Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Ratunku.....:-( (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ratunku-19119/)

BBTS 01.04.2003 16:01

No już jest albo raczej narazie jest wszystko w porządeczku :-) Palę jak talalala bez problemu wszystko co się nie rusza i oby tak dalej :-)...
Z zapartym tchem czytam również prowadzone dyskusje...Poznaję ludzi hie hie...Wypatrzyłem,a raczej wyczytałem jedną "zołzę" ;-)
Dziękuję za pomoc jeszce raz,a szczególnie Laserowi
Pozdrówka.

Laser 30.03.2003 16:54

Witam !

Narazie jedyna rzecza jaka mi sie nasuwa to to czy masz zainstalowane ASPI i czy masz wylączoną tę maszynkę do nagrywania wbudowana w XP.??

PS: a konfiguracji nadal nie podales;)

BBTS 29.03.2003 23:37

Już się robi:)
Otóż napędy mam podłączone "dziwnie" bo masterem jest nagrywarka a slavenapęd.Nagrywam tylko i wyłącznie Nero do tej pory sobie go bardzo chwaliłem.Nagrywam z różnymi prędkościami,generalnie nie nadużywam 48x, raczej śmigam 32 a nawet 24x. Z driverami cięzko mi powiedzieć, raczej wszystko jest w porządku.Poprzez wypalanie z twardego rozumiałem własnie wypalanie z plików poprzez kompilację natomiast kopiowaniem nazywam śmiganko z płytki na płytkę (nie używam nagrywania w locie) bodajże to sie nazywa poprzez stworzony obraz CD.DMa mam włączone.Dodam że do tej pory wypaliłem już "trochę" płytek i nigdy nie miałem adnych problemów dlatego też nawet nie zamieniłem napędu z nagrywarką.Problem powstał dopiero po ostatrnim formatowaniu dysku.Jak zwykle poinstalowałem wszystko klasycznie i tym razme mam jakiś problem z nagrywaniem :-( i Naprawde nie wiem o co chodzi.Mam jeszcze inny problem którego nie miałem wcześniej a może jest z tym związzany,otóż muszę wyłączać kompa poprzez listwę bo zostaje mi na końcu czarny ekran z tekstem "Możesz już wyłączyć bezpiecznie komputer"!!Zadziwia mnie to ponieważ pod W98 wszystko się wyłączało samo a i pod XP jeszcze przed formatem równięz wszystko było w porządku,dodam że obudowę mam nową i gasiła się do tej pory automatycznie.

Gubię się w tym...cuda się dzieją.Jeszcze do tygodnia wstecz wszystko było w porządku pod Xp,nie zmieniałem nic tylko formacik,konfiguracja jednakowa.Jedyne co zmieniłem to to że nie mam już Fat 32 tylko NFTS ale to chyba nie ma znaczenia.A i tak klapa :-((((
Liczę na pomoc ...Nie chcę już formtowania ;-)

andrzejj9 29.03.2003 20:05

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jest na downlaodzie cdrinfo - znajdzeisz go bez problemu - gdzies po lewej stronie jest belka z napisem top10 :)

lub na homesite:
http://www.exactaudiocopy.de/

dzieki serdeczne :)

Laser 29.03.2003 19:33

Cytat:

BBTS napisa***322;(a)
Tak właśnie myślę że powinno być :-)
A jeśli o mnie chodzi to radość ma była przedwczesna,teraz już nie wiem o co biega.Nie mogę skopiować żadnej płyty.Z wypaleniem z twardego cd nie mam problemu.Jednak przy kopiowaniu już mam problem.
Albo mam napis że nie można było zamknąć zapisu w trybie DAO,albo przerywa mi w połowie kopiowania :(((. A przy kopiowaniu nie mogę wybrać opcji TAO...Nic z tego nie rozumiem,wcześniej nie miałem takich problemów. :-( Zaznaczam że overburning mam włączony,a moja nagrywarka to Lite On 48x12x48

Witam !

W takim razie poprosimi o podanie konfiguracji jak masz podłaczone napedy w kompie, czym nagrywasz / program / , z jaka prędkoscią i na jakich plytkach.

Czy masz zainstalowane wszystkie niezbedne drivery?

Czy stwierdzenie "Z wypaleniem z twardego " mam rozumiec przez wypalenie plyty z plików poprzez kompilacje np w nero czy wypalenie płyty ze stworzonego wczesniej obrazu CD ?

Moze kopiujesz "on the fly" czyli w locie - dane sa przekazywane z napedu żródłowego / cdrom / do nagrywarki i sa wypalane bez zapisu na hdd. / moga wystepowac wtedy problemy /

Podaj prosze te szczegóły bedzie nam lątwiej diagnozowac co moze byc przyczyna takiego zachowania sie napedu / komputera / ;)

Aha - masz właczone DMA dla napedów ?

Pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 29.03.2003 18:45

jest na downlaodzie cdrinfo - znajdzeisz go bez problemu - gdzies po lewej stronie jest belka z napisem top10 :)

lub na homesite:
http://www.exactaudiocopy.de/

andrzejj9 29.03.2003 17:49

Cytat:

nalepszy porgram do zrzutu muzy to Exact Audio Copy - EAC

a znasz moze adres strony, z ktorej mozna go sciagnac? Moglbym wpisac np w Kazaa, ale jesli jest darmowy to wolalbym sciagnac z oficjalnej strony.

Bartez 29.03.2003 15:28

Napisz jaki blad wyskakuje przy przerwaniu.
Co znaczy ze nie mozesz skopiowac zadnej plyty? Chodzi o audio czy dowolna?

BBTS 29.03.2003 15:21

Tak właśnie myślę że powinno być :-)
A jeśli o mnie chodzi to radość ma była przedwczesna,teraz już nie wiem o co biega.Nie mogę skopiować żadnej płyty.Z wypaleniem z twardego cd nie mam problemu.Jednak przy kopiowaniu już mam problem.
Albo mam napis że nie można było zamknąć zapisu w trybie DAO,albo przerywa mi w połowie kopiowania :(((. A przy kopiowaniu nie mogę wybrać opcji TAO...Nic z tego nie rozumiem,wcześniej nie miałem takich problemów. :-( Zaznaczam że overburning mam włączony,a moja nagrywarka to Lite On 48x12x48

Bartez 29.03.2003 15:05

Cytat:

BBTS napisa***322;(a)
Dziękuję pięknie za informacje,myślałem iż z moim kompem cos nie tak,a okazało się że tak po prostu musi być i że nigdy nie zwracałem na to uwagi.
Jeszcze raz dzięki nawet za uwagi dotyczące samego wypalania (to akurat kumam ;) ) nie spodziewałem sieę tak szybkiej odpowiedzi na dręczącą mnie sprawę.
Mam jeszcze jednio pytanie ale to chyba muszę napisać w osobnym poście :)

Temu wlasnie sluzy forum, zeby sobie pomagac (o czym niektorzy zapomnieli i nawet nie odwiedzaja innych dzialow poza Off topic).

Milego wypalania :)

BBTS 29.03.2003 14:25

Dziękuję pięknie za informacje,myślałem iż z moim kompem cos nie tak,a okazało się że tak po prostu musi być i że nigdy nie zwracałem na to uwagi.
Jeszcze raz dzięki nawet za uwagi dotyczące samego wypalania (to akurat kumam ;) ) nie spodziewałem sieę tak szybkiej odpowiedzi na dręczącą mnie sprawę.
Mam jeszcze jednio pytanie ale to chyba muszę napisać w osobnym poście :)

Bartez 29.03.2003 10:58

Cytat:

ps. jest dostepne rozszerzenie cdfs.vxd (bodajze) ktore umozliwia ripowanie plyt audio z poziomu windows explorera :) - moze ktos to ma? bo ja nawet jak sie okazuje nie pamietam jak to sie nazywa
CDRinfo.pl ma :)
Jezeli to jest to o co Ci chodzi to znajduje sie to pod tym adresem:
CDFS Driver

-Sid-The-Rat=> 29.03.2003 09:06

wyslalem kartke :)

pali 29.03.2003 08:43

Cytat:

tu nie ma klotni - tak po prostu jest - dodam ze progs jest darmowy [...]

This program is Cardware, piracie :)

-Sid-The-Rat=> 29.03.2003 08:19

tu nie ma klotni - tak po prostu jest - dodam ze progs jest darmowy i mozna go bez problemu sciagnac

to ze te pliki sa pokazywane jako 44b to normalne, co fajniejsze jak znajdziesz gdies plyte z muza i z danymi (format cdextra a nie 'mixed mode' to pliki muzyczne beda sie nazywaly '.dat' i bedzie je mozna bez problemu zgrac na dysk (jest to format .raw - czyli .wav bez naglowka)

ps. jest dostepne rozszerzenie cdfs.vxd (bodajze) ktore umozliwia ripowanie plyt audio z poziomu windows explorera :) - moze ktos to ma? bo ja nawet jak sie okazuje nie pamietam jak to sie nazywa

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:34.