rozruch? Mam w BIOSie coś takiego jak "wake on keyboard". Ustawiłem sobie włączanie kompa klawiaturką. W sumie to tylko gadżet, bo i tak szybciej uruchomić kompa poprostu włącznikiem :) |
Cytat:
|
Nie wiem może się mylę ale za to odpowiada ACPI, jeżeli ma się odpowiednią klawiaturę (trzy klawisze) i po kłopocie. U mnie tak jest jeden klawisz (power) na klawiaturze BTC 5197 i komputer się zamyka.
|
A da się podnienic funkcje klawiszy specjalnych? np search i files. Nie sa mi potrzebne a jak zamykanie i restart były by dobre. Klawiatura to Logitech Internet keyboard Y-ST39.
ps. czemu projektanci dodają pełno niepotrzebnych bajerów a zapominaja o ważniejszych rzeczach? :) |
w logitechach można przypisywać uruchamianie programu pod dany klawisz
w 98 wystarczyło by zrobić skrót do skrótu do ;) c:\windows\rundll32.exe user,ExitWindows i system by ci się zamykał W xp też to się da ustawić, kiedyś to widziałem, ale w tej chwili nie pamiętam. Poszukaj na google XP tips and tricks... |
Cytat:
|
ale płyta z oprogramowaniem jest razem z klawiaturą ! i tam jest ten program, chyba iTouch się nazywa i na www logitecha też jest...
|
...halo, halo...
...po grzyba kombinowac, konfigurowac, zmieniac... ...Tweak XP i z glowy... ...on sam wyrzuca na pulpit ikony... ...restartu, zamkniecia, hibernacji... ...THE END... ...pozdr... ...fuck, nie doczytalem tematu... ...z klawiatury powiadasz... ...:idea: ... |
Ja znam tylko stan w strzymania ale to tylko na specjalnych klawiaturach;p ;p ;p ;p ;p ;p ;p ;p
|
Re: Zamykanie systemu z klawiatury
Cytat:
...wyslalem Ci na maila pewien freeware-owy sofcik... ...tylko glowy to ja uciac nie dam ze on na XP smiga... ...pozdr... |
...panowie...
...w zwiazku z tym ze nie moge sie dostac do swojej skrzynki na wp... ...udostepniam wam moj edysk www.edysk.pl... ...login - kowalm... ...haslo - kowalik... ...zakladka - praca.... ...pozdr... ...no nie ma za co.... |
dzięki! zaraz przetestuje.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37. |