Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   audio. proste pytanie:) (https://forum.cdrinfo.pl/f2/audio-proste-pytanie-18790/)

luk@s____ 20.03.2003 13:36

ok, dzięki

Tomek777 20.03.2003 01:30

Cytat:

luk@s____ napisa***322;(a)
no jeszcze o jedno spytam. wiem jestem juz upierdliwy, no ale jak pytac to juz do konca:)

rozumiem ze nie warto robic plyt audio z plikow mp3, tylko najpierw trzeba je zmienic na wav. I tu pojawia sie problem:)
jak zmienic mp3 na wav? Tylko nie mowicie ze potrzebny bedzie jakis nowy program, bo pewnie go nie mam:(

To, że przekonwertujesz mp3 na wav ABSOLUTNIE NIC NIE DA!!! Utrata jakości i tak już nastąpiła. Jeśli masz oryginalną płytkę to z niej zgrywaj na HDD do wav`ów i z nich wypalaj. Jeśli masz mp3 to z nich po prostu zrób audio - Nero na przykład sam je przekonwertuje.

luk@s____ 20.03.2003 01:12

ok, ok, juz wiem.
w Nero w dodatkach:)

luk@s____ 20.03.2003 00:46

no jeszcze o jedno spytam. wiem jestem juz upierdliwy, no ale jak pytac to juz do konca:)

rozumiem ze nie warto robic plyt audio z plikow mp3, tylko najpierw trzeba je zmienic na wav. I tu pojawia sie problem:)
jak zmienic mp3 na wav? Tylko nie mowicie ze potrzebny bedzie jakis nowy program, bo pewnie go nie mam:(

pali 20.03.2003 00:30

Cytat:

coraz bardziej mi sie to forum podoba8-)
Jeszcze będziesz zębami zgrzytał ze złości :)

luk@s____ 19.03.2003 23:43

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Akurat jestem to odpowiem - rozumiem że za pomocą Nero chciałbyć zrzucić ścieżki z płyty audio.
W menu "nagrywarka" jest polecenie "zapis ścieżki". Po wybraniu odpowiedniego formatu plików, miejsca gdzie je chcesz zapisać, ustawieniu prędkości odczytu na jak najmniejszy, zaznaczeniu korekcji jitter - przystępujesz do działania.
Na przyszłość radzę się jednak zainteresować EAC.

wow, dzięki, właśnie się zgrywa.
przeciez ja bym w zyciu sam na to nie wpadł.
2 dzien mam nagrywarke a juz tyle umiem, heh :))))))))))))))))
coraz bardziej mi sie to forum podoba8-)

memorando 19.03.2003 23:38

Cytat:

nie kopiuje w locie.
odczyt na nagrywarce a potem zapis.
ale rozumiem ze z płyty na płyte, zawsze "kopia cd".
a audio tylko z dysku z mp3.
tak robilem, ale wolalem sie upewnic:)
dzieki

masz rozum!!!! audio cd formaty w nero wav wave mp 3 mp3 pro i jak masz wtyczkę to ogg oraz wma

paput2000 19.03.2003 23:34

Cytat:

mogłbys mi powiedziec jak to zrobic za pomoca Nero? Tylko to mam.
Akurat jestem to odpowiem - rozumiem że za pomocą Nero chciałbyć zrzucić ścieżki z płyty audio.
W menu "nagrywarka" jest polecenie "zapis ścieżki". Po wybraniu odpowiedniego formatu plików, miejsca gdzie je chcesz zapisać, ustawieniu prędkości odczytu na jak najmniejszy, zaznaczeniu korekcji jitter - przystępujesz do działania.
Na przyszłość radzę się jednak zainteresować EAC.

luk@s____ 19.03.2003 23:23

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Doskonałym programem do zrzucania audio jest Exact Audio Copy. To skomplikowana zabawka, ale warto jej używać. Wyczerpujący opis konfiguracji i używania znajdziesz na cdrinfo.pl.

Możesz też użyć Nero, Feurio i wielu innych.

mogłbys mi powiedziec jak to zrobic za pomoca Nero? Tylko to mam.

pali 19.03.2003 23:20

Cytat:

sory, ale jak mam przegrac audio na twardy dysk? potrzeba jakiegos programu? jesli tak to jakiego?
Doskonałym programem do zrzucania audio jest Exact Audio Copy. To skomplikowana zabawka, ale warto jej używać. Wyczerpujący opis konfiguracji i używania znajdziesz na cdrinfo.pl.

Możesz też użyć Nero, Feurio i wielu innych.

luk@s____ 19.03.2003 23:07

sory, ale jak mam przegrac audio na twardy dysk? potrzeba jakiegos programu? jesli tak to jakiego?

Maciej 19.03.2003 22:54

Cytat:

Tomek777 napisa***322;(a)
Ja proponuję zrzucenie na HDD co wav`ów, a nie do mp3. W ten sposób niemalże zachowujesz zgodność dźwięku z oryginałem, a w mp3 sporo tracisz (ucina górne pasmo).
Dokładnie...:spoko:
Zawsze lepiej zrzucić do wavów ...jeśli chcemy nagrać płytkę audio.
Ale jeszcze istnieje możliwość zrobienia obrazu płytki, a potem wypaleniu...oczywiście jeśli chcemy zachować kopię 1:1 ...;)

Tomek777 19.03.2003 22:28

Ja proponuję zrzucenie na HDD co wav`ów, a nie do mp3. W ten sposób niemalże zachowujesz zgodność dźwięku z oryginałem, a w mp3 sporo tracisz (ucina górne pasmo).

luk@s____ 19.03.2003 22:24

nie kopiuje w locie.
odczyt na nagrywarce a potem zapis.
ale rozumiem ze z płyty na płyte, zawsze "kopia cd".
a audio tylko z dysku z mp3.
tak robilem, ale wolalem sie upewnic:)
dzieki

Maciej 19.03.2003 22:16

Jeśli kopiujesz w locie tzn. z cd-roma na nagrywarkę to użyj opcji "KOPIA CD".
Opcja "AUDIO CD" służy do robienia płytek audio (CDDA) ...z różnych plików muzycznych np.mp3 ,wav itp.

........................:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05.