![]() |
manual do MS DOS
hej
potrzebuje jakiegos manuala dla systemu MS DOS wiem, ze to smieszne (niestety gdzies mi wcielo ksiazke do DOS) ale dokladnie interesuja mnie dwie rzeczy: 1. pliki wsadowe (autoexec.bat) z wlasnym menu wyboru 2. opis ramdysku - wszelkie mozliwe parametry PS przy okazji znacie moze jakis darmowy dosowy paker - zip/rar - bez znaczenia byle szybki i za free i koniecznie praca z linii polecen |
Re: manual do MS DOS
Cytat:
|
1. w helpie dosa jest wszystko opisane / zawsze z niego korzystam /
2. paker to arj albo rar z lini komend / tak gdzieś 2.0 to był ostatni dosowy/ ad1 co do menu i takich tam to poszukaj po forum / last 1.5 roku bo było i to zdaję sie że ja nawet cosik zamieszczałem ;)/ nie było to może mistrzostwo świata bo usunołema lles co dotyczyło acada ,orcada i takich tam niegrowatych opcji i nie bawiłem się w kolorowanie menu a przypomniało mi się dos navigator jest już free jak buy ktoś potrzebował to ritalabs.com albo jakoś tak :) narka |
Ilość załączników: 1
Witam
w zalaczniku prosty autoexec z wyborem jaki system ma byc uruchomiony. |
Re: Re: manual do MS DOS
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
No macie pakery z archivum
lha.exe i lharc.exe Oba są darmowe, jak pisał ThanatoS BD, tak naprawdę w wielu wypadkach oprócz zmodyfikowanego autoexec.bat wymagane jest zmodyfikowanie config.sys. Miłego dnia PS. Dodam, że archiwa przygotowane za pomocą lha[rc] da się używać pod linuksem. I o ile dobrze pamiętam - w drugą stronę też. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15. |