Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dobra mysz - help (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dobra-mysz-help-19331/)

biuc 02.04.2003 17:57

Dobra mysz - help

Kto może mi doradzić w zakupie dobrego gryzonia opt. i nie drogiego.
Licze na pomoc.

Z góry thx.

Maciej 02.04.2003 18:23

Ilość załączników: 1
Już kiedys tutaj niedawno polecałem takiego oto gryzonia:

andrzejj9 02.04.2003 18:33

ja uzywam A4Tech (niestety nie ma na niej zadnego modelu, a pudelka juz nie mam) - 3 przyciski i 2 pokretla. Mam ja juz z trzy lata, a dalem wtedy 55 zlotych wiec niedrogo (nawet jak na wtedy) i jest naprawde rewelacyjna, nawet po tym czasie. Tak wiec nawet jakas tansza myszka tej wlasnie firmy powinna Cie zadowolic. Wiecej pieniedzy wydaj jedynie jesli potrzebujesz np radiowa (choc i one sa juz teraz bardzo niedrogie), albo optyczna (albo dwa w jednym :) ).

biuc 02.04.2003 18:58

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
ja uzywam A4Tech (niestety nie ma na niej zadnego modelu, a pudelka juz nie mam) - 3 przyciski i 2 pokretla. Mam ja juz z trzy lata, a dalem wtedy 55 zlotych wiec niedrogo (nawet jak na wtedy) i jest naprawde rewelacyjna, nawet po tym czasie. Tak wiec nawet jakas tansza myszka tej wlasnie firmy powinna Cie zadowolic. Wiecej pieniedzy wydaj jedynie jesli potrzebujesz np radiowa (choc i one sa juz teraz bardzo niedrogie), albo optyczna (albo dwa w jednym :) ).
Przyznaje A4 tech daje rade ale żadnych myszy "kulkowych" niechce. Mam już radiową i jest do wyżucenia, właśnie A4 tech teraz tylko opt. mnie interesuje.

esem 02.04.2003 19:14

Też od 3 lat używam tego samego A4 tech (www-10) i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem ile dzisiaj kosztuje. 8)

Gorzala 02.04.2003 19:21

Cytat:

Ja mam WWW-5. Trzy przyciski, 2 pokretla (wg. opisu sie zgadza, hehe) mam nieco ponad 3 lata i jestm taaaak zadowolony. Na prawde wykonana bardzo solidnie, zero problemow, dla mnie idealna.

przemas 02.04.2003 19:43

aktualnie używam tej myszy. jestem z niej zadowolony. nie jest to jakis super hiper wypas ale jest wystarczajaca. kupiłem ją w maju za 60zl

http://www.a4tech.com/images/products/WOP-35.jpg

wcześniej używałem sprzętu poniżej. też fajna, ale wymiekła. nie wiedziec czemu. możliwe że kabelek ale lutowac to ja nie umiem wiec nie potwiedzilem tego czy to wina kabelka. kolega mial identyczny problem i wystarczylo skrocic kabel o kilka centymetrow [zalamanie kabla wchodzacego w obudowe myszy] i wszystko dziala.

http://www.a4tech.com/images/products/www-11.jpg

co ciekawe obydwie myszy oceniam conajmniej poprawnie albo wrecz polecam. jako nałogowy doniedawna gracz w sapera nie rzucam słów na wiatr. mało ktore mysyz przeżyly tyle kliknięć co moje. w starej www-11 aż sie system klikania wyrobił, co stwierdziłem po otwarciu jej. ale to nie to spowodowało jej awarię. kupilem ja razem z kompem za 40zl w listopadzie 2000

przy najbliższej "modernizacji" kompa [wymianie] chyba zafunduje sobie coś z nowosci logitecha. na mx700 moze mi bedzie szkoda kasy, a mx500 to kto wie. alenajpierw bede sie musial nimi pobawic. zobaczyc jak to jest w koncu to bardzo powazne pieniadze jak za mysz.

-Sid-The-Rat=> 02.04.2003 19:47

przemas - jak ty masz taka rakiete - to wracaj grac w q3 - ale JUZ!

przemas 02.04.2003 19:52

na czas postu odpuściłem sobie wszelkie gry na czele z q3 [sorry sid, sorry majonez] i saperem. co bedzie po swietach nie wiem, grunt ze bez gier idzie wytrzymac i ma sie wiecej wolnego czasu. na razie na jedyna gre na ktora sobie pozwalam to gra w kości z rodzicami, ale to jak w domu jestem i dostepu do kompa nie mam :)

sayan 02.04.2003 19:52

ja miałem dwa lata ponad LOGITECH PILOT PLUS USB byla do sprzedania niedawno teraz jej brat używa

a sam mam SAMSUNG WHEEL MOUSE z MEDIA MARKT za 16zl :P pełny wypas heheheh

andrzejj9 02.04.2003 19:57

Cytat:

Gorzalka napisa***322;(a)
Ja mam WWW-5. Trzy przyciski, 2 pokretla (wg. opisu sie zgadza, hehe) mam nieco ponad 3 lata i jestm taaaak zadowolony. Na prawde wykonana bardzo solidnie, zero problemow, dla mnie idealna.
i bardzo mozliwe, ze mam dokkladnie taka sama. Modelu nie pamietam, ale cos mi takiego, jak WWW chodzi po glowie ;)

Dla mnie rowniez ideal :) (no moze poza momentami, kiedy musze ja troche przeczyscic, wtedy mysle, ze myszka optyczna bylaby nie do pogardzenia - ale ta jest tak fajna, ze na razie przy niej zostaje :) )

Gorzala 02.04.2003 20:04

Cytat:

i bardzo mozliwe, ze mam dokkladnie taka sama. Modelu nie pamietam, ale cos mi takiego, jak WWW chodzi po glowie ;)

Dla mnie rowniez ideal :) (no moze poza momentami, kiedy musze ja troche przeczyscic, wtedy mysle, ze myszka optyczna bylaby nie do pogardzenia - ale ta jest tak fajna, ze na razie przy niej zostaje :) )

Cos takiego?

andrzejj9 02.04.2003 22:01

Cytat:

Gorzalka napisa***322;(a)
Cos takiego?
uuu, niestety nie :( Ale pewnie jest rowniez dobra jak moja :) (moja ma dwa pionowe pokretla przedzielajace przyciski)

Martin_TP 03.04.2003 00:13

Intelli Mouse Explorer 3.0 :) - Super mysz i do tego no1. by Toms Hardware i Benchmark.pl :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:07.