![]() |
dvdxc
dvdxc zawsze mam ustawione na silnik "gear", i recordnow max tez mam.
|
Zorg, a czy masz zainstalowane w kompie Record Now Max? i wypalasz na silniku "gear" czy "Nero" w opcjach DXC? Szukam przyczyn dlaczego u Ciebie DVD Playery widzą nagrane płytki w 1.5 i 1.5.2 a u mnie nie. Tylko w 1.41. Nizszych wersji nie sprawdzałem, RecornNowMax nie mam.
|
DVD Decrypter
Witam
Probowalem DVDxCopy i tak samo nie chce robić kopii z kopii, ale jak wiadomo skopiowana plytka nie ma juz zabezpieczenia. Robie kopie DVD Decrypter-em (choc czasami przy zrzucie sie zatnie) i wypalam obraz w Nero i zawsze jest ok. Choc zauwazylem ze przy niektorych plytkach przy koncu zapisu pisze ze nie moze zapisac sesji ale i tak dzialaja. Probwalem takze Smartippera ale jak zaznacze wszystkie sciezki to wyskakuje "BLuscreen", wowczas dla testow zainstalowalem DVDBot ale i on pokazuje bledy "Przepelniony stos" ?. I przy okazji mam pytanko : mam 4 plytki DVD (kopia koncertu Metallica) jak wiadomo oryginal jest na 2 plytkach dwuwarstwowych. Potrzebuje z 4 zrobic 2, Dvd2one dziala jedynie jak dvd jest 2 warstwowe, co moge zrobic? |
dvdxc
u mnie wszystko chodzi ok od wersi 1.41 do 1.52 nie ma zadnej roznicy wszystkie plytki nagrane chodza pieknie, sprawdzalem na roznych playerach zawsze 100% ok. :jupi:
|
Niestety!!! nowa wersja również jest zła, po nagraniu na niej płyty, film nie jest odtwarzany na DVD Playerze, wracam do wersji 1.4.1, tam było bardzo dobrze :)
|
OK. Teraz testuje poprawioną wersję 1.5 czyli 1.5.2. Zobaczymy jakie efekty.....
|
Cytat:
"The 321Studio warning" znajduje się w VIDEO_TS.VOB Należy zlokalizować VOB-ID przy pomocy VOBRatora, spisać nr ID Usunąć dany VOBID przy pomocy IfoEdit - opcja "Delete playback" Cała operacja trwa ok. 5 minut, należy ją powtórzyć dla 2-go DVDR, ale wszystko to należy dokonać gdy DVDXCopy spyta gdzie zapisywać kopie filmu (należy go wtedy zminimalizować - nie zamykać). |
Re: przeciez
Cytat:
|
przeciez
ten scren w niczym nie przeszkadza :3msie: , a wersia 1.5 tez jest ok. i nie wiem skad sie biora poglady typu win 98 to byl system a xp to do d...
wedlug takiej filozofi dalej bysmy jezdzili konno i pili zsiadle mleko :jezyk: |
pewnie się nie da... też mnie to denerwuje, ale coś za coś.
|
Cytat:
:cisza: Jeśli chodzi o backup z backupu to.... mi wygląda na to, że ten backup z oryginału juz nie jest zabezpieczony i można go skopiować np. RecordNow Max bez problemu || . Jak Ci sie uda wywalić ten screen DVDXCOPY to daj znać na Forum ;p . 8) 8) 8) . |
Do MagSP: wierze na slowo co do DXC 1.5 i nawet nie instaluje :) Poki co bawie sie DXC 1.41 tak jak i Ty aczkolwiek martwia mnie dwie sprawy: 1. screen z informacja ze ogladam backup (doprowadza mnie do szalu, mam nadzieje ze da sie to jakos wyciac, pracuje nad tym) 2. brak mozliwosci zrobienia backupu z backupu (moze sie zdarzyc ze bede chcial/musial).
Do Franka: Hmm. Moze i faktycznie obejrze dokladnie ten DVD2One 1.1.1... bawilem sie przed zakupem nagrywarki wersja 1.0 i porazil mnie prostota.. nie sadzilem ze wart jest instalowania w nowej wersji ale zrobie to dzis wieczorem skoro polecasz. Dziekuje za sugestie! |
Ten program to dno!:cisza: Jak chcesz zrobić kopię to procedura jest prosta acz skuteczna -Decrypter (zrzucasz na HD)Jeśli film jest na dwuwarstwówce to DVD2One1.1.1 lub jeśli masz nowszy1.1.2 -wybierasz czy chcesz tylko jeden dźwięk i napisy czy inne opcje ew.full disk i palisz NERO tworząc nową płytę DVD :jupi: DVD2One jest tak wy***istym programikiem że chylę czoła przed twórcami-nie zobaczysz różnicy w jakości obrazu :o zapewniam a film możesz mieć cały z menu i dodatkami:)
|
To jeszcze raz ja. Wyrzuciłem DXC 1.5 - jest złe. Kopie zapasowe zrobione tą wersją nie są odtwarzane na DVD Playerach. Sprawdzałem na SONY 405 i Grundiku. Zainstalowałem 1.41 i efekt wspaniały - filmy są odtwarzane idealnie!!! 1.41 nie robi kopii z kopii także, ale to już zrobi Instant Copy 7.0
|
Cytat:
Tylko ten dodawany screen jest denerwujący |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56. |