Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   lite-on zdechł (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-zdechl-18987/)

Radical 26.03.2003 13:19

lite-on zdechł

No więc tak posiadam Lite-On 40/12/48. Wczoraj podczas słuchania mp3 z płyty usłyszałem dziwny dźwięk z nagrywary. Coś jakbym przejechał śrubokrętem po płycie i przeztało czytać płyte. Wyciągnąłem nieszczęsną płytke ale nie było żadnego zarysowania. Niestety nagrywarka nie czyta żadnej płyty. Po włożeniu do czytnika lampka miga i nawet nie rozkręca płyty. Nagrywarka ma 5 miesięcy a gwarancja na 2 lata więc nie jest źle. Ale do serwisu narazie nie moge sie wybrać bo jestem chory. Moje pytanie: Czy ktoś spotkał sie kiedyś z czymś takim w nagrywarkach lite-on??

para 26.03.2003 13:25

Cóż zdarza się. Sam nie mam Lite-On ale nie słyszałem o takim przypadku.
Jak wyzdrowiejesz to tylko zostaje Ci naprawa gwarancyjna.

Pozdrawiam.

CIAPEK 26.03.2003 13:55

Re: lite-on zdechł

Cytat:

Radical napisa***322;(a)
Lite-On zdechł
oooo a w poście pt. "Jaką wybrać nagrywarkę" niektórzy się bronili że jak awarie to tylko słychać że to LG. Jak widać Lite-on'ik dołączył do grona postów z problemami.

A co do problemu to bywa sprzęcik wysiadł.

Pozdrawiam @ll writers

Sebastian997 26.03.2003 16:49

Re: Re: lite-on zdechł

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
oooo a w poście pt. "Jaką wybrać nagrywarkę" niektórzy się bronili że jak awarie to tylko słychać że to LG. Jak widać Lite-on'ik dołączył do grona postów z problemami.

A co do problemu to bywa sprzęcik wysiadł.

Pozdrawiam @ll writers

Kazdy sprzet siada, jeden rzadziej, inny czesciej. A do tematu nie wniosles nic nowego procz uszczypliwej uwagi...

Radical, dostaniesz pewnie nowego LiteOn'a. Mozesz sie spodziewac modelu 48246S, wiec nic sie nie przejmuj 8)

Plemnik 27.03.2003 01:21

W dodatku nielogiczna uwage - nikt nie twierdzil ze tytlko LG sie psuje tylko ze nalezy do najbardziej awaryjnych sprzetow - jedna jaskolka wiosny nie czyni i nadal wiekszosc postow z problemami dotyczy LG...

i wbrew pozorom nie mam nic do LG (zwyczajnie wole Liteony - kwestia gustu)

zorg 27.03.2003 01:27

Jak zdech to trzeba

Go pochowac. a o zdechnietych tylko dobrze albo milczec-wiec milcze.
czejsc jego pamieci:kasa:

Radical 27.03.2003 20:14

Sebastian997 nie obraziłbym sie szczerze mówiąc :)

bgn 28.03.2003 11:27

chcialbym cie podniesc na duchu.Mialem Liteona takiego jak twoj., ktory po wyjeciu z folii robil mi zwarcie , ale mialem tez cdrom Teca,
nowiutki, ktory po zamontowaniu nie czytal plyt wogole> Na moje rozeznaie, oba urzadzenie spadly gdzies w trakcie transportu, lub w hurtowni - co nie znaczt, ze akurat te firmy sa do bani. Liteona wymienili mi na x48, teaca dostalem tez nowego.Jest to irytujace, ale w koncu to urzadzenia techniczne i prawdopodobienstwo wystapienia takich usterek potwiedza statystyczna regule o ich "niezawodnosci".Nie warto sie wogole stresowac - chociaz z reguly serwisy probuja ci wmowic, ze to twoja wina
pozdrawiam

Radical 25.04.2003 16:38

Dzisiaj odebrałem nagryware z serwisu. Trzymali długo bo od 28 marca ale święta itd itp. Wszystko jest już ok i pod opisem usterki napisali "czyszczenie i konserwacja" :) Tak więc wygląda na to że nic tak właściwie sie nie zepsuło. Lite-on lepszy od LG, a przynajmniej mniej awaryjny :)

esem 25.04.2003 17:48

No cóż, LiteOn'y też padają jak muchy. 8)

Sebastian997 25.04.2003 18:06

Cytat:

esem napisa***322;(a)
No cóż, LiteOn'y też padają jak muchy. 8)
Odgrzebałeś posta sprzed miesiąca żeby nam to powiedzieć ?...
A powiedz, czym nagrywasz ? ;)

przyloga 25.04.2003 18:25

ciesz się ostatnio za liteony 40x wymieniaja na 48x
miałem u siebie w sklepie 2 takie przypadki w ostatnim czasie
a jak wymienia Ci na 40x to bedzie black a to seria podobno dla IBM

esem 25.04.2003 18:41

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Odgrzebałeś posta sprzed miesiąca żeby nam to powiedzieć ?...
A powiedz, czym nagrywasz ? ;)

Legendarny TEAC W540E - wszyscy o tym wiedzą (na tym forum). 8)

Sprezyn 25.04.2003 19:50

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Legendarny TEAC W540E - wszyscy o tym wiedzą (na tym forum). 8)
hmmm no nie wiem ale moze to panmiec mnie zawodzi
i kiedys wiedzialem a teraz zap0omnielem:P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29.