![]() |
Cytat:
nastepnie obejzalem razem z dziewczyna ktora byla na poczatku przeciwna a po projekcji zapytala czy mam cos jeszcze z gatunku polecam wszystkim nie tylko milosnikom japonskiego anime powiem nawet ze bardziej mi przypadl do gustu niz "princess mononoke" <- rowniez polecam a dla fanow hard sf -> "metropolis" animowa adaptacja pierwszego na swiecie filmu sf z 1926 roku rezyserii Fritza Langa niesamowity klimat i wizja przyszlosci oraz troche oklepany "ghost in the shell" reż Mammoru Oschi pierwszy moj pelnometrazowy film anime ogladnalem go 5 razy pod rzad a pozniej zarchiwizowalem do mpg goraco polecam wszystkim lubiacym oraz nastawionym sceptycznie do anime made in japan fanom kina ps filmy ze wzgledu na sceny i tresc raczej dla ludzi powyzej 12 lat oczywiscie nikogo nie urazajac pozdrawiam |
obejzralem te chupa chupsy :P i mam zastrzezenia.
jakos film ogolnie to jest to fajna bajeczka, taka swego rodzaju amerykanska wieczorynka dla dzieci. ale jako film do oskara to u mnie wcale nie pzrechodzi. katedra jest filmem o wiele dojrzalszym jak dla mnie, a takie chyba filmy dostaja oskary, takie , ktore cos wnosza do kinematografii wspolczesnej. chubbchubbs jak dla mnie nic nowego nie wnosi. to jest po prostu zwykla bajka. to dla mnie juz duzo bardziej wartosciowym filmem jest wspomniany shrek, ktorego widzialem chyba z ponad 10 razy (5 letnia siostra oglada nalogowo i naprzemiennie z epoka lodowcowa, jakby mogla to dziennie , ze etz jej sie nie znudzi)i za kazdym razem chce mi sie z niego smiac. podsumowujac... katedra jest duzo lepszym obrazem jak dla mnie. |
Re: Spirits Away
Cytat:
|
Spirits Away
Ktoś widział tegorocznego zdobywce Oskara w kategorii Pełnometrażowego filmu animowanego ?
Nazywa sie "Spirits Away" Japońska Manga, całkiem ciekawe ,nie to co SHREK ale Wciągneło na MAXA |
jak dlamnie niemożna porównąc KATEDRY z The ChubbChubbs
ale na mnie lepsze wrażenie robi THE CHUBBCHUBBS (jestem jedyny chyba ??) ale to chyba dlatego ze jestem dzieckiem :P :P :P |
Witam !
CO TO ZA #$#@@% !!!! Dajcie spokój taki szajs - bez komentarzy. Katedra bez porównania lepsza .... |
Cytat:
|
Cytat:
Ale nie na jeden raz;) |
Cytat:
czy ty wogóle czytasz posty czy tylko odpowiadasz !! przecież juz na początku ThanatoS napisał co to było !! |
Jak się nie mule to się nazywa: The Chubbchubbs,
albo jakoś tak... :P |
Cytat:
powiem szczerze Laser ze na modemie sciagałem pliki 200Mb :P :P |
Katedre ogladałem juz sawno i byłem (jestem zachwycony) po oscarach zainteresowałem sie innymi filmikami:
najpierw sciagłem: Eric Armstrong-The ChubbChubbs! a potem monsters inc mikes new car. I.... miałbym problem amerykańskie produkcje sa robione z jajem i widac ze robił to gigantyczny sztab ludzi. Katedra jest mroczna tajemnicza pełna niedomówień generalnie miałbym problem z wyborem .... ale patriotyzm wygrywa ;) |
Cytat:
|
The Chubchubs are coming
Widziałem the chubchubs. aż chce sie przekląc amerykańska akademie filmowa czy jak to sie zwie ale oni sa opłacani i to przez nie byle kogo. Sony odwalifo parodie sf paru filmów jest tam i Alien Star Wars ulubiony przez wszystkich JARJAR BINKS i w ogóle chce sie wymiotowac na widok tego chłamu. Szkoda trudu Bagińskiego jego Katedra jest WIELKA a Amerykanie popieraja swoje kino jakie by nie było . Osobiscie bardziej stawiałem na to że Katedra dostanie oskara niz Pianista którego zreszta oczywiscie tez widziałem. The Cathedral RULEZ
|
Ojej!!! T był tylko żart. ;) Pewnie jakoś sobie poradzę, jakby co to będę pytał (od czego ma się kolegów), ale dzięki za info :jupi:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41. |