Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-robi-czyta-zapisuje-dysk-win2000-18732/)

eloise 18.03.2003 19:06

co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?

mam taki problem: w trakcie przeglądania stron www pod win2000 dysk zaczął sam nagle ostro pracować (strasznie coś czytał lub zapisywał), tak że spowolnił cały system, dodam że nie mam nic udostepnionego w sieci lokalnej (nawet konto gościa wyłączone), mam wyłączony harmonogram zadań i usługę indeksowania

wytrzymałem 10 min takiej pracy a dysk nadal coś rzeźbił, po czym dałem reset... po restarcie i "sprawdzeniu spójności danych" przez win2000 mam już spokój

tylko się obawiam kiedy znowu się zacznie...

proszę o wszelkie sugestie na temat czym to mogło być spowodowane

Zelea 18.03.2003 22:35

Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
mam taki problem: w trakcie przeglądania stron www pod win2000 dysk zaczął sam nagle ostro pracować (strasznie coś czytał lub zapisywał), tak że spowolnił cały system, dodam że nie mam nic udostepnionego w sieci lokalnej (nawet konto gościa wyłączone), mam wyłączony harmonogram zadań i usługę indeksowania

wytrzymałem 10 min takiej pracy a dysk nadal coś rzeźbił, po czym dałem reset... po restarcie i "sprawdzeniu spójności danych" przez win2000 mam już spokój

to ja mam jedno pytanko co to jest usluga indeksowania ?? :)

Laser 18.03.2003 22:58

Re: Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
to ja mam jedno pytanko co to jest usluga indeksowania ?? :)
Witam !

Jak masz NTFS to mozesz to wlaczyc zeby rzyspieszyc dzialanie hdd / szybsze wyszukiwanie danych /

aa tu zapisek z pomocy windows 2k

Korzystanie z usługi indeksowania
Usługa indeksowania tworzy indeksy zawartości i właściwości dokumentów, znajdujących się na lokalnym dysku twardym i na udostępnionych dyskach sieciowych. Można także kontrolować informacje, jakie są zamieszczane w indeksach. Usługa indeksowania jest przeznaczona do działania ciągłego i nie wymaga właściwie żadnej obsługi.

Otwórz okno Zarządzanie komputerem (lokalnie).
W drzewie konsoli kliknij folder Usługa indeksowania.

Zelea 19.03.2003 00:00

a ha fajne, ale nie mam partycji ntfs :P hehe ale dzieki za info ;p

paput2000 19.03.2003 00:42

Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?

Cytat:

eloise napisa***322;(a)

U mnie też podczas przeglądania www dysk nagle zaczyna szybko pracować, ale nie trwa to za długo. Kiedyś się nad tym zastanawiałem i prawdopodobnie chodzi o zrzut zasobów i zwolnienie pamięci fizycznej.

\||/aster 19.03.2003 01:23

Wedlug mnie to moga byc szpiegi z progsow typu Kazaa, mi tez cos kiedys tak mielilo zrobilem formata i nie instalowalem zadnego p2p i mam narazie spokoj.

Laser 19.03.2003 08:48

Witam !

Win2k lubi czasami sie odswierzyc - laduje wted wszystko z pamieci na hdd i przerabia takze swapa wiec hdd / jak na dodatek jest pofragmentowany / mogł sie dziwnie zachowywac;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22.