![]() |
ok, dzięki
|
Cytat:
|
ok, ok, juz wiem.
w Nero w dodatkach:) |
no jeszcze o jedno spytam. wiem jestem juz upierdliwy, no ale jak pytac to juz do konca:)
rozumiem ze nie warto robic plyt audio z plikow mp3, tylko najpierw trzeba je zmienic na wav. I tu pojawia sie problem:) jak zmienic mp3 na wav? Tylko nie mowicie ze potrzebny bedzie jakis nowy program, bo pewnie go nie mam:( |
Cytat:
|
Cytat:
przeciez ja bym w zyciu sam na to nie wpadł. 2 dzien mam nagrywarke a juz tyle umiem, heh :)))))))))))))))) coraz bardziej mi sie to forum podoba8-) |
Cytat:
|
Cytat:
W menu "nagrywarka" jest polecenie "zapis ścieżki". Po wybraniu odpowiedniego formatu plików, miejsca gdzie je chcesz zapisać, ustawieniu prędkości odczytu na jak najmniejszy, zaznaczeniu korekcji jitter - przystępujesz do działania. Na przyszłość radzę się jednak zainteresować EAC. |
Cytat:
|
Cytat:
Możesz też użyć Nero, Feurio i wielu innych. |
sory, ale jak mam przegrac audio na twardy dysk? potrzeba jakiegos programu? jesli tak to jakiego?
|
Cytat:
Zawsze lepiej zrzucić do wavów ...jeśli chcemy nagrać płytkę audio. Ale jeszcze istnieje możliwość zrobienia obrazu płytki, a potem wypaleniu...oczywiście jeśli chcemy zachować kopię 1:1 ...;) |
Ja proponuję zrzucenie na HDD co wav`ów, a nie do mp3. W ten sposób niemalże zachowujesz zgodność dźwięku z oryginałem, a w mp3 sporo tracisz (ucina górne pasmo).
|
nie kopiuje w locie.
odczyt na nagrywarce a potem zapis. ale rozumiem ze z płyty na płyte, zawsze "kopia cd". a audio tylko z dysku z mp3. tak robilem, ale wolalem sie upewnic:) dzieki |
Jeśli kopiujesz w locie tzn. z cd-roma na nagrywarkę to użyj opcji "KOPIA CD".
Opcja "AUDIO CD" służy do robienia płytek audio (CDDA) ...z różnych plików muzycznych np.mp3 ,wav itp. ........................:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05. |