![]() |
Choroba umysłowa co niektórych Amerykanów.
Czytam sobie w dziale mp3 na Wirtualnej informację tą http://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/208803.html i tą http://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/208801.html i stwierdzam iż psychoanalitycy Amerykanów chyba się obijają i biorą kasę od swoich pacjętów za nic.
Szlag mnie trafia jak słyszę o amerykańskiej wolności i jak widzę amerykańskie filmy przypominające momentami radzieckie produkcję, gdzie "Bóg, ojczyzna, honor, amerykańska flaga itd." w odniesieniu do takich pomysłów. Co o tym sądzicie? |
Re: Choroba umysłowa co niektórych Amerykanów.
Cytat:
Życie jest jak jajko i trzeba je znosić.:blee: |
Ameryka to wielki i bogaty kraj.
Jeśli w Polsce nagle miałyby sie pojawić amerykanskie standardy życia w różnych dziedzinach,to mogą se mnie sledzić i szpiegować do woli:) |
Cytat:
Cudze chwalicie, swego nie znacie. Dlatego jak najbardziej zgadzam sie z autorem watku (paput2000) ktorego przeraza wizja wieloletniego wiezienia za watpliwa kradziez tzw. wlasnosci intelektulanej. Znajac Amerykanow przekonany jestem, ze juz wkrotce rozpoczna sie tam naloty na prywatne domy i wyciaganie z nich za fraki malolatow. Chyba ze swiat bedzie tak dobry i skonczy sie laskawie bo to, co dzieje sie naokolo przechodzi juz ludzkie pojecie. Zwlaszcza w USA. |
Mówimy o różnych standardach:cool:
|
Cytat:
|
Nie chcę z Toba dyskutować,wole zostać głupiomądry:)
|
Cytat:
|
musze przyzanc ze Amerykanie to geniusze :idea:
naprawde :jezyk: czyz nie jest genialne to, ze lepiej wydac wiecej kasy na walke z piractwem niz sie w rzeczywistosci na tym traci :D :D :D w tym cos jest || ROTFL |
Cytat:
Gdybym zaczal wytaczac procesy to chyba najpierw firmom produkujacym oprogramowanie ulatwiajace piractwo, nastepnie producentom nosnikow i urzadzen za to ze ceny tych produktow wrecz zmuszaja do piracenia. To proste - gdyby nosniki CDR/DVDR kosztowaly mniej wiecej tyle co oryginalne plyty to problem nie istnialby. Ciekawe ze mozna kontrolowac produkcje swiatlowodu (material strategiczny, to nie zart, scisle kontrolowana produkcja i dystrybucja w skali swiata) a produkcji nosnikow do masowego zapisu informacji NIE mozna. Doprawdy nie rozumiem jak mozna karac kogos za posiadanie cudzej tzw. "wlasnosci intelektulanej". POSIADANIE podkreslam a nie wprowadzanie tejze do obrotu, bo to dwie rozne rzeczy. No i jeszcze raz powtorze - daje sie ludziom do domu za pare groszy lacza typu 10mbit (full duplex!) np. w Szwecji, podobne w USA (aczkolwiek nie wszedzie, raczej popularne sa kablowki ale z niewiele gorszym downlinkiem) a potem sie narzeka ze ludzie sie zaczynaja wymieniac podczas gdy nawet legalna prasa komputerowa az huczy od poradnikow jak skopiowac plyte audio czy tez odbezpieczyc film na DVD. Dlaczego Z TYM ktos nie probuje zrobic porzadku? Rzecz jasna nie mam nic przeciwko piractwu, pytam retorycznie. |
Cytat:
Ja dawno wyrosłem z fascynacji westernami amerykańskimi, a teraz oglądając amerykańską rzeczywistość, nawet tą niedobrą i niepopularną pokazywaną w samych amerykańskich filmach, to mi się rzygać chcę na tą całą obłudę i zakłamany blichtr. Jakie standardy, pogoń za pieniądzem, kariera i status społeczny to jest cel do którego trzeba dązyć przedewszystkim i ponadwszystkim, a gdzie inne wartości? - ptaszki na drzewach, zielone liście, wierni przyjaciele u boku, kochająca osoba, szczery uśmiech, a nie tylko I'm fine. Jeżeli standardy to wole już belgijske, holenderskie, lub choćby niemieckie jeżeli miałbym wybierać. |
Skoro mowa o Amerykanach - to co sadzicie o tym ze oni codziennie
rano przed rozpoczeciem zajec lekcyjnych w szkolach i na uczelniach spiewaja hymn narodowy?? W/g mnie to jest strasznie glupie... Ale wkoncu to Amerykanie :) |
Witam!
z jednej strony glupie, ale czyz nie tak i czyz nie tam w ten sposob buduje sie tak wielkie poczucie tozsamosci narodowej i patriotyzmu? ciekawe ile dzici ponizej 12 roku zycia w Polsce umie hymn narodowy? albo czy znaja sobie sprawe z tego, ze Polska kiedys byla pod okupacja i ze wolnosc Polakow zostala wywalczona ofiarami, krwia i kulami? a co do tematu... najbardziej smieszy mnie to, ze routery i firewalle mialby byc nielegalne buahahah |
Cytat:
Pisałem o standardach w nauce,w życiu gospodarczym,czy politycznym. Chciałbym żeby Wojsko Polskie było potężne jak USArmy,ale to nie znaczy,że zaraz jadę na jakąś wojnę,np,z Irakiem.Czułbym się jednak dobrze wiedząc,że mój kraj dysponuje takim potencjałem militarnym. Chciałbym też,żeby np.Wolański i inni naukowcy przyjeżdżali do Polski do pracy naukowej,a nie odwrotnie. Chciałbym,żeby poziom życia obywateli w Polsce był porównywalny z amerykańskim,żeby moi rodacy nie musieli sprzątac w Stanach po murzynach. Był taki czas tu w Polsce,kiedy na odźwiernego mówiło się -szwajcar. I komu to przeszkadzało? Słowem,chciałbym,żeby w Polsce była taka Ameryka pod niektórymi względami.Tyle.Nie jest to proamerykańskość i nie wybieram się tam w celach innych niż turystyczne. Mam wiele ciepłych uczuć dla mentalności i np.śpiewanej kultury ukraińskiej,ale w życiu bym tam dobrowolnie nie zamieszkał.Czy jestem pro-,czy antyukraiński? Jeśli to jeszcze nie jasne,to proszę dac znac - wyjasnię szerzej,na priwa. Pozdrawiam Brzuszek:jupi: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:31. |