![]() |
cdtext dla Teac W58E w WinOnCD
Mam problem z nagrywaniem CDtext'u. Moja nagrywarka napewno go obsługuje (Teac W58E), co spawdzalem na stronie producenta no i empirycznie (Nero daje rade). Ale wole WinOnCD. Ani wersja 3.8, ani 6 nie wykrywa możliwości nagrywania CDtext'u i nie wiem jak program do tego zmusic.
|
Pozwol ze podepne swoje pytanie odnosnie CD-TEXT`u
Wlaczam NERO w zakladce CD-TEXT wpisuje co trzeba, utwory przed nagraniem nazywam jak trzeba... Po nagraniu moje utwory nazywaja sie TRACK 1, TRACK 2, etc. Dlaczego tak jest?? Mam Litka 48125S... |
do nimala
ja bym stawial na sterowniki wiona. Sprobuj zainstalowac te najnowsze
ze strony www.roxio.de ( unidriver chyba 1.175). Tam jest poprawiona m.innymi biblioteka *.dll dla teaca. 3.8 nie bylo najlepsza wersja wiona - taki szybki przejsciowy produkt po wejsciu XP. Do v.6.0 trzeba fixa zainstalowac, a jest tego softu tak malo, ze trudno cos konkretnego powiedziec, czy to co jest - to poprawne. Jest servicepack do 6.01 , szybko zatem fiki miki moga byc w samej werscji. Mialem 6.0 zaistalowana z liteonem 48x12 i dopiero tem ostni unidriver dal mi mozliwosc nagrywania cd-textu. stawiam zatem na sterowniki wiona |
Ale ja pisalem ze nagrywam w NERO i nie chce mi zrobic CD-TEXT`u wiec co teraz???
|
O wionie pisalem bo uzywam i nagrywam
:'( to wynik mojego ubolewania na tym litkiem ,ktorego sam zreszta poza dwowa teacami posiadam. Nie nagrywam w Nero, to nie potrafie odpowiedziec na twoje pytanie, na moje ogolne wyczucie , albo Nero niewpelni obsluguje te nagrywarke, albo numerki do nero sa ...no sam wiesz. Podobnie jest z tym i wyzszymi litkami w Feurio, ktory moim zdanie bezwglenie lepiej robi audio. Ostani upate drivero ( 1.66.5) wg producenta programu nie ma tych Liteonow w obsludze, co przy wypalaniu moze prowadzic do zupelnie zaskakujacych rezultatow. Trzeba czekac na sterowniki - nic na to sie nie poradzi **************************** juzli mi sie pitoli od nadmiaru sprzetu. To dla mojego nowego teaca nie ma sterownika do feurio, dla litkow oczywiscie sa , ale biosa nie ma i konca plyty przy nadpaleniu nie widac. Nie rozwiazuje to twoich problemow, ale zdradz na chwile Nerona ( tym bardziej ze to homo byl) i walnij cd-text w Feurio |
hmmm - jesli nero nie widzi - to szanse sa nieduze ze pojdzie w feurio...
zostaje ci jeszcze jeden test - zrzuc obraz plyty audio EACiem - zadbaj zeby to byla plyta na ktorej JEST cdtext (nie alkoholem - on ciagle ma problemy z cdtextem, ostatnio slalem do nich maila w tej sprawie) otrzyamsz plik .cue - upewnij sie ze jest w nim cdtext (bo moze przy zrzucaniu sie cos zwali) - i nagraj cdrwinem (najlepiej naturaleni na cdrw jesli twoja wieza to czyta), neronem czy czymkolwiek - jesli i tu nie ma cdtextu to problem jest powazniejszy, ale u mnie na starej instalce windowsow byl podobny problem - i z obrazu nagrywal, a z kompilacji (nero i feurio) - nie... |
do bgn
niestety instalacja wszystkich kolejnych update'ow nic nie wniosla do dziwnego zachowania WinOn'a (zrobilem to zanim zaczolem na forum mieszac, podobnie jak wyslalem zapytanko do obslugi roxio, dobe temu i nadal nic!)
czy jest mozliwosc "recznego" zmuszenia winon'a do wspolpracy? faktycznie to sprawa jego steronikow, bo inne programy potrafia kozystac z mozliwosci wpalary, a winon nie obsluguje cdtext'u, raw, i subchaneli (a nagrywara ma juz 2 lata!) nie mam wyjscia? i przejsc spowrotem na Nero w ktorym nagrywanie koncze dwoma uderzeniami szybkimi w enter zeby nie widziec napisu ANULUJ?! kodowanie filmu do vcd trwa 5h (blokersi) gdy winon'owi zabralo to 3,5 (ten sam film), przy czym nero stwierdzil ze nie zmiesci sie na plyte i cala prace skasowal, a winon grzecznie spytal sie co dalej!? sorry ze sie rozpisalem ale od Nero to mi sie chce... JAK ZMUSIC WINONCD DO WSPOLPRACY? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:27. |