![]() |
Uruchom Nero Preferencje Cache i sprawdź prędkość dyku/ów twardych. Powinno być 17 MB i więcej wtedy nagrasz płyty z max. prędkością.
Możesz wgrać też bios 1.04 dla 8520B który jest niemal identyczny jak do 8480B tzn. wnosi te same zmiany |
Re: Re: Re: Re: Re: cd-rw LG 52x24x52
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: cd-rw LG 52x24x52
Cytat:
Pozdrawiam |
Jaka wersja biosu palarki 1,00 czy 1.04?
|
Miałem podobny przypadek w nero 5.5 (coś w tych okolicach)z prędkością 48x mogłem nagrywać tylko obrazy płyt!!!
Ściągnij najnowsze nero |
Re: Re: Re: cd-rw LG 52x24x52
Cytat:
|
Re: Re: cd-rw LG 52x24x52
Cytat:
Pozdrawiam |
Re: cd-rw LG 52x24x52
Cytat:
|
cd-rw LG 52x24x52
Mam zainstalowane nero 5.5.10.15 ale i tak mogę nagrywać tylko z prędkością x40.
|
Ewentualnie sprawdz predkosc bez wlozonej plytki lub z bardzo dobra plytka, np verbatimem. Po prostu LG sprawdza nosnik i ogranicza predkosc do 'bezpiecznej'.
Pozdrawiam |
Zainstaluj najnowsze Aspi Adapteca i nowe NERO i bedzie po klopocie...
|
Może masz jakieś starsze Nero? - jaka to wersja?
|
Cd-rw LG 52x24x52
Cześć wszystkich.Mam pytanie.Zakupiłem właśnie tą nagrywarkę i pojawił się mały problem :
dlaczego w programie nero w zakładce Nagrywarka - Wybór nagrywarki istnieje informacji iż posiadam nagrywarkę z max.prędkością zapisu x40 i z taką prędkością mogę nagrywać maksymalnie. Dlaczego nie mogę nagrywać z prędkością x48 bo takie płyty są.Nie muszę nagrywać z prędkością x52 bo nawet chyba nie ma takich płytek,no ale dlaczego mogę nagrywać tylko x40 !!!!!!!! Czy ktoś wie ????? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43. |