Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   TEAC nie taki straszny. (https://forum.cdrinfo.pl/f2/teac-nie-taki-straszny-18666/)

M.T.C. 17.03.2003 20:14

TEAC nie taki straszny.

Ostatnio na forum wiele się pisało o tym, że nowe TEACi to niewypały i że trzeba się trzymać od nich z daleka. Ja dostałem wczoraj do testów TEACa W552E i chodzi rewelacyjnie jeśli brać pod uwagę nagrywanie. Z Audio ma trochę problemów, ale nie aż tak sporo.
W tym temacie chciałbym byście napisali co sądzicie o swoich TEACach tych nowych i tych starszych, z czym mają problemy a z czym nie i czy można je swobodnie polecić innym.

Pozdrawiam
M.T.C.

epol 17.03.2003 20:52

1) TEAC CDW54E (4x4x32x) wypalij ładnych kilka tysiaków a potem sprzedałem za grube pieniądze. Gość się cieszy. Palarka nie sprawiała żadnych problemów. Korekcja danych bajerancja. Wszystko płyty chulały bez problemów. Miałem go prawie trzy lata.

2) TEAC CDW540E (40x12x48x) wypaliłem z 300 płytek. Jak narazie ZERO problemów. Świetnie się trzyma.

Wniosek:
TEAC jest BAJERANCKI i NIEZAWODNY !!!

romo20 17.03.2003 22:32

przebieg >100 plytek

Witam ,
ja juz o moim TEACu czesto tu mowie.Przebieg wypalarki jest stosunkowow maly ,powyzej 100 plytek a modle to TEAC -w552(52x24x52).Poki co nic sie nie psuje ,muze pale i mam tylko taki problem ze moja wieza nie chce jej czytac ,inne odtwarzacze radza sobie bez wiekszych problemow( zalezy od nosnikow i jakosci lasera).Poki co moge z czystym sumieneime polecic ta palarke .
Pozdro
Romo

esem 18.03.2003 14:17

Teac to jest firma. Kiedyś to już napisałem ale powtórzę: jest to Mercedes wśród nagrywarek.
Możesz oczywiście kupić inną spawarkę: Fiata, Dewooo, Porsche, Lada, Volvo... Każda z nich ma swoje wady i zalety. 8)
P.S. Aktualnie używam Teaca ale osobiście jeżdżę Toyotą - nie lubię Mercedesów (kradną). 8)

tian 18.03.2003 20:10

mieszane uczucia

Obecnie mam bardzo mieszane uczucie jesli chodzi o firme TEAC. Mialem kilka modeli tych nagrywarek. Kiedys czesto je polecalem, obecnie staram sie odradzac. Ale nie jest tak, ze nalezy unikac tych nagrywarek. Jednak uwazam osobiscie, ze obecnie mozna kupic za mniejsza kase i dodatkowo lepsza nagrywarke niz obecne modele TEAC'a:) Juz troszke o tych nowych modelach pisalem na forum. Z tymi nowymi modelami (x48 i x52) mialem znacznie wiecej problemow niz z innymi nagrywarkami. Gdyby TEAC robil w dalszym ciagu takie nagrywarki jak poprzednie modele, to w dalszym ciagu bylbym zwolennikiem jak za dawnych czasow:) Warto sprawdzic obecna cene nagrywarki TEAC i porownac ja z mozliwosciami konkurencji. I dobrze sie nad tym zastanowic...

mqy 19.03.2003 14:34

Re: mieszane uczucia

Cytat:

tian napisa***322;(a)
Obecnie mam bardzo mieszane uczucie jesli chodzi o firme TEAC. Mialem kilka modeli tych nagrywarek. Kiedys czesto je polecalem, obecnie staram sie odradzac. Ale nie jest tak, ze nalezy unikac tych nagrywarek. Jednak uwazam osobiscie, ze obecnie mozna kupic za mniejsza kase i dodatkowo lepsza nagrywarke niz obecne modele TEAC'a:) Juz troszke o tych nowych modelach pisalem na forum. Z tymi nowymi modelami (x48 i x52) mialem znacznie wiecej problemow niz z innymi nagrywarkami. Gdyby TEAC robil w dalszym ciagu takie nagrywarki jak poprzednie modele, to w dalszym ciagu bylbym zwolennikiem jak za dawnych czasow:) Warto sprawdzic obecna cene nagrywarki TEAC i porownac ja z mozliwosciami konkurencji. I dobrze sie nad tym zastanowic...
teraz to asus...

Y@nkee_PL 19.03.2003 16:36

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Teac to jest firma. Kiedyś to już napisałem ale powtórzę: jest to Mercedes wśród nagrywarek
[...]

... moze i merc, ale bez dodatkow :(
a dlaczego? TEAC kopiuje SD do wersji 2.51 :cisza: :(
pod tym wzgledem lepszy jest Lite-On ;)
tanszy i lepiej wyposazony :)

M.T.C. 19.03.2003 17:10

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
TEAC kopiuje SD do wersji 2.51 :cisza: :(
pod tym wzgledem lepszy jest Lite-On ;)
tanszy i lepiej wyposazony :)

Nowe Teaci kopiują spokojnie SD powyżej 2.51.

Y@nkee_PL 19.03.2003 17:28

Cytat:

M.T.C. napisa***322;(a)
Nowe Teaci kopiują spokojnie SD powyżej 2.51.
qrcze... ???
tylko ze w opisach, gdzie nie spojze pisza ze nie kopiuje :-o

M.T.C. 19.03.2003 18:26

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
qrcze... ???
tylko ze w opisach, gdzie nie spojze pisza ze nie kopiuje :-o

TEAC W552E Tutaj jest napisane, że sobie radzi z SD.

tian 19.03.2003 20:20

SD tak, ale jak jest z audio?

z tego co mi wiadomo radzi sobie:) Ale dla tych co lubia audio to smutna wiadomosc jesli chodzi o ten nowy TEAC ((

M.T.C. 19.03.2003 21:21

Re: SD tak, ale jak jest z audio?

Cytat:

tian napisa***322;(a)
z tego co mi wiadomo radzi sobie:) Ale dla tych co lubia audio to smutna wiadomosc jesli chodzi o ten nowy TEAC ((
Tu trzeba się niestety zgodzić.

RiT2 20.03.2003 16:52

Mam od prawie 2 lat TEACKA 512 EB. Nie narzekam, nigdy mnie nie zawiodl!

kozand 20.03.2003 19:59

TEAC jest OK!

Mam Teac-a 48x od okolo miesiaca wypalilem juz okolo 100 plyt i nie ma zadnego problemu z nim... Mialem przedtem Ricoh-a 8, ktorego w zaden sposob nie a sie porownac do tego Teaca...

P.S. Jedyne problemy jakie wystepowaly to z jakascia plyt poniewaz minimalizuje ich kosz zakupu :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:41.