![]() |
co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
mam taki problem: w trakcie przeglądania stron www pod win2000 dysk zaczął sam nagle ostro pracować (strasznie coś czytał lub zapisywał), tak że spowolnił cały system, dodam że nie mam nic udostepnionego w sieci lokalnej (nawet konto gościa wyłączone), mam wyłączony harmonogram zadań i usługę indeksowania
wytrzymałem 10 min takiej pracy a dysk nadal coś rzeźbił, po czym dałem reset... po restarcie i "sprawdzeniu spójności danych" przez win2000 mam już spokój tylko się obawiam kiedy znowu się zacznie... proszę o wszelkie sugestie na temat czym to mogło być spowodowane |
Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
Cytat:
|
Re: Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
Cytat:
Jak masz NTFS to mozesz to wlaczyc zeby rzyspieszyc dzialanie hdd / szybsze wyszukiwanie danych / aa tu zapisek z pomocy windows 2k Korzystanie z usługi indeksowania Usługa indeksowania tworzy indeksy zawartości i właściwości dokumentów, znajdujących się na lokalnym dysku twardym i na udostępnionych dyskach sieciowych. Można także kontrolować informacje, jakie są zamieszczane w indeksach. Usługa indeksowania jest przeznaczona do działania ciągłego i nie wymaga właściwie żadnej obsługi. Otwórz okno Zarządzanie komputerem (lokalnie). W drzewie konsoli kliknij folder Usługa indeksowania. |
a ha fajne, ale nie mam partycji ntfs :P hehe ale dzieki za info ;p
|
Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
Cytat:
|
Wedlug mnie to moga byc szpiegi z progsow typu Kazaa, mi tez cos kiedys tak mielilo zrobilem formata i nie instalowalem zadnego p2p i mam narazie spokoj.
|
Witam !
Win2k lubi czasami sie odswierzyc - laduje wted wszystko z pamieci na hdd i przerabia takze swapa wiec hdd / jak na dodatek jest pofragmentowany / mogł sie dziwnie zachowywac;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22. |