![]() |
LG 48x24x48 Coś dziwnego!!!!!!
Ilość załączników: 1
Zrobiłem w Nero najnowszym test cd speed.Esperanza na pierwszy rzut poszła,a potem TDD d-view x48 i zobaczcie na jpg co się stało i powiem więcej ,że na każdej płycie TDK d-view x48,a na Global Data też nie!!!Co to ma znaczyć,aha zauważyłem ,że moja nagrywara zawsze od połowy zwalnia co widać na płycie i słychać przy wypalaniu -na obojętnie jakiej płycie.
|
Ja też otrzymuję różne komunikaty o błędzie przy próbie symulacji nagrania w Nero CD Speed, jeżeli w tle działa InCD. Przed takimi próbami zamykam InCD za pomocą Ctrl+Alt+Del / Zakończ zadanie.
A poza tym z płytkami TDK d-view w ogóle dzieją się dziwne rzeczy, np. dziwnie wskazywana jest pojemność itd. Moja "stara" nagrywarka LG 32@40 też na ogół rozpędza się do ok. 32x, a zaraz potem prędkość gwałtownie spada i zapis kontyuowany jest przy stałej prędkości 24, 20, a czasem i 16x. Zdaje się, że "ten typ tak ma". |
jeszcze raz
Cytat:
|
Ale ja właśnie mówię o symulacji/teście w Nero CD Speed, a nie w samym Nero.
Na płytkach TDK d-view dzieją się dziwne rzeczy nawet jak InCD jest wyłączone! Chyba LG ich po prostu nie lubi i już! |
Załączam zrzut ekranu: Płytka TDK SpeedX 48x w nagrywarce LG 32@40:
Jak widzisz, dzieje się to samo (ale nie zawsze - następna próba może być udana). To te płytki! Zwróć uwagę na długość! Na d-view jest tak samo. |
odp
To powiemci tak,niech te TDK lepiej nie produkują,bo mi kumpel dzwonił,że też mu padają na Yamaha.To jest szmelc te TDK!!!!
|
Ale nie wszystkie TDK są takie; warstwa nośnika na d-view i Speed-X rozpoznawana jest przez Nero CD Speed jako Dye Type 5, Short Strategy Phtalocyanine (producent: TDK), natomiast TDK Metallic to Dye Type 7, Short Strategy Phtalocyanine (producent: Ritek), i z nimi nie miałem takich kłopotów.
Sam rodzaj warstwy nośnika to jednak nie wszystko. Płytki Fuji 48x i 52x, obie made in Germany, także rozpoznawane jako Dye Type 5, to jedyne, na których moja LG 32@40 rozpędza się do 40x i utrzymuje tę prędkość do końca. Jak to mówią anglofoni, "go figure" (Bądź tu mądry). |
Jeszcze raz
A oto zrzucik z próby płytki TDK d-view w combo LG 4480:
|
A u mnie na TDK d-view jest tak:
|
To znaczy jak?
|
Tzn tak: :)
|
Mnie się chyba też kiedyś tak zdarzyło...
Coś dziwne te płytki... zgłaszana pojemność 160 minut lub ok. 1.4 GB? A może to tzw. Double Density, nieudane, odrzucone z linii produkcyjnej, przepakowane...? Z jednej kiedyś złuszczył mi się lakier... oczywiście była potem nieczytelna, na szczęście nie była to jedyna kopia :) |
Ale płytki dobrze się nagrywają ;)
Bywa też tak: |
Też tak bywało
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33. |