![]() |
Systemowa ochrona plikow - jak...
Witam!
Jak to ustrojstwo wylaczyc ??? Probuje podmienic plik w systemie, ale na marne, XP zamienia mi za kazdym razem na jakis tam swoj :buu: Dodam ze juz uzylem opcji 'Wylacz systemowa ochrone plikow...' w programie Tweak-XP, ale to nic nie dalo :( Znacie moze inne sposoby? ;) Pozdrawiam. |
Moze spróbuj to zrobic w trybie awaryjnym.
8-) |
dokładnie: tryb awaryjny !
a jak masz prtycje fat32 to możesz i z dos-a zdaża się że xp chce przywrócić pliki na "poprawne" i wyświetla komunikat w tej spr. ... |
Nic Ci nie da podmiana pliku pod DOSem, ponieważ zaraz po uruchomieniu Windowsa zamiast tego podmienionego pliku wskoczy oryginalny, a to za sprawą ukrytego katalogu jakim jest C:\WINDOWS\system32\dllcache czyli dllcache. To w nim się mieszczą i ukrywają :chytry: oryginalne pliki
Żeby podmienić jakiś plik z folderu system32 będziesz musiał najpierw podmienić ten w folderze dllcache choć to jest czasem trudne. Powodzenia...:chytry: |
ewentualnie zastosuj sie do porad z tej strony:
http://windows.online.pl/windowsxp/xp01.htm#cmd po, ifan |
ja tam wywalam zawsze całą zawartość katalogu dllcache i nic się nie dzieje .
|
wkoncu jakis odzew :)
Cytat:
... bo mam NTFS na dysku C ;p - gapa ze mnie :D Powiadacie, ze 'tryb awaryjny' albo kasacja kat. dllchache :P nic tylko zastosowac jak juz bedzie taka potrzeba :) Dzieki za porady :3msie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:31. |