Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Overburning w nero,problem (https://forum.cdrinfo.pl/f2/overburning-nero-problem-19275/)

Daniel290 02.04.2003 19:04

Mam njnowszego nero.5.510.15.Jest to samo.Dzięki za podpowiedzi.Będę walczył dalej.Podejrzewam jakieś ograniczenia w tej nowej wersji nagrywarki,bądź w płycie głównej(MSI KT3ultra)

Salvad0r 02.04.2003 00:23

Cytat:

Daniel290 napisa***322;(a)
Nero wyrzuca jakiś tam błąd.Dlaczego jeden program potrafi a drugi nie. Może nero ma jakąś blokade o której ja nie wiem.Np. gdzieś w rejestrze?
Gwoli scislosci - uzywam wylacznie Nero, moj rekordowy overburn zrobilem wlasnie w tym programie. Prawde mowiac nie byla to muzyka a dane ale nie sadze zeby to mialo jakiekolwiek znaczenie. Podejrzewam ze Nero nie obsluguje tak dobrze Twojej nagrywarki jak mojego Teac'a i stad problem. Jedyne co mozesz zrobic to sprobowac z nowsza wersja Nero, rzecz jasna w trybie symulacji. I jeszcze jedno - nie ustawiaj z gory 99min. Lepiej cos rozsadnego, wiecej niz standardowe 80min ale tez nie 99. Zrob pare prob na symulatorze, zobacz czy sie uda. Nie znam bardziej dopracowanego programu od Nero, malo tego, pamietam ze pewien znajomy juz pare lat temu skutecznie przepalal jakies plytki na 730 wlasnie na LG i korzystajac z Nero.

Daniel290 01.04.2003 23:39

Testuje płyty 80min.Mój powtarzalny rekord to 727mb.Na akosie.Ale nie nero tylko instantcd.Nero wyrzuca jakiś tam błąd.Dlaczego jeden program potrafi a drugi nie.Overburning w nero jest mi potrzebny do płyt audio.Zrobienie takiej płyty w instancie to katorga.Poza tym nero nagrywa mp3,a tamten nie.Jakoś musze to zwalczyć.Może nero ma jakąś blokade o której ja nie wiem.Np. gdzieś w rejestrze?

Salvad0r 01.04.2003 23:04

Cytat:

Daniel290 napisa***322;(a)
Oczywiście ustawiłem.Pełne 99min57sek.
To mam rozumiec ze probujesz palic plytke typu 99min? Nie jestem pewien czy Twoja LG obsluguje takowe plyty, inne sprawa ze plyty o podwyzszonej gestosci zapisu nie naleza do rewelacyjnie odczytywalnych przez sprzet inny niz nagrywarka ktora zrobila dana plytke, a czesto nawet ona nie potrafi mimo iz czasem umie takowa nagrac :-)

Jesli natomiast probujesz robic maksymalnego overburn'a na zwyklej plytce 80min to efekt zalezy po pierwsze od nosnika jaki uzywasz a po drugie od samej nagrywarki. Dla przykladu moj rekord (powtarzalny) to 735MB przy uzyciu nagrywarki Teac x24 na plytkach Akoss i Esperanza (obie 80min).

Daniel290 01.04.2003 22:31

Oczywiście ustawiłem.Pełne 99min57sek.Wiem,że można uszkodzić nagrywarke,ale do odważnych świat należy.Poza tym jest nowa! na gwarancji! i ma działać!

Salvad0r 01.04.2003 19:51

A ustawiles sobie limit overburn'a w opcjach? Standardowo skonfigurowane Nero nie pozwoli na zadne ekscesy i trzeba zmienic "zasieg" recznie i pamietaj ze przeginanie z overburning'iem moze uszkodzic nagrywarke :-)

Daniel290 01.04.2003 19:48

Overburning w nero,problem

Na mojej nagrywarce(lg 52x)nie mogę nagrać nic powyżej 710mb programem nero we wszystkich możliwych wersjach,które widzą ta nagrywarkę.(czyli powżej 5.5.9.0)Natomiast program Instantcd nagrywa w overburningu bez zastanowienia do możliwej pojemności płyty.Pojemność tą zresztą określa jedno z narzędzi nero.I co jest z tym programem nie tak?A może to nagrywarka?(ma wgrany najnowszy dostępny bios)Podpowiedzcie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:51.