![]() |
Muzyka filmowa
Siedzę i czytam to forum w tle mi leci muza filmowa (generalnie mam fioła na punkcie soudtracków) i wł±snie takie naszło mnie pytanie kto wg. was robi najlepsze tło muzyczne , bo dla mnie de besciaków mam 5:
James Horner Alan Silvetri Clannad (za Robin Hood-a - serial) Trevor Jones & Randy Edelman - The last of Mohikans oraz autorzy Gladiatora |
Antonio Bandalamenti - staly i jedyny wspolpracownik Davida Lyncha
John Williams - Star Warsy, Indiany Jonesy (kto ma "temple of doom OST"?) i nieprzeliczalan ilosc innych filmow (jedyne wpadki to te nowe OST do nowych SW...:() Danny Elfman - filmy Tima Burtona (Batmany, Nightmare before Christmas i wiele, wiele innych) Horner - juz byl - ale za Aliena nalezy mu sie wieczna chwala Neil Young - za Truposza i wielu wieeeelu innych |
Cytat:
The Clannad uwielbiam tylko z okresu z Eny± ...:) The Abyss ...super Solaris ...fajniutki klimat A tak na codzień nie słucham soundtraków ...siedzę w innym klimacie chociaż też co nieco nastrojowym i klimatycznym ;) |
Dzis o 23.00 na regionach bedzie "Blue Velvet"
-wiwat Badalamenti:) |
Vangelis - "Wyprawa do raju" i "Łowca andreoidów"
|
Cytat:
|
Mi sie bardzo podobala muzyka z filmu Fenomem z Johnem Travolta.Nie mam jednak zielonego pojecia, czyja byla i gdzie mozna by ja znalezc. Moze mi ktos pomoc?
|
tez lubie sobie posluchac muzy filmowej, tak dla relaksu, glownie pod wieczor :)
moi wybrancy: Howard Shore James Newton Howard Hans Zimmer James Horner John Williams, mam nadzieje ze to wszyscy ;p PS. http://www.film.warka.pl/ |
Cytat:
|
Ja najbardziej lubię:
John Williams - Star Wars(y) |
Re: Muzyka filmowa
Cytat:
|
badalamenti tez fajna muze do straight story zrobil. bardzo mi sie spodobalo polaczenie jego muzyki do tej kosiarki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57. |