![]() |
Co to za format?
Mam płytę na której znajdują się katalogi:
CDI , EXT , MPEGAV , SEGMENT , VCD chcę to przegrać na DVD ale: uważałem,że jest format VCD/tak wskazuje jeden z katalogów/, wkładam płytę do odtwarzacza DVD (stacjonarnego), który zawsze odtwarzał VCD a tu nic. Pomóżcie mi ją rozpoznać! |
Tak zgadza się to jest format VCD. Wejdź do katalogu MPEGAV i otwórz tam któryś z plików, film napewno zagra. Trzymaj się!!
|
Dziękuję bardzo.Już sobie poradziłem
|
Cytat:
sciagnalem ostatnio pare nowosci w VCD ale niestety plik z folderu MPEGAV zagrac na kompie nie chce. po wypaleniu wszytko spokojnie chodzi na stacjonarnym DVD, ale niestety "in english". wobec powyzszego pomyslalem zeby wkleic napisy do pliku z obrazzem (na jednej plytce ma on rozszerzenie DAT na innej MPEG)tak jak przy konwersji AVI do VCD. tyle ze virtualdub nie chce otworzyc tego pliku(z tego co wyczytalem na forum jest to normalne). dlatego mam pytanie za pomoca jakiego programu mozna wkleic te nieszczesne napisy do MPEG??? czy wogole jest jakis sposob na odwrocenie (najlepiej w miare prosty) tej wykonywanej przez nero konwersji avi do vcd, tak zebym mogl sobie ten film obejrzec na kompie, nie pieprzac sie w doklejanie napisow?z gory dzieki za pomoc |
Zainstaluj sobie jakis kodek mpeg-1 wtedy bedziesz mógł ogladać te pliki na kompie. Tak gwoli ścisłości to nie jest konwersja tylko rekompresja i to do formatu gorszego niz divx/xvid.
|
zainstalowalem Matrox.DV.MJPG.MPEG2.codecs.pack i K-lite codec pack i teraz vplayer czyta mpeg z VCD i mpeg2 z SVCD, ale virtualdub nie chce otworzyc mpeg2 (jedynie mpeg).
jednak mimo wszystko chcialbym pobawic sie we wklejenie napisow do mpeg2 zebym mogl obejrzec SVCD na DVD. czy jest jakis program ktory to umozliwia? |
Taka to juz uroda Virtual/Nanduba nie czytaja mpeg2 i koniec. :(
Jesli zas chodzi o napisy w SVCD to mozesz zmultiplexować napisy (podobnie jak w standadzie DVD) do mpega. Jednak nie wszystkie odtwazacze stacjonarne widza takie napisy. Soft to MaestroSTB SubtitleWorshop i WinSubMux |
Cytat:
VirtualDubMod, a i VirtualDub też np. wersja 1.4.13. |
w WinSubMuxie dostaje komunikat "'zł' is not a valid integer value". o co chodzi?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:32. |