![]() |
Nowa wersja DVDXCopy - czyzby gorsza niz poprzednia?
Tak sie zastanawiam, mam 1.4.1 i wyglada to niezle aczkolwiek jakis czas temu ukazala sie wersja 1.5, z innym silnikiem do nagrywania (to znaczy internal bo zewnetrznie wciaz mozna uzywac np. silnika Nero), moze jakies komentarze w tej kwestii? Ktorej wersji uzywacie?
I jeszcze jedno. Wersja 1.5 wprowadza jakis zamet w kwestii wykonywania backupow z backupow... nie jestem pewien jak to praktycznie wyglada ale w readme jest cos na ten temat: * DVDXCopy will no longer display a warning message if the user attempts to back up an Archived DVD, DVDXCopy will simply ignore it and continue to look for an original DVD. Czy to mialoby oznaczac, ze nie da sie wersja 1.5 wykonac backupu z backupu? Bo ja tak to w kazdym razie rozumiem. Prosze o komentarze uzytkownikow DXC, bede wdzieczny. P.S. Do posiadaczy LG4020B: wersja DXC 1.4.1 nie widzi mi nagrywarki, to znaczy zczytuje vob'y na dysk ale w momencie kiedy pojawia sie prosba o wybranie urzadzenia do zapisu i wlozenie plyty nie bardzo moge cos zrobic bo lista wyboru jest pusta. Co dalej? :-) |
a restartowałeś komputer po instalacji, mam wersję 1.3 i śmiga mi, tylko szkoda że nie można tego screenu z ostrzeżeniem wyłączyć:(
Albo nie wiem jak... |
Uważam że DVDXcopy jest do niczego bo nie można zrobić kopi z kopi
|
Cytat:
A jak to jest w 1.3 z tym robieniem kopii z kopii? Da sie czy faktycznie tylko z oryginalu na DVD-R a potem juz koniec? Co ja zrobie jak mi sie DVD-R porysuje albo za rok bede chcial przegrac na lepszy nosnik cos? :-) |
Cytat:
|
Dziwna sprawa
..
:cisza: Dziwna sprawa - uruchomiłem DVDXCOPY ver. 1.5: - film zabezpieczony dwuwarstwowa płytka DVD - zrzut na 2 płytki - wszystko OK!:jupi:; - film niezabezpieczony jednowarstowe płytka DVD - program się zawiesza przy rozpoczęciu zgrywania płytki oryginalnej - w ogóle nie czyta płyty w napędzie....:o - o co chodzi? czy traktuje tą płytę jak kopie, a nie oryginał? (Record Now kopiuje te same płytki bez problemu... :blee: ) :idea: :idea: :idea: 8) 8) 8) . |
Posiadam od dwóch dni LG4020B. DXC 1.5 nie robi kopi z kopii :( tylko z oryginałów, a co gorsza nie widzi mi nagrywarki, dopiero jak przełącze na silnik Nero. Ale najgorsze jest to że mój stacjonarny DVD Player Sony 405 NIE WIDZI nagranych płytek. Co może być problemem? Moze wersja 1.5. Ściągam już 1.4 i zobacze. Czy możecie mi polecić jakiś inny dobry program do robienia kopii zapasowych filmu, który podzieli film z płyty dwuwarstwowej na dwie płyty DVD-R?
|
Cytat:
Tylko ten dodawany screen jest denerwujący |
To jeszcze raz ja. Wyrzuciłem DXC 1.5 - jest złe. Kopie zapasowe zrobione tą wersją nie są odtwarzane na DVD Playerach. Sprawdzałem na SONY 405 i Grundiku. Zainstalowałem 1.41 i efekt wspaniały - filmy są odtwarzane idealnie!!! 1.41 nie robi kopii z kopii także, ale to już zrobi Instant Copy 7.0
|
Ten program to dno!:cisza: Jak chcesz zrobić kopię to procedura jest prosta acz skuteczna -Decrypter (zrzucasz na HD)Jeśli film jest na dwuwarstwówce to DVD2One1.1.1 lub jeśli masz nowszy1.1.2 -wybierasz czy chcesz tylko jeden dźwięk i napisy czy inne opcje ew.full disk i palisz NERO tworząc nową płytę DVD :jupi: DVD2One jest tak wy***istym programikiem że chylę czoła przed twórcami-nie zobaczysz różnicy w jakości obrazu :o zapewniam a film możesz mieć cały z menu i dodatkami:)
|
Do MagSP: wierze na slowo co do DXC 1.5 i nawet nie instaluje :) Poki co bawie sie DXC 1.41 tak jak i Ty aczkolwiek martwia mnie dwie sprawy: 1. screen z informacja ze ogladam backup (doprowadza mnie do szalu, mam nadzieje ze da sie to jakos wyciac, pracuje nad tym) 2. brak mozliwosci zrobienia backupu z backupu (moze sie zdarzyc ze bede chcial/musial).
Do Franka: Hmm. Moze i faktycznie obejrze dokladnie ten DVD2One 1.1.1... bawilem sie przed zakupem nagrywarki wersja 1.0 i porazil mnie prostota.. nie sadzilem ze wart jest instalowania w nowej wersji ale zrobie to dzis wieczorem skoro polecasz. Dziekuje za sugestie! |
Cytat:
:cisza: Jeśli chodzi o backup z backupu to.... mi wygląda na to, że ten backup z oryginału juz nie jest zabezpieczony i można go skopiować np. RecordNow Max bez problemu || . Jak Ci sie uda wywalić ten screen DVDXCOPY to daj znać na Forum ;p . 8) 8) 8) . |
pewnie się nie da... też mnie to denerwuje, ale coś za coś.
|
przeciez
ten scren w niczym nie przeszkadza :3msie: , a wersia 1.5 tez jest ok. i nie wiem skad sie biora poglady typu win 98 to byl system a xp to do d...
wedlug takiej filozofi dalej bysmy jezdzili konno i pili zsiadle mleko :jezyk: |
Re: przeciez
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:08. |