Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Oscary... (https://forum.cdrinfo.pl/f26/oscary-18919/)

-Sid-The-Rat=> 24.03.2003 20:24

Oscary...

temat pewnie juz wszsytkim znany - wiec tez przemyslany - jak oceniacie tegoroczne rozdanie Oskarow?

doszukaliscie sie jakis podtekstow politycznych? oskarow ktore byly pewniakami?

zaczne moze sam - chcialem oskara dla Fridy... i dla Katedry

i przez mysl mi nie przeszlo ze oskara dostanie Polanski - czlowiek w USA co najmniej kontrowersyjny - jesli nie nielubiany i unikany... podziwiam smialosc tej decyzji

no i troche malo statuetek dla Two Towers... poza Golumem ktorego nagrodzic powinien kazdy kto go widzial - majstersztyk...

ThanatoS 24.03.2003 20:49

No coz. Pianista musial dostac kilka oscarow, a to z powodu ze byl temat o zagladzie zydow. A w stanach rzadzi przy tym kasa. A kto nia rozporzadza? Zydowscy bankierzy. Wiec wiadomo, zawsze jak film jest robiony o zagladzie zydowskiej w czasie II wojny swiatowej to zawsze dostanie pare oscarow.

ZbigNieff 24.03.2003 21:35

No ja w miare jestem zadowolony z Pianisty... ale jestem poprostu
wkurzony na maxa z powodu statuetek dla Chicago - ogladalem ten
powiem brutalnie "kaszaniasty, ****an*" film - i nie wiem za co oni
dali im az 6 oscarow, przeciez on jest beznadziejny...
Bylem w kinie na tym (no bo 13 nominacji - mowi samo za siebie, ze zdalo by sie zobaczyc) a tu taka LIPA...
wg mnie wydalem najgorzej jak moglem pieniadze do kina, juz wolal bym zjesc cos z fast food`a ;p!!

Two Towers troche slabo, ale jak wspomnialem gratulacje dla Polanskiego!!

Pawel_k 24.03.2003 21:58

oscary to shit - zawsze jest tam duzo polityki :blee:

w sumie to najlepsze byly tam te "plomienne antywojenne przemowy" :D
i radosc Bordy'ego jak odbieral oscara (biedna Halle Berry..) ;p

osobiscie dalbym oscara Ediemu

ZbigNieff 24.03.2003 22:09

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
(...)radosc Bordy'ego jak odbieral oscara (biedna Halle Berry..) ;p

osobiscie dalbym oscara Ediemu

No to fakt, biedna :( ja tez tak chcem, ale gosc mial szczescie,
taka laske cmoknac ;p qrde...

Ze tez nie pojechalem... przeciez Potworny ZbigNieff tez byl nagrodzony i to 4 statuetkami ;p I moze ja trafil bym na J.Lo kto wie 8) :fiu: :jezyk:

Pawel_k 24.03.2003 22:21

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
No to fakt, biedna :( ja tez tak chcem, ale gosc mial szczescie,
taka laske cmoknac ;p qrde...

laska jak kazda tylko ze w bondzie grala :P
Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Ze tez nie pojechalem... przeciez Potworny ZbigNieff tez byl nagrodzony i to 4 statuetkami ;p I moze ja trafil bym na J.Lo kto wie 8) :fiu: :jezyk:
czyzby ci chodzilo o ta
J. Lo :P

Sayuri 24.03.2003 23:13

Re: Oscary...

Z planowanej nocy oskarowej przed telewizorkiem nic mi nie wyszlo :(
ale nie mam chyba czego zalowac. O wszystkim dowiedzialam sie z innego zrodla :chytry:
Od samego rana wszystkie stacje radiowe trabily o przyznanych po raz 75. Oskarach. Informacje byly podawane na przemian z wiadomosciami o bombardowaniach Bagdadu... Szczerze przyznam, ze sluchalo sie malo przyjemnie.
Najmilsza wiadomosc-oskar dla Polanskiego, najgorsza-brak statuetki dla "Katedry", przegrala z jakims "The ChubbChubbs", ktorego juz sama nazwa wywoluje na twarzy szeroki usmiech...
Ciekawa jestem tego filmiku, moze ktos zna namiary...?

Sayuri 24.03.2003 23:24

Re: Oscary...

[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
i przez mysl mi nie przeszlo ze oskara dostanie Polanski - czlowiek w USA co najmniej kontrowersyjny - jesli nie nielubiany i unikany... podziwiam smialosc tej decyzji

A mnie wydawalo sie, ze Oskary przyznaja za talent rezyserski, a nie za stopien nielubialnosci... przez spoleczenstwo amerykanskie...Przeciez Akademia Filmowa sadzila w koncu Polanskiego-artyste, nie Polanskiego-gwalciciela.

/||\aster 25.03.2003 00:11

Nie ma to jak Eminem.

shuma02 25.03.2003 01:16

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Nie ma to jak Eminem.
tez tak mysle, nikt goscia nie lubi, a on sobie w tym samym czasie sprzedaje miliony plyt, zbiera gramy jak nikt inny, i teraz jeszcze oskara dostal. to mi sie podoba. miec wszystkich w du*** i robic swoje.

shuma02

Sniper 25.03.2003 02:24

Powiem tak oscary ogladałem na zywca - gadajac na gg z adminem w Wa-ie a ja piszac na stronke skrypt do sms-ó oraz szlifujac kod forum i próbując napisac skrypt do obsługi poczty (z obsługa @ w formacie html) codo ostatniego poległem narazie a reszta działą jak złotko - choc szukam sposobu wysłania sms-a tak jak robi to 1rstwap (idea bez tego cholernego loga !!!) - jak ktos ma fajne skrypty do tego prosiłbum na skrzyneczke ;))) sniper@blokers.net

Wracajac do temeatu:

1.Wstep nudny,długi i do du..
2.Brak oscara dla Katedry - juz mnie poniosło
3. Oscary dla Fridy - chłam
4. oscary dla Chicago !@!!! - chłam do potegi entej

5. humor mi poprawił sie gdy oscara dostał Polański

za rok juz nie ogladam sie wyspac wole

paput2000 25.03.2003 08:41

Oscary - generalnie nienawidzę żadnych skomercjalizowanych imprez, jedyny plus to nagrody dla "Pianisty", choć sam film nie za bardzo mi się podobał - czegoś tam brakuje. Chicago to jakieś nieporozumienie - popelina jakiej dużo w amerykańskim kinie, ale to akurat jest w amerykańskim stylu.
Szkoda że "Katedra" nie została nagrodzona, ale sama nominacja jest już dużym wyróżnieniem.

kapsel 25.03.2003 19:07

Ja zaluje ze Edi nie dostal statuetki :buu: , ale wiem dlczego tak sie stalo : gdyby Edi byl zydem , albo Jureczek , albo chociaz ten maly dzidzius , albo chociaz ten co zlom skupowal to oskar by siedzial w kieszeni .Myslalem jednak ze chociaz Edi otrzyma nominacje .A dlaczego ?? Bo Edi byl krecony w Lodzi a w Lodzi jak wiadomo coraz wiecej zydow sie usadawia :fiu:
Pozdrawiam

surff 25.03.2003 23:33

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
No coz. Pianista musial dostac kilka oscarow, a to z powodu ze byl temat o zagladzie zydow. A w stanach rzadzi przy tym kasa. A kto nia rozporzadza? Zydowscy bankierzy. Wiec wiadomo, zawsze jak film jest robiony o zagladzie zydowskiej w czasie II wojny swiatowej to zawsze dostanie pare oscarow.
Zgadzam się z Tobą w 100%

Smartek 26.03.2003 14:18

Bleee... do pupy z tymi oscarami, bo kaedra nie dostala, ble ble ble i jeszcze sto razy bleee!!!!!! :buu: :blee:
pozdro :idea:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:02.