paput2000 |
18.03.2003 20:46 |
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Paput2000: A masz w odtwarzaczu ustawione zeby sie laczyl z baza CDDB i pobieral tytuly? Tam trzeba wpisac miedzy innymi swoj adres e-mail zeby to zadzialalo. Ja korzystam z creativ play center, przez wielu uznawany za badziew i swietnie to dziala, wiec i w innych powinno. Oczywiscie zawsze laczy sie z baza CDDB tylko przy pierwszym wlozeniu plyty, pozniej juz pamieta tytuly, mozna tez recznie kazac mu odswiezyc liste tytulow. Tak a propos to nie moge wyczaic gdzie on to sobie zapisuje zeby np w razie formatu sobie to skopiowac, moze ktos z was wie?
PS Tak mi sie jeszcze przypomnialo ze mozna tez sprawdzic w nero, on tez ma mozliwosc pobierania tytulow z CDDB i w nim zdaje sie tez trzeba wpisac swoj e-mail.
|
Grzeniu masz chyba w 100% rację. Sprawdziłem dzisiaj pobieranie tytułów za pomocą EACa. Albumy które były nagrane już jakiś czas temu i skompilowane z plików o różnym pochodzeniu - zostały prawidłowo rozpoznanane. Co do ustawień CDDB to wyglądały one zawsze na poprawne, lecz niestety przed ostatnią reinstalacją mojego systemu coś chodziło nie tak i z cholere nie mogłem pobrać informacji o albumach własnej produkcji i byłem pewien że się nie da. Teraz z całą przyjemnością mogę przyznać że to co napisałem wcześniej jest bzdurą, a ściąganie zawartości albumów własnoręcznie skompilowanych nie stanowi żadnego problemu i na pewno dane w moim przypadku nie pochodzą z pliku cdplayer.ini ponieważ podczas reinstalacji został w 100% usunięty.
Co do informacji o płytach to zapisywane są w pliku cdplayer.ini lub podręcznej bazie programu z którego się korzysta - tylko nie wiadomo tak dokładnie gdzie.
Wielkie dzięki Tobie i Sidowi za wyprowadzenie z błędu.
PS. Czy ktoś wie co wyprawia Feurio i jego funkcja dla baz CDDB - ściąga mi ewentualne tytuły płyt, ale z cholere po wybraniu tego konkretnego nie opisuje mi wogóle albumu i ścieżek tytułami.
PS. nr. 2 CDDB w EACu wydaje się bardzo sprawnie pracować, co mnie bardzo cieszy ponieważ przed zrzutem płytki dobrze mieć ją szybko opisaną.
|