![]() |
AOpen
Posiadam nagrywarkę Aopen CDRW2440 od 14 miesięcy.
Nie było z nią dotychczas żadnych problemów, nagrywałem z reguły na płytach marki Esperanza, ale zdażyło mi się kupić 100 szt. płyt firmy Datex, nie działały one poprawnie, pokazywał się komnikat w Nero "Medium speed error", płytek tych się pozbyłem i powróciłem do Esperanza (1 pudełko), później kupiłem kolejne 3 pudełka i znów tan sam problem "Medium speed error", Firmware posiadam najnowszy (2.08). I będę wdzięczny za jakąkolwiek okazaną pomoc. Co zrobić by znów nagrywała normalnie, na mój gust nie jest uszkodzona CDRW nagrywa bez zarzutu i pojedyncze płyty jak się trafią np Samsung. |
kupuj poprostu
Odpowiednie plytki (markowe) a nie robione gdzies w piwnicy na ukrainie !:jupi:
|
Re: AOpen
Cytat:
|
Witam !
Temat obcykany - wpisz w wyszukiwarce Medium Speed Error albo MSE i bedziesz miał paredziesiat stron do poczytania,- bład spowodowany złą jakoscia nosnika. Wystepuje u Napedów ze stajni Rocoha / AOPen korzysta z bebechów RICOHA / podobnie SAMSUNG... |
Kupiłem esperanza silver-blue i wywaliłem do kosza - kilkanście dni temu. Dowiedziałem się na giełdzie, że całe partie są skopane.
|
skad wy te plytki
bierzecie ja od 3 lat plytki nie zepsulem/nawet nie wiem jak to zrobic- dawniej jak nie bylo buffer underrun protection to tak i to bardzo wiele,ale teraz to chyba nie mozliwe.
no ale polak potrafi|| |
Re: skad wy te plytki
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59. |