![]() |
efekt dla twoich danych bedzie podobny jakbys strzelil sobie z shotgun'a miedzy oczy ;->
|
Cytat:
..JUZ DAWNO O TYM NAPISALEM... ...:P ... |
A pozatym MAGNEZ jest to metal który nie ma własności magnetycznych, MAGNES takowe posiada. Zajrzyjcie do tablic Mendelejewa. MAGNEZEM można co najwyżej dziurę wypalić (w dawniejszych czsach było coś takiego zwane TERMITEM - miesznina magnezu , opiłków żelaza i aluminium - służyło to do spawania szyn torów kolejowych).
|
Re: Re: Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
Zresztą spróbujcie sami :) |
Re: Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
Nawet nie wyobrazam co by sie stało jakby Ci szmatke wkreciło pod ramie głowicy albo co gorsza szmatka by sie przetarła i kawałek skóry palca dostal sie pod ramie głowicy... brrrr ale mixer. PS; Przez szmatke ? - przeciez w ten sposob rysujesz powierzchnie taleza - ale jak działa to swiadczy tylko o jakosci WDC8) 8) :) ;) |
Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
|
Mój kumpel próbował podkręcić kartę graficzną śrubokrętem... :P
Twierdził, że tak się podkręca... ;) |
Cytat:
|
Parę miesięcy temu spotkałem koleżankę żalącą się na sprzedawcę ze sklepu komputerowego. Twierdziła, że gościu opchnął jej wadliwą czystą płytkę - nie mogła na niej nic nagrać. Po jakichś paru minutach rozmowy zacząłem nabierać podejrzeń i w końcu zapytałem czy dziewczyna ma nagrywarkę. "Nie." - no comment...
Znowu w erze, kiedy akceleratory dopiero zaczynały się pojawiać i powoli wchodzić na rynek, kumpel zapytał się mnie czy nie mogę mu "tego voodoosa na dyskietkę przegrać". Fajny gość. Wytłumaczyłem mu na czym to polega i śmiejemy się z tego do dzisiaj. :D |
Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
Pozdrawiam |
no fakt, granat w beczce jednak jest bardziej przekonywujacy (chociaz i tak trudno to sobie wyobrazic ??? ) ;p
|
obrazowo - granat w beczce :)
a bardziej fachowo - masz metalowa puszke do ktorej wprowadzasz antene (zapalniczke) i podajesz sygnal - linie sil pola leca od scianek puszki do czubka anteny - a linie pola magnetycznego prostobaledle do E - problem w tym ze aby przeskoczyla iskra napiecie musi byc siekierzaste - a powstaly w ten sposob prad zaindukuje sie we wszelkich elementach wewnatrz obudowy - a jesli procek ma poziomy napiec - niski i wysoki - 0.7 i 2.3V (przykladowo) a tam sie zrobi 5V to komp sie powiesi - chyba ze sie przebije cos - wtedy restet juz nie pomaga :) a CMOSa latwo przebic (CMOS to struktura polprzewodnikowa a nie nazwa biosu czy czegos takiego) |
Porownanie do wybuchu granatu w ciasnej beczce jak dla mnie jest wyjatkowo dobrym zobrazowaniem - ale jak chcesz lepsze zobrazowanie to TRY THIS AT HOME ||
|
Cytat:
|
Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18. |