![]() |
porysowana płyta CD
Witam !!!
Jak fizycznie można naprawić porysowaną orginalną płytę CD (audio)? Pozdrawiam ... |
Przez polerowanie powierzchni lub nakładanie wosków i polerowanie.
Podobno istnieją środki na rynku do samodzielnego zastosowania lub zlecenie firmie która się tym zajmuje profesjonalnie - niedawno informacja o takiej firmie była na stronie głównej. |
Fakt, ale nawet jeśli takie zabiegi pozwola na odczyt płyty to sugerowałbym jak najszybciej zrobić sobie jej kopie.
|
Re: porysowana płyta CD
Cytat:
...naprawic?? nie wiem, czytaj powyzsze posty - widac ze tak... ...nie lepiej i nie szybciej uzyc np PROFILER-a... ...ma on opcje odczyt zniszczony CD (czy jakos tak)... ...nie powiem ci czy to dziala bo nie uzywalem .... ...wiem ze jest cos takiego... ...pozdr... |
Możesz spróbować wypolerowć płytkę pastę do zębów. Daje efekty.
|
Cytat:
|
Ciekawa rzecz ale jak raz bylem zdesperowany i potraktowalem plyte pasta do zebow (specjalnie musialem szukac takiej bez granulek :o ) to faktycznie udalo mi sie zgrac pliki ktore przedtem byly nie do odczytu....
a traktowalem to jako informacje z kategorii bajek Babci Czarnej Dziury 8) PS Jak juz bedziesz tak samo zdesperowany jak ja byle to pamietaj zeby pasta nie byla z granulkami bo tylko pogorszysz sytuacje!! |
czytalem na roznych forach i uzylem czegos takiego jak wosku w plynie do samochodu i koncowki do polerowania szyb koncowke na wkrentarke, wosk na plyte i na malych obrotach czyscilem (dodam ze rysy byly wielkie) plyta dziala i nadaje sie do wielokrotnego uzytku xDDDD
|
Indiana Jones?
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Ja nie pr***243;buj***281; ***380;adnych wynalazk***243;w, bo mo***380;e ***378;le si***281; to sko***324;czy***263; dla no***347;nika. Od kilku lat stosuj***281; produkt ameryka***324;skiej firmy ALLSOP. Mo***380;na stosowa***263; dla CD i DVD.
Załącznik 49216 Mo***380;na go kupi***263; w sklepach nie dla idiot***243;w, tylko trzeba mie***263; szcz***281;***347;cie, bo rzadko bywa. Cena ok. 45 z***322;. W zestawie jest buteleczka ze specjalnym p***322;ynem oraz dwie ***347;ciereczki z mikrofibry. Ja jestem zadowolony i je***347;li komu***347; cena nie wydaje si***281; za wysoka, to polecam. |
My***347;l***281;, ***380;e w por***243;wnaniu z cen***261; danych jest do***347;***263; niska... :)
|
dla odzysku np starego avika to jednak drogawo... :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28. |