Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Audio --- ExtraCD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/audio-extracd-18822/)

mqy 20.03.2003 17:09

Audio --- ExtraCD

!!!witam!!!

Mam w domu plyte(orginalna, co sie nie zdarza) i chcielbym sobie
zrobic jej kopie bezpieczenstwa.................
...........jest tylko maly problem, ta plyta to CD Extra, czyli
najpierw muza, a pozniej dane(Teledyski, itp.)........
........w zwyklym odtwarzaczu cd jest tam 14 utworow(tak jak powinno
byc),w E.A.C.'u 15(czyli 14 audio + 1 data)...........
.........gdy przegladam plyte w win'ie 'widze' tylko dane, nie ma
muzy........
...............Tyle informacji(moze istotnych...).........
Jak mam nagrac ta plyte, tak zeby nie tracic jakosci?.......
.......czy w Feurio do sie to zrobic?.......
......a moze E.A.C. pomoze?.........

-Sid-The-Rat=> 20.03.2003 20:38

odpalasz eac - secure mode - NIE uzywaj c2 ( ta opcja nie dziala poprawnie!!!!! - read manual) zrzucasz na dysk - albo jako obraz+cue albo wavy - w gruncie rzeczy obojetne

kopiujesz exploratorem te teledyski na dysk

odpalasz nero - new - cdextra - przecaigasz muze do muzy, dane do danych - dodajesz cdtext, ladna nazwe plyty i palisz

latwiej chyba zrobic to do pojedynczych wav'e - nie pamietam czy do obrazu z .cue mozna latwo dodac pliki (bo mozna mieszac recznie - ale to DLUGA historia) - ustawiasz im przerwy tak jak byly w oryginale (mozesz to sprawdzic zrzucaajc plyte drugi raz z opcja image+cue - tam w wartosciach INDEX sa przerwy pom utworami

para 21.03.2003 07:33

Wystarczy CD-copy w Nero lub WinOnCD.

Pozdrawiam

Cardu 21.03.2003 10:42

Że się wtrące, czy da sie zrobic CD Extra ale jako czesc audio podlożyć obraz przygotowany w innym programie (wszystkie_kawalki.waw i czasy_kawalkow.cue).
W Nero potrafie wypalić zwykłą płytke audio z takiego obrazu ale CD Extra ni.
_____
Cardu

para 21.03.2003 10:55

Cytat:

Cardu napisa***322;(a)
Że się wtrące, czy da sie zrobic CD Extra ale jako czesc audio podlożyć obraz przygotowany w innym programie (wszystkie_kawalki.waw i czasy_kawalkow.cue).
_____
Cardu

Przez obraz nigdy nie próbowałem, chyba nie ma takiej potrzeby.
Robisz nowy projekt cd-extra i przeciągasz do cd-audio ścieżki audio,
a do cd-rom dane i wszystko działa. Przetestowałem to w Nero, WinOnCD i DiscJugglerze

Pozdrawiam

Cardu 21.03.2003 11:13

Chce (musze) przez obraz bo sciezki przygotowuje, lacze itp itd w programie dedykowanym do audio.
_____
Cardu

paput2000 21.03.2003 11:16

Cytat:

Cardu napisa***322;(a)
_____
Cardu

Jeżeli przygotujesz wcześniej obraz płyty w tym obraz płyty CD Extra w innym programie to wypalisz to za pomocą polecania "nagraj obraz płyty".
Można też pokusić się o samodzielne wyedytowanie pliku cue, potrzebny byłby jednak jakiś przykładowy plik w którym podmieniamy wpisy dotyczące podmienianych, nowych plików (ścieżka dostępu, nazwa pliku, indeksy). Obraz jako taki nie daje się wsadzić do nowo tworzonej kompilacji CD Extra w Nero, można umieszczać tylko pliki audio i dane.

Cardu 21.03.2003 11:22

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Jeżeli przygotujesz wcześniej obraz płyty w tym obraz płyty CD Extra w innym programie to wypalisz to za pomocą polecania "nagraj obraz płyty".
Można też pokusić się o samodzielne wyedytowanie pliku cue, potrzebny byłby jednak jakiś przykładowy plik w którym podmieniamy wpisy dotyczące podmienianych, nowych plików (ścieżka dostępu, nazwa pliku, indeksy). Obraz jako taki nie daje się wsadzić do nowo tworzonej kompilacji CD Extra w Nero, można umieszczać tylko pliki audio i dane.

Wypalenie obrazu jako plyty audio to nie problem.
Nie wieszw czy Nerem da sie stworzyc obraz *.cue plytki CD Extra ? W pracy nie mam nerona ...
_____
Cardu

paput2000 21.03.2003 12:59

Cytat:

Cardu napisa***322;(a)
Wypalenie obrazu jako plyty audio to nie problem.
Nie wieszw czy Nerem da sie stworzyc obraz *.cue plytki CD Extra ? W pracy nie mam nerona ...
_____
Cardu

O ile pamietam, to nie ma takiej opcji. Nero tworzy tylko obrazy (image recorder) w swoim formacie nrg.
Orazy z cue można stworzyć za pomocą CloneCD, Alcohola i EACa - tylko nie wiem jak ten ostatni radzi sobie z typowymi danymi.
Podstawowym programem tworzącym cue i bin jest CDRWIN.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15.