![]() |
Ilość załączników: 1
a ja tylko taki wynik
(przy tescie world 311) |
Ja mam wynik 40 kbps (modem):buu: :P
|
Cytat:
|
Hmm wyniki z numiona sa jako tako miarodajne ale ja wole testy w realnych warunkach.
Test 1 : wchodzimy na strone www.nvidia.com i probujemy cos zassac bez zadnych dopalaczy Test 2 : wchodzimy na http://securityresponse.symantec.com/avcenter/download.html i probujemy zassac definicje wirusow rowniez bez akceleratowow. Niby to nic wielkiego ale wynik mozna uznac w miare miarodajny bo sa to serwery ( 1 - Londyn , 2 - Warszawa ) zawsze z nieobciazonym szybkim laczem. Oczywiscie predkosc jest zawsze zalezna od wielu czynnikow i nie ma takiej mozliwosci abo dokladnie podac jak szybki jest nasz internet ( szczegolnie jak sie ma lan na x osob ). |
co to za programem testujecie tą szybkość? Ja też chce! :)
Jak wam wyśle mój wynik to też będzie szok. Multimedia Polska - 64 kbps obiecane, w praktyce przy ściąganiu jakiegoś pliku szybkość wacha się ok. 10 kbps. |
Cytat:
|
512 kB radiowo na ~20 osób. Koszmar no nie?
|
Cytat:
|
Cytat:
A swoja droga jak wiesz tyle to moze bedziesz mogl pomoc ? :cool: Zajrzyj do mojego topicka " Poszukuje programu ograniczajacego transfer " w tym dziale :P Pozdro |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Re: Do niezadowolonych po obejrzeniu wynikow na tej smiesznej stronie...
Cytat:
1. czy aby w wypadku np: mldonkeya jest tak samo? 2. historia mojej przeglądarki? nic takiego nie znalazłem /a zaprawdę szukałem 8) / ale moze to "problem" uzywania programów o podobno marginalnym udziale rynku 8) 3. nadal nie znalazłem nic związanego z listingami :) ale to może być też spowodowane używanym modem osła :) ale co do obciążenia to się juz zgodzę bo p2p generują niezły ruch pozdro |
Cytat:
100-150 osob na 2 Mbps i to ma byc komfortowe rozwiazanie ??!!! BZDURA do kwadratu ! Nie wiem gdzie ty chcesz znalezc te 100-150 osob ktore by tylko ogladaly stronki i chatowaly. Zawsze sa tacy ktorzy zapuszcza jakis program p2p i zapchaja cale lacze. Wiem bo sam bylem w takiej sieci i na wlasnej skorze to przetestowalem. Wystarczy 1 ( !!!! ) osoba i nikt z sieci juz w nic sobie nie zagra a nawet nie bedzie mogl odebrac poczty. CIR=512 za 2600 zl , czyzby byla moza o Futuro ?? Tez mialem z nimi do czynienia, nikomu bym ich nie polecil. Cytat:
Na zakonczenie moge powiedziec ze jestem BARDZO zadowolonym posiadaczem Neostrady Plus i z czystym sumieniem moge ja polecic kazdemu. Nie ma ZADNYCH awarii ( przynajmniej u mnie ), place i mam to za co place czyli 512/128 o kazdej porze dnia i nocy. Tak, zawsze wiem ze moge osiagnac taka predkosc i ja osiagam. Moge grac w kazda gierke po necie , zero utrat pakietow , pingi idealne ( do europe.battle.net - 60 pinga ZAWSZE ). A zeby dobic niektorych :P, na koniec cos w stylu " patrz i placz " h**p://www.bostream.com/page.php?xml=swe/pages/frontpage.xml&xsl=frontpage.xslt Dla ulatwnienia podam ze 1 SEK ( waluta w Szwecji ) warty jest 0.4707 zlotego |
Cytat:
|
Re: Do niezadowolonych po obejrzeniu wynikow na tej smiesznej stronie...
Cytat:
Cytat:
My(dostawcy) internetu staramy się zapewnić jak najlepszą jakość świadczonych usług dlatego czasmi ogranicza się programy p2p i robi się inne dziwne rzeczy tak, zeby pingi były niskie, żebyście Urzyszkodnicy mogli komfortowo grać, oglądać stronki, stawiamy wam serwery ftp w lanie itd. |
...przy wlaczonym mulku...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:49. |