Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co się stanie jak przyłoże magnez do do hdd (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-sie-stanie-jak-przyloze-magnez-hdd-19381/)

Sayuri 07.04.2003 21:00

efekt dla twoich danych bedzie podobny jakbys strzelil sobie z shotgun'a miedzy oczy ;->

-=KoWaLiK=- 07.04.2003 17:00

Cytat:

Niuniek napisa***322;(a)
A pozatym MAGNEZ jest to metal który nie ma własności magnetycznych, MAGNES takowe posiada. Zajrzyjcie do tablic Mendelejewa. MAGNEZEM można co najwyżej dziurę wypalić (w dawniejszych czsach było coś takiego zwane TERMITEM - miesznina magnezu , opiłków żelaza i aluminium - służyło to do spawania szyn torów kolejowych).

..JUZ DAWNO O TYM NAPISALEM...
...:P ...

Niuniek 07.04.2003 16:58

A pozatym MAGNEZ jest to metal który nie ma własności magnetycznych, MAGNES takowe posiada. Zajrzyjcie do tablic Mendelejewa. MAGNEZEM można co najwyżej dziurę wypalić (w dawniejszych czsach było coś takiego zwane TERMITEM - miesznina magnezu , opiłków żelaza i aluminium - służyło to do spawania szyn torów kolejowych).

pali 06.04.2003 18:04

Re: Re: Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Nawet nie wyobrazam co by sie stało jakby Ci szmatke wkreciło pod ramie głowicy albo co gorsza szmatka by sie przetarła i kawałek skóry palca dostal sie pod ramie głowicy... brrrr ale mixer.

PS; Przez szmatke ? - przeciez w ten sposob rysujesz powierzchnie taleza - ale jak działa to swiadczy tylko o jakosci WDC8) 8) :) ;)

No nie wiem, ja nie miałem zadnych problemów, palcami gołymi też dało się to przytrzymać. Talerze kręcą się szybko, ale silnik nie ma wielkiej mocy i delikatny nacisk wystarcza.

Zresztą spróbujcie sami :)

Laser 06.04.2003 17:02

Re: Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Palcami przez szmatkę, ale uważaj - to się szybko kręci :)
Witam !

Nawet nie wyobrazam co by sie stało jakby Ci szmatke wkreciło pod ramie głowicy albo co gorsza szmatka by sie przetarła i kawałek skóry palca dostal sie pod ramie głowicy... brrrr ale mixer.

PS; Przez szmatke ? - przeciez w ten sposob rysujesz powierzchnie taleza - ale jak działa to swiadczy tylko o jakosci WDC8) 8) :) ;)

pali 06.04.2003 16:44

Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi

Cytat:

paja napisa***322;(a)
Pytanie jak te talerze zatrzymałeś podczas pracy komputera???
Palcami przez szmatkę, ale uważaj - to się szybko kręci :)

kraluk 06.04.2003 13:55

Mój kumpel próbował podkręcić kartę graficzną śrubokrętem... :P
Twierdził, że tak się podkręca... ;)

Zelea 06.04.2003 12:55

Cytat:

Nol napisa***322;(a)
Parę miesięcy temu spotkałem koleżankę żalącą się na sprzedawcę ze sklepu komputerowego. Twierdziła, że gościu opchnął jej wadliwą czystą płytkę - nie mogła na niej nic nagrać. Po jakichś paru minutach rozmowy zacząłem nabierać podejrzeń i w końcu zapytałem czy dziewczyna ma nagrywarkę. "Nie." - no comment...

Znowu w erze, kiedy akceleratory dopiero zaczynały się pojawiać i powoli wchodzić na rynek, kumpel zapytał się mnie czy nie mogę mu "tego voodoosa na dyskietkę przegrać". Fajny gość. Wytłumaczyłem mu na czym to polega i śmiejemy się z tego do dzisiaj. :D

no coz zdarzaja siem czasem takie zabawne sytuacje :) ;p

Nol 06.04.2003 10:46

Parę miesięcy temu spotkałem koleżankę żalącą się na sprzedawcę ze sklepu komputerowego. Twierdziła, że gościu opchnął jej wadliwą czystą płytkę - nie mogła na niej nic nagrać. Po jakichś paru minutach rozmowy zacząłem nabierać podejrzeń i w końcu zapytałem czy dziewczyna ma nagrywarkę. "Nie." - no comment...

Znowu w erze, kiedy akceleratory dopiero zaczynały się pojawiać i powoli wchodzić na rynek, kumpel zapytał się mnie czy nie mogę mu "tego voodoosa na dyskietkę przegrać". Fajny gość. Wytłumaczyłem mu na czym to polega i śmiejemy się z tego do dzisiaj. :D

Zeus 04.04.2003 19:58

Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Ja kiedyś zdjąłem obudowę z Caviara 400mb i czytał większość danych z pierwszej partycji. Zatrzymywanie talerzy też mało pomogło. Dopiero jak go do wody włączonego wsadziłem to się "sformatował".

To nie żart, naprawdę nic z niego już się nie dało odczytac, poleć ten sposób kumplowi, dobry jest.

Ty to masz pomysly :D masakra od dzis jestes moj goru :D;p ||
Pozdrawiam

andrzejj9 04.04.2003 16:37

no fakt, granat w beczce jednak jest bardziej przekonywujacy (chociaz i tak trudno to sobie wyobrazic ??? ) ;p

-Sid-The-Rat=> 04.04.2003 15:29

obrazowo - granat w beczce :)

a bardziej fachowo - masz metalowa puszke do ktorej wprowadzasz antene (zapalniczke) i podajesz sygnal - linie sil pola leca od scianek puszki do czubka anteny - a linie pola magnetycznego prostobaledle do E - problem w tym ze aby przeskoczyla iskra napiecie musi byc siekierzaste - a powstaly w ten sposob prad zaindukuje sie we wszelkich elementach wewnatrz obudowy - a jesli procek ma poziomy napiec - niski i wysoki - 0.7 i 2.3V (przykladowo) a tam sie zrobi 5V to komp sie powiesi - chyba ze sie przebije cos - wtedy restet juz nie pomaga :)
a CMOSa latwo przebic (CMOS to struktura polprzewodnikowa a nie nazwa biosu czy czegos takiego)

Pagerus 04.04.2003 15:20

Porownanie do wybuchu granatu w ciasnej beczce jak dla mnie jest wyjatkowo dobrym zobrazowaniem - ale jak chcesz lepsze zobrazowanie to TRY THIS AT HOME ||

andrzejj9 04.04.2003 15:15

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jesli chcesz miec MUROWANY efekt - wez wsadz do srodka uruchomionego kompa taka zapalniczke i pstryknij w srubke w obudowie - jesli znasz prawo faradaya i inne takie - to policz sobie natezenie pola E i H wew obudowy - nie przezyje tego zaden komp - to jak wybuch granatu w ciasnej beczce - NIE MA SZANS :)

NIGDY ALE TO NIGDY NIE ROB TEGO!!!!!!!!!!!!!!!!

moglbys jakos obrazowo opisac co by sie wtedy stalo? ||

paja 04.04.2003 14:15

Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi

Cytat:

pali napisa***322;(a)
... Zatrzymywanie talerzy też mało pomogło ...
Pytanie jak te talerze zatrzymałeś podczas pracy komputera???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18.