![]() |
nie wiem dlaczego??
od niedawna zaczalem sie "bawic" kamera cyfrowa (pozyczona oczywiscie od brata), zgrywajac film z kamery, zapisuje go jako plik avi, wczoraj az sie "zasapalem" konwertujac mego avika do VCD. problem w tym, ze nie ma obrazu ??? . wczesniej sprawdzilem moj plik avi w windows media player i chodzil swietnie, jednak po konwersji programem tmpgenc nie ma obrazu, za to dzwiek jest bez zarzutu, wyczytalem na tym forum ze ludzie maja raczej problem z dzwiekiem ???.
czy ktos moglby mi podpowiedziec w czym problem. moze uzywam do tego nieodpowiedniego programu?. za wszystkie odpowiedzi serdeczne dzieki :P pozdrawiam |
Delikatna sugestia: zakladajac nowy watek na forum staraj sie celnie dobierac jego tytul. Piszac "nie wiem dlaczego?" albo "pomocy!" srednio precyzyjnie okreslasz z czym masz problem. Proponuje skasowac ten watek i zaczac jeszcze raz pod tytulem "Problem z obrazem z kamery cyfrowej". Jest szansa ze w ten sposob zajrzy do tego watku kazdy kto ma z takowym sprzetem stycznosc.
Podkreslam ze pisze bez zlosliwosci, szczera porada. Osobiscie nie wiem jak Ci pomoc w kwestii obrazu ale chociaz tyle moge ;-) P.S. Czy to .avi ktore zrzucasz z DV jest standardowe? Nie powinno byc w takim ukladzie problemu ze zrobieniem z tego mpg'a np. Flask'iem. |
Wielkie dzieki SalvadOr za uwagi dotyczase mego watku :)
jestem otwarty na wszystkie uwagi zarowno krytyczne jak i te mniej krytyczne :) Niestety Flask nie poradzil sobie z moim problemem :( jestem teraz na etapie szukania jakiegos "bardziej odpowiedniego" programu. Jeszcze raz dzieki:) |
Otwórz plik AVI w VirtualDubMod i wybierz w pasku narzędzi "start frame server" , zapisz go pod dowolną nazwą z rozszerzeniem .avi.
Następnie otwórz TMPGEnc i podaj mu ścieżkę dostępu do tego pliku, a później zostaje tylko "Start". Mario64 |
Spoko, ten TMPGEnc , który miałem, był nie był do końca "sprawny", ale ściągnąłem nowego i działa super
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |