![]() |
problem z liteon LTR32123 S
Problem jest tego typu że częstym przypadkiem podczas nagrywania płyt spada drastycznie bufor i nie rzadko płyta jest do wywalenia. Często też w trakcie wypalania następuje restart kompa. Niewiem jak sobie z tym poradzić, nagrywara była już w serwisie i wróciła z notatką że jest sprawna. Dodam że korzystam z nero burning rom, system winows xp. Co mam z tym zrobić i czy wogóle da się coś zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc |
Jeśli restart, to ewidentnie z Twoim komputerem jest coś nie tak: zasilanie, zbyt "agresywne" ustawienia, usterki sprzętu, itd itp
Xp ma mechanizm, który restartuje kompa w przypadku błędów. Tutaj jest wątek o tym |
Nagrywasz w "locie" czy normalnie z HDD..???
Masz włączone DMA do kanałów IDE ...??? Zmień sterowniki do IDE ... ...................;) |
Re: problem z liteon LTR32123 S
Cytat:
Pozdrawiam |
Re: Re: problem z liteon LTR32123 S
Sęk w tym że dma mam włączone, a kompa o parametrach nieco wyższych. Płyta mci KT4V, procek athlon 2000+ dysk caviar 40 ram 256 ddr 2700.
|
Tak czy siak problem istniej a tryb DMA jest włączony. Ciekawostka jest że problemy te niepojawiają się w systemie win9x(me). Domyślam sie że to kwestia XP tylko jak to dziadostwo ustawić???
Z raportów błędów dowiedziałem się że wina leży po stronie nagrywarki. |
Może spróbuj wyłączyć nagrywanie systemowe w XP. A Aspi masz zainstalowane?
Pozdrawiam |
Aspii też próbowałem i nagrywanie systemowe xp jest wyłączone
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:57. |