Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Legalne oprogramowanie i gry. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/legalne-oprogramowanie-gry-18891/)

kepin 22.03.2003 16:16

Legalne oprogramowanie i gry.

Kiedys kazdy w swoim zyciu ma takia chec zeby kupic sobie jakas gre
lub program legalnie i tanio. Wtedy mozna sobie kupic jakas gazete z pelna wersja gry lub programu. Problem w tym ze po zakupie takiej plyty czasem wogule nie da sie nic zainstalowac i wtedy jestesmy w plecy. Sam mam takie doswiadczenia, a najfajniejsze jest to ze producent na opakowaniu pisze ze jak plyta jest porysowana to mozna wymienic, a plyta nie jest porysowana a i tak nie dziala. Ja znam kolesia ktoremu chyba z 10 gie orginalnych z gazet wogle nie dziala no to przestal kupowac ta gazet.

Czy wy macie podobne doswiadczenia z legalnym oprogramowaniam.

kizio 22.03.2003 16:33

Re: Legalne oprogramowanie i gry.

Cytat:

kepin napisa***322;(a)
Czy wy macie podobne doswiadczenia z legalnym oprogramowaniam.

Ja miałem raz! Jak była gdzieś gra Septerra Core! Kupiłem gazete i... płyta nie była porysowana ale... nie dało się jej uruchomić!

Yahol 24.03.2003 17:22

Swego czasu, sporo kupowalem gazet, mn. in. CD-Action, PC-Format, Net, jakiesSuper gry, ultra gry etc.
Kazda plyta chodzila dobrze. Raz gdy w CoolGames plyta nie odpalala sie przyslali mi nowa plytke + dodatkowo bonus, program pt.SKYBASE.
Tak wiec jak nie dziala, to odsylamy do redakcji w ciagu 30 dni i czekamy na nowa plytke. Po tym terminie reklamacje nie sa uwzgledniane:)

Pawel_k 24.03.2003 17:50

poza paroma grami z SzajsoEkszyn wszelkie legalnie zakupione gry (i programy) byly wolne od wad fabrycznych 8)

kepin 24.03.2003 22:27

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
poza paroma grami z SzajsoEkszyn wszelkie legalnie zakupione gry (i programy) byly wolne od wad fabrycznych 8)
Wlasnie z SzajsoEkszyn mam najwiecej zlych doswiadczen i slyszalem ze kiedys wydali plyte z wirusem.

Pawel_k 24.03.2003 22:34

Ilość załączników: 1
Cytat:

kepin napisa***322;(a)
Wlasnie z SzajsoEkszyn mam najwiecej zlych doswiadczen i slyszalem ze kiedys wydali plyte z wirusem.
he he dokladnie - nawet mam ja chyba gdzies w domu (oczywiscie wiruska zlapalem) :blee: naszczescie teraz... :D ^_^ :D

Yahol 24.03.2003 22:53

Kiedys w plycie z dodatkami, byl w menu, wrusik Marburg (tak sie chyba to pisze) w celach, jak to ujela redakcja "edukacyjnych", bo przeciez na plytce tez byl program antyvir:)
Klopoty z ich plytami, byly tylko z tymi, tloczonymi u braci czechow:)

paja 24.03.2003 23:00

Ja miałem takie problemy z starym cd romem był to DVD I CD może dlatego?
Przez to kupiłem nagrywarkę.
:) :jupi:
być może takie problemy są dlatego że płytki w gazetach są szybko i niesolidnie wypalane.
Albo podczas przewozu lub pakowania, tłoczenia sreberko się uszkadza rys nie widać a problem jest :(

Remix 24.03.2003 23:04

Witam!

ja mam oryginalnego Windowsa 98SE i dziala dobrze
oryginalnego Half-Life w postaci HL Generacja dalem za to 120zl ale ciesze sie, bo oprocz 3 cd dostalem kubek :)
mam jeszcze oryginalnego Corela
mam oryginalne wszystkie plyty Metalliki :)
mam jeszcze kilka oryginalnych programow

musze przyznac, ze z oryginalami nie mam zadnych problemow :)

Laser 25.03.2003 15:14

Witam !

Ekhm no to tak:

- Collins 2.0 ang - pl pl - ang
- Aliens vs Predator 2
- Preisner
- Sporo płyt muza mistrzów
- Sciezka dzwiekowa z Ogniem i Mieczem:blee: dostałem z hurtowni wiec wziałęm
- Nero

Wszystko działa narazie ok;)

sayan 25.03.2003 15:51

ja mam

FAUST
DARKSTONE
HELLBOY
PLANESCAPE TORMENT wszystko do sprzedania

i troche cd z muzyką wieksząść wygrana w konkursach VIVA POLSKA :)

BD 25.03.2003 20:11

jako uzytkownik legalnego oprogramowania moge podzielic sie ciekawym wnioskiem; otoz oryginalny soft dziala duzo gorzej niz pirat - wniosek wyciagniety na podstawie Windows XP ...

Yahol 25.03.2003 20:48

Cytat:

BD napisa***322;(a)
jako uzytkownik legalnego oprogramowania moge podzielic sie ciekawym wnioskiem; otoz oryginalny soft dziala duzo gorzej niz pirat - wniosek wyciagniety na podstawie Windows XP ...
Ciekawe spostrzezenie!
Kilka razy instalowalem oryginalnego WinXP Home i twierdze, ze roznica miedzy legalnym a legalnym inaczej jest ZADNA.
Oprocz koszmaru aktywacji przez NET (nigdy sie nie doczekalem!) i telefonicznie (koszmarny koszmar rodem z groszowych horrorow!-pani uporczywie twierdzila, ze win byl juz rejestrowany!) roznic nie stwierdzilem.
Co do XP Pro to wiadomo-rejestracja na firme przez NET i telefon - gehenna zaslugujaca na to aby Bill smazyl sie w piekle po wieczne czasy!
Wiec nie wiem dlaczego masz takie spostrzezenia?

Zeus 25.03.2003 21:00

Z ta aktywacja wcale nie jest tak zle, ja nie mam problemow. Ja mam ogyginalne:
Windy 98, 98se, 2000 trial;), 2000AS trial;), XP pro & he, Office XP, Visio 2002, Project 2000, itp, no i oczywiscie wszystkie STEROWNIKI :)
Pozdrawiam

BD 26.03.2003 14:21

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Wiec nie wiem dlaczego masz takie spostrzezenia?

1. zaraz po instalacji oryginalu XP nie mozna bylo zapisywac obrazkow z przegladarki - dopiero magia pomogla
2. OE sie kaszani na maksa - pomogla zmiana biblioteki

i wiele innych ...

jedyne zczym nie bylo problemu to aktywacja
poszlo pieknie przez siec ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07.