![]() |
głośny napęd cdrom LG
Nie wiem co jest grane mam nowy napęd cdrom LG x52 wkładam płytę i głośny jest jak diabli a w dodatku odczytuje płyty z zawrotną prędkością 52 razy i chyba prze to tak głośno pracuje. Jeszcze chciałbym dodać że odczytuje płytę z taką duzą predkością przez cały czas trwania filmu. Czy to normalne, można jakoś ustawić żeby czytał płyty z mniejszą prędkością??
|
Witam !
Bardzo mozliwe ze płyta jest żle wyważona - no i nalezy dodac ze LG niestety najlepszego systemu tłumienia wibracji nie ma. Ja stawiam na żle wyważoną CD. |
a nie ma jakiegoś programiku który zmniejszył by prędkość obrotową LG??
|
Są. Diskbremse albo jakoś tam podobnie. Użyj opcji SZUKAJ. 8)
|
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...tils-DVD-CDROM |
Te LG52x sa okropnie chalasliwe. Jak dojdzie plyta kiepsko wywazona, moze byc boooommm!:)
A pewnikiem jeszcze walek napedu plyty, kiepsko ja chwyta, tez przypadlosc LG52x:) Ale to, ze czyta plyty na full obrotach przez caly film, to juz sie kwalifikuje do wymiany. Serio. Przekladnia napedu jest w niebezpieczenstwie. Servus servis:) |
Witam!
mam taki sam naped ale juz od dawna go nie uzywam - to najwiekszy shit jaki kiedykolwiek kupilem. wez to wywal. |
Cytat:
...a propo tlumienia... ...proponuje pianke poliuretanowa... ...wkladasz slomke w kieszen CD-ka i wpuszczasz piane... ...cisza jak makiem zasial... ...a tak ma powaznie, ja rowninerz obstawiam zle wywazona plytke... ...pozdr... |
Cytat:
pozdro ;) |
dzięki za rady. Pierwsze skontaktuję się ze sklepem w którym kupiłem napęd. Jeżeli powiedzą że to jest wada lg to spróbuję zainstalować ten program zwalniający szybkość, bo mnie trafia szlag jak przez 1,5 godziny brzęczy mi napęd.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:14. |