Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   HUGO:Zaczarowany Dąb (LAserLock)=problem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/hugo-zaczarowany-dab-laserlock-problem-18845/)

@r2r 14.04.2003 06:24

przypisanie literek do CD-ROM/RW

u mnie DVD-ROM ma przypisaną na stałe literkę X:\
a CD-RW literkę Z:\

czasami mieszam róznymi dyskami i troche mnie wkurza jak mam ciągle nagrywarkę i dvd na różnych literkach (no i niektóre rzeczy nie działają jak były zainstalowane są z H:\ a później po dołożeniu kolejnego dysku napęd jest już K:\).

Ale to może być problem z odpalaniem niektórych gier/programów (nawet gdzieś w supporcie do jakiejś płyty Optimus Pacsal Multimedia wyczytałem, że jednym z powodów nie działania tej czy innej płytki może być właśnie przypisanie cd-romkowi litery na stałe, a nie przydzielanej dynamicznie za każdym razem kolejnej po ostatnim dysku)

esem 12.04.2003 16:06

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
już mówiłem o tym kilka dobrych razy!!!

zobaczcie !!!TU!!!

wystarczy normalnie przegrać na hdd (bez kat. laserlocka) i już!

potem nagrać z powrotem na cdr z programikiem do omijania LL i powinno działać !!!!

wyszukiwarka to taka przydatna funkcja...

Próbowałem Twoim sposobem, ale nie działa: nie można skopiować pliku resource.dat z głównego katalogu.
Tym samym LI32ica.exe jest nieskuteczny. Gra: HUGO, Zaczrowany dąb. 8)

esem 12.04.2003 14:41

Nie wiem czy ma to znaczenie, ale opiszę moje doświadczenie z HUGO: Zaczarowany dąb:
Mój synek dostał oryginał ale katował mi nagrywarkę (nie mam CD-ROMu). Postanowiłem więc zrobić obraz płyty (najpierw Clone potem Alcoholem) i założyć na Deamonie, potem Alcoholu.
Okazało się, że obraz działa tylko wtedy gdy:
1. jest założony na pierwszym (literowo i numerycznie) wirtualnym napędzie,
2. jest założony jako wogóle pierwszy przy montowaniu obrazów.
Niespełnienie powyższych warunków generuje komunikat: Insert oryginal CD przy próbie uruchomienia gry. 8)

Hanek 12.04.2003 14:04

Prosba;)

WItam!
Czy moze ktos wyprodukowac jakas bardzo skrucona instrukcje do programu do omijania zabezpieczenia LaserLock? Bede wdzieczny;) Chodzi mi o wersje PL, bo ANG mam. Nie wiem jaki plik *.exe mam zaladowac do programu z gry, oraz czy program mam nagrac na plyte razem z gra. Pozdarwiam!

+++LeWaP+++ 29.03.2003 14:52

już mówiłem o tym kilka dobrych razy!!!

zobaczcie !!!TU!!!

wystarczy normalnie przegrać na hdd (bez kat. laserlocka) i już!

potem nagrać z powrotem na cdr z programikiem do omijania LL i powinno działać !!!!

wyszukiwarka to taka przydatna funkcja...

Kilobajt 27.03.2003 22:27

Robiłem kopie zapasowa programu VRT DISK 2002 ktory ma zabezpieczenie LaserLock. Czasami po zainstalowaniu i uruhomieniu calyczas mnie pyta o serial , czasami dziala , a czasami musze trzy razy instalowac zeby skopiowal wlasciwe pliki . A kopia ktora zrobilem mojemu koledze dziala dotej pory bezproblemowo.

para 21.03.2003 08:38

Zabezpieczenie LaserLock jest dość kapryśnie.
Sam ma taką płytę - Muzeum Narodowe - chodzi, nie chodzi.
Nie wiadomo od czego to zależy. Kiedyś np. przez kilka kolejnych dni nie mogłem jej uruchomić, ale teraz chodzi za każdym razem.

Pozdrawiam

@r2r 21.03.2003 07:38

HUGO:Zaczarowany Dąb (LAserLock)=problem

Dostałem do skopiowania grę HUGO:Zaczarowany Dąb (nie oryginał ale koipia). Zabezpieczenie to LaserLock. Nagrywałem LTR-40125W (bios najnowszy) przez: ClonyXXL->Profiler->CloneCD(obraz robiłem przez CD-RW-ustawienia zaproponowane przez Profilera) (wszystkie progi w najnowszych wersjach). Po nagraniu okazało się, że nagrana płytka nie działa (zaczyna się ładować i wyskakuje komunikat aby włożyć oryginalną płytę CD) co dziwne tak samo zachowuje się ta płyta-matka z której robiłem tą kopię (taki objaw jest przy odpalaniu tych 2 płytek z CD-RW_opcja ukryj nośnik zaznaczona jak i z DVD Pioneer105S).
Mój system to Win98SE.

Ale co dziwne płytki chodzą-nie chodzą przy takich konfiguracjach:
Win2kProf+CD-R_Acer50x: płyta-matka: działa, kopia-moja: nie działa(klepsydra i mielenie płyty)
Win2kServer-CD-R_Asus52x: płyta-matka: działa, kopia-moja: działa

Macie jakieś pomysły co jest nie tak?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27.