![]() |
Problem z płytami CDR
Niestety, skusiłem się i zakupiłem płyty CDR Esperanza niebieskie (błękitne) o pojemności 700MB i pojawił się problem z ich odczytem. Tzn. wypalam płytę na nagrywarce SONY CRX100 z prędkością x4, a następnie próbuję ją odtworzyć na napędzie Hitachi x24 i zero (jeśli jest to *.avi to pod Vplayerem pojawia się komunikat: Invalid floating point operation). Natomiast, gdy odpalam je na LGx48, to część (po jakichś tam mękach odpala się), natomiast niektóre powodują totalny zwis komputera. Czy te płyty są naprawdę takiej kiepskiej jakości ? Jeśli tak to, które z tańszych płyt są najlepsze ?
Pozdrawiam |
ja nagrywam na Platinum i nie ma żadnych problemów:))))))))))))))))
|
Czy może być to wina starej nagrywarki (SONYCRX100 - max. x4), może jej laser jest słabej mocy? Testy płyt wskazują, że są sektory nieczytelne, lub mało czytelne.
|
Nie wyrzucaj tych płyt ,ja też tak miałem i po reinstalacji systemu wszystkie filmy chodziły,myśle że jest to wina różnych wersji divx 3.11 i 4.xx.Sporóbuj odinstalować divixy i zainstaluj jeden i następnie skojarz z plikami avi.
|
Te płyty tak mają. Niektóre czytniki błękitnych esperanz nie trawią.
Spróbuj to odczytać na czymś innym bo wydaje mi się że zapis powinien być dobry (x4) |
Tym razem w 100% zgodze sie z BARTIM i dodam, ze taka nagrywarka ma prawo stwarzac problemy nie tylko z esperanzami
|
tez mialem problemy z niebieskimi, nagralem film i cd nie chcial sie czytac, wywalilem na zbity pysk!i juz wiecej nie kupuje niebieskich tylko zielone:))))
|
Mam pytanie do TVC jak udalo sie Tobie wywalic niebieskie na zbity pysk, probowalem dzis 10 razy i zawsze spadaly na cos innego niz pysk :)
|
heheheh dobre:)))
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:31. |