![]() |
Pilnie potrzebny firmware [B]1.02[/B] do LG GCE-8320B
Witam. Jeśli ktoś ma może zrzucony ten bios proszę o linka albo przesłanie via mail.
Pozdrawiam |
Hmmm, niestety masz pecha - nie mam tego pliku. Mam w tej chwili:
1.01 1.03 oraz 1.04 w wersji .bin. Jezeli chcesz - podesle. |
Bardzo chętnie 1.01.
Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Proszę uprzejmie:
|
Dzięki :) Gdybyś wpadł na trop 1.02 będę wdzięczny za wiadomość.
|
A może ktoś ma taką nagrywarkę z wersją biosu 1.02 i mógłby zrzucić firmware do pliczku? Byłbym bardzo wdzięczny. :)
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
A czy ja mógłbym prosić o bios v. 1.03? Przed zmianą biosu nie zachowałem oryginalnego z mojej nagrywarki, a gdyby trzeba było, itd...
|
a skad w serwisie
wiedza jaki bios byl w nagrywarce ! i kto to sprawdza, skoro jest gwarancja, a producen sam wypuszcza nowe biosy i jezeli robisz wszystko zgodnie z instrukcja to w dalszym ciagu masz 100% gwarancje. To tylko te glupki z serwisu tak sie wymondrzaja zeby cos od klijenta wydebic:boks:
Ps. zamiast do glupka w serwisie mozna wyslac uszkodzona spawarke bezposrednio do producenta- z ty ze to troche potrwa ale masz gwarancje naprawy lub wymiany^_^ |
Ano stąd wiedzą, że na nalepce napędów LG zawsze oprócz modelu jest także wersja zainstalowanego fabrycznie BIOS-u, oraz miesiąc i rok produkcji.
Zawsze mogą argumentować, że użytkownik aktualizował BIOS i coś przy tym zepsuł: poczytaj read-me do dowolnego upgrade'u BIOS-u, chyba zawsze piszą, że użytkownik robi to całkowicie na własną odpowiedzialność i oni nie odpowiadają ze ewentualne problemy, które mogą przy tym wyniknąć. Zawsze mogą to potraktować jako nieautoryzowaną ingerencję w sprzęt... Choć może się mylę... OK, zgoda, firmowe programy do upgrade'u BIOSu zawsze sprawdzają model nagrywarki (i czasem wersję BIOSu) i nie pozwalają wgrać wersji od innego napędu, a np. w przypadku Lite-On'a także starszej wersji, co jest jakimś zabezpieczeniem... Ale mimo to zawsze może się coś stać w czasie tej operacji, np. awaria zasilania. Jak udowodnisz w serwisie, że wszystko zrobiłeś poprawnie? Na wszelki wypadek nagrasz operację na wideo? Poza tym, zarówno u producenta jak i w serwisie nie siedzą idioci; oni doskonale wiedzą, że wgranie BIOSu od innej (szybszej) nagrywarki jest w wielu przypadkach możliwe, i wiedzą też, że ludzie to robią... Po co więc dawać im do ręki dodatkowy argument w razie wątpliwości? Tak czy tak, masz może ten BIOS? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:43. |