![]() |
chodzi pewnie o plyte
u mnie jest tak samo, pojawia sie no disc i tacka wyjezdza jak ngralem na verbatima 24x to dziala, ale tych plyt juz nie ma w sprzedazy i nie wiem na co nagrywac teraz |
Problem w tym, ze mam juz dobrze skonwertowany film w mpegu - wydaje mi sie ze chodzi tu o nagranie samej płytki, program do tego. Chociaz moze... Ale wydaje mi sie ze jest ok, bo mam i napisy, i dzwiek w tym mpegu.
POMOCY!!! |
chyba niezbyt dokładnie przejrzałeś forum ;) bo pisaliśmy tutaj o np. DVD2SVCD który bardzo dobrze tworzy filmy VCD
|
Nagrywanie VCD
Witam wszystkich. Na samym początku chciałbym wspomniec, że przeczytałem juz inne posty na forum na ten temat, ale nie znalazłem tam odpowiedzi na mój problem. A jest on następujący:
Posiadam odtwarzacz DVD Sony DVP-S335. Problem polega na tym, ze w zaden sposob nie chce on przeczytac nagranej przeze mnie plyty VCD (ma taka mozliwosc oczywiscie). Nie wiem zupełnie w czym tkwi problem - nagrywałem juz płyty i Nero, i za pomoca VCDeasy (oba formaty - VCD 1.1 i VCD 2.0) i nic - cały czas widze "No Disk". Co zrobic? w czym tki błąd. Kupiłem juz nawet poprawnie nagraną płytkę VCD (trudno je dosyc zdobyc obecnie) i jedyne co zauważyłem, że istnieje na niej katalog CDI, w którym sa jakies pliki (VCDeasy wogole go nie tworzy a Nero pozostawia pusty) i katalog Segment (VCDeasy i Nero zostawiaja go pustego). Naprawde nie wiem co robic... Prosze pomozcie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08. |