![]() |
lite-on zdechł
No więc tak posiadam Lite-On 40/12/48. Wczoraj podczas słuchania mp3 z płyty usłyszałem dziwny dźwięk z nagrywary. Coś jakbym przejechał śrubokrętem po płycie i przeztało czytać płyte. Wyciągnąłem nieszczęsną płytke ale nie było żadnego zarysowania. Niestety nagrywarka nie czyta żadnej płyty. Po włożeniu do czytnika lampka miga i nawet nie rozkręca płyty. Nagrywarka ma 5 miesięcy a gwarancja na 2 lata więc nie jest źle. Ale do serwisu narazie nie moge sie wybrać bo jestem chory. Moje pytanie: Czy ktoś spotkał sie kiedyś z czymś takim w nagrywarkach lite-on??
|
Cóż zdarza się. Sam nie mam Lite-On ale nie słyszałem o takim przypadku.
Jak wyzdrowiejesz to tylko zostaje Ci naprawa gwarancyjna. Pozdrawiam. |
Re: lite-on zdechł
Cytat:
A co do problemu to bywa sprzęcik wysiadł. Pozdrawiam @ll writers |
Re: Re: lite-on zdechł
Cytat:
Radical, dostaniesz pewnie nowego LiteOn'a. Mozesz sie spodziewac modelu 48246S, wiec nic sie nie przejmuj 8) |
W dodatku nielogiczna uwage - nikt nie twierdzil ze tytlko LG sie psuje tylko ze nalezy do najbardziej awaryjnych sprzetow - jedna jaskolka wiosny nie czyni i nadal wiekszosc postow z problemami dotyczy LG...
i wbrew pozorom nie mam nic do LG (zwyczajnie wole Liteony - kwestia gustu) |
Jak zdech to trzeba
Go pochowac. a o zdechnietych tylko dobrze albo milczec-wiec milcze.
czejsc jego pamieci:kasa: |
Sebastian997 nie obraziłbym sie szczerze mówiąc :)
|
chcialbym cie podniesc na duchu.Mialem Liteona takiego jak twoj., ktory po wyjeciu z folii robil mi zwarcie , ale mialem tez cdrom Teca,
nowiutki, ktory po zamontowaniu nie czytal plyt wogole> Na moje rozeznaie, oba urzadzenie spadly gdzies w trakcie transportu, lub w hurtowni - co nie znaczt, ze akurat te firmy sa do bani. Liteona wymienili mi na x48, teaca dostalem tez nowego.Jest to irytujace, ale w koncu to urzadzenia techniczne i prawdopodobienstwo wystapienia takich usterek potwiedza statystyczna regule o ich "niezawodnosci".Nie warto sie wogole stresowac - chociaz z reguly serwisy probuja ci wmowic, ze to twoja wina pozdrawiam |
Dzisiaj odebrałem nagryware z serwisu. Trzymali długo bo od 28 marca ale święta itd itp. Wszystko jest już ok i pod opisem usterki napisali "czyszczenie i konserwacja" :) Tak więc wygląda na to że nic tak właściwie sie nie zepsuło. Lite-on lepszy od LG, a przynajmniej mniej awaryjny :)
|
No cóż, LiteOn'y też padają jak muchy. 8)
|
Cytat:
A powiedz, czym nagrywasz ? ;) |
ciesz się ostatnio za liteony 40x wymieniaja na 48x
miałem u siebie w sklepie 2 takie przypadki w ostatnim czasie a jak wymienia Ci na 40x to bedzie black a to seria podobno dla IBM |
Cytat:
|
Cytat:
i kiedys wiedzialem a teraz zap0omnielem:P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29. |