![]() |
Co lepsze LiteOn czy LG??
A moze Teac lub Asus - tak sie od
rana nad tym zastanawiam i musze powiedziec, ze ta sprawa mnie meczy bardzo. Wiec z okazji 1 kwietnia chyba postawie swoja pierwsza ankiete - tylko nie nerwujtie sia dzis PRIMA Aprilis |
gorszej to juz chyba nie mogles wymyslec
ale i tak dobre dymanko rulez... topic o Rulez juz byl - i przyniosl ciekawe wnioski - takie jak powyzszy... |
Cytat:
Mam nadzieje, zeto bedzie najgorsza ankieta z najgorszych - hhahahaahah A dobre dymanko wiadomo rulezzzzzz |
Oczywiście spawarka prostownikowa około 400Amperowa...wystarczy elektroda grafitowa wysokie ciśnienie powietrza ...i hejjaaaa...:D
|
... a moja podkaszarka żyłkowa 3-biegowa, bahama yellow metalic, obustronnie afektowana też sroce spod ogona nie wypadła :3msie: :( :*
|
mialem niedawno laborke na uczleni z promieniowania X
konstrukcja takiej lampy to typowa lampa prozniowa: anoda na masie, katoda w postaci cienkiego spicu - poniewaz wydajnosc promieniowania jest liniowo zalezna od czasu i pradu i az w piatej potedzie od zaislania to na taka lampe daje sie 90KV lub wiecej... przy 100mA pradu - po co to pisze? bo anoda jest obracajacy sie 3cm grubosci wolframowy dysk chlodzony olejem - czyli material ktorego temp topnienia to 3300'C... a co mi pokazano na laborce? ten dysk przepalony na wylot... to dopiero jest spawara... |
90.000 Volt ...nooo ładne napięcie...które nieżle musi kopać...pewnie uzyskane poprzez odpowiednią cewkę ...;)
|
Nie prościej wleźć na słup WN, ale taki 220kV albo 400kV? 8)
|
choelra zle skonstruowalem ankiete!
Powinno byc: spawarka plazmowa spawarka elektronowa spawarka lukowa spawarka transformatorowa spawarka prostownikowa palnik acetylenowy LiteON hahahahahahahah :o |
Witam !
Mam tam jakas spawarke transformatorowa / ciezka jak cholera ale dziala jak nalezy - w koncu to transformator wiec swoje wazy / W miare potrzeb zdobycie acetylenowej tez nie stanowi problemu;) Kurcze powinna byc jeszcze opcja Acetylen + Transformatorowa + Yamaha;) - wtedy bym zaglosował;) Pozdrawiam wszystkiech spawaczy i ich spawarki - pamietajcie uzywajcie masek ochronnych zeby wam ocząt nie porazilo;) |
Cytat:
a na 220,400,750KV jest oznaczenie NN (Najwyższe napięcie) tak dla ciekawości są także SN 1-60KV i nn lub nN do 1KV ... ...............Pozdrawiam ;) |
Cytat:
dziękuję, naprawdę dziękuję żeby była jasność - ukończyłem szkołę zawodową i uzyskałem tytuł robotnika wykwalifikowanego w zawodzie ślusarz-SPAWACZ ale nie spawałem odkąd rozpocząłem naukę w szkole średniej, a na studiach to już nawet mowy nie było o spawaniu... echhhh spawanie na spawalni to były czasy, zabawy z palnikiem w dłoni i kupą żelaza do popsucia, elektroda też była spoko ale MIGOMAT - tym to się dopiero ładnie spawało a dziś pozostał mi tylko Teac i LiteOn... |
ASUS by TRAVIS !!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |