![]() |
Laser, tak czy siak dzieki... :)
:piwo: za to ;p |
Witam!
a mi sie zdaje, ze dziala wtedy kiedy jedziemy na DirectDraw, ale w momencie uzywania OpenGL (czyli w wiekszosci gier) to nie bedzie dzialac |
Witam !
U mnie opisany przezemnie sposób narazie dziala - sprawdziłem narazie na Project IGI ale na czesci pierwszej ! i jest ok Zobaczymy jak bedzie dalej. |
Cytat:
A jeśli nie chcecie używać dodatkowego softu można wpisać : uruchom /dxdiag.exe /Wiecej pomocy/Zastąp/Szybkość odświeżana w wartość zastępczą ...wpisać np.85 ...;) |
u mnie w ten sposób nie działa
mało tego, mam tak, że jak wymusze dowolną aplikacją odświezanie 85Hz to Sandra 2003 nie widzi takiej rozdzielczości w sterownikach, a co za tym idzie np. 3DMark2001SE nie pozwala odpalić testu w tej rozdzielczości (również jej nie widzi), dla przykładu dla 1024*768*32bit kolor z domyślnych 60Hz pod win2000 zwiększyłem na 85Hz i każda gra działa bez zarzutu na owych 85Hz, a 3DMark nie widzi tej rozdzielczości obecnie mam win2000, gf2mx400 prolink, det. 40.72 WHQL, monitor 15" daewoo może ktoś potrafi mi pomóc? |
dziwne u mnie jakos dziala :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Podpieram sie NVRT i PowerStripem:) |
Z czasem przekonasz się, że to nie zawsze działa, a raczej żadko działa, a tak wogóle to nie działa. 8)
|
..no wlasnie juz kiedys te ustawienia rzucily mi sie w oczy. A jak to sie ma w grach? ..czy nie wraca domysle odswierzane 60Hz?
|
Ustawienia odswiezania w detonatorach 40.xx / przydatne dla 2k/XP /
Ilość załączników: 1
Witam !
Jako ze nie lubie za bardzo instalowac dodatkowych programow do robienia czegos co teoretycznie winien robic program obsługujacy dane urzadzenie wdrazylem sie ostatnio w ustawienia zainstalowanyh detek 40.72. Dokopałem sie do przydatnej funkcji która pozwala zmieniac odswiezanie dla podanych rozdzielczosci - i co ciekawe nie trzeba potem instalowac juz dodatkowego softu / np Nvidia refresh Tool etc / Załaczam zrzut - zainteresowani powinni sie dokopac do tek opcji bez problemu. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29. |