![]() |
Bios do nagrywarki LTR52246s
czy bios 6S04 do Liteon52x24x52 (LTR52246s) duzo wnosi? POprawia cos.?Sa jakies zmiany. Ja jade bez zmiany biosu. Nagryware mam od 2 dni.
|
Zapewne dodaje obsluge wiekszej ilosci nosnikow :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W praktyce wygląda tak: Każda nagrywarka ma wbudowaną w firmware bazę danych nośników... Po włóżeniu płytki do zapisu nagrywarka odczytuję ATIP nośnika.Znalezione tam dane określają producenta dysku oraz jego rodzaj...Wypalarka porównuje dane z ATIP z własną bazą danych ...i dobiera z tej bazy optymalne parametry zapisu (m.in. prędkość zapisu, moc lasera). Jeśli nagrywarka wykryję nośnik którego nie obsługuję (brak w bazie danych nośników) ...nagrywarka zredukuję prędkość zapisu do bezpiecznego poziomu... A jak wiadomo zawsze jakieś nowe nośniki się pojawiają na rynku... Dlatego uważam że powinno się uaktualniać bios ...;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za wszystko sorka za zdublowanie posta ale myslalem ze tamtem nie zostal wyslany i ponowilem. Jeszcze raz przepraszam!
jeszcze jedno. Czy bios 6SOD jest najnowszy czy jest nowszy? |
Ilość załączników: 1
po upgradzie biosu do 6SOD odczyt max byl patrzcie i musialem wrocic do starego. ALE JAKI JEST BIOS NAJNOWSZY I KTORE MIEJSCE ZAJUMUJE BIOS 6SOC????
|
Cytat:
Oto pozostałe biosy: -6S0D win 25.03.2003 -6S0C win 27.01.2003 -6S0A win 03.01.2003 -6S08 win 18.12.2002 -6S07 win 03.12.2002 .............pozdrawiam :) |
Cytat:
Jak wrocic do starego biosu. Sciagnalem bios ten stary co mialem wczesniej (6S0C) i nie chce sie urchomic bo program(pod windows mam flasha-wszystko caly plik 62OD sciagnalem z cdrinfo) wywala ze nie wykryto urzadzen. JAK WROCIC DO STAREGO BIOSU?????? |
Hej,
Teleportuj się na stronę http://www.liteonit.com/english/engl...-firmware.htm, tam jest lista kolejnych BIOSów; niestety, zawsze dostępny do zassania jest tylko najświeższy, a progam upgrade'u sprawdza wersję i uniemożliwia powrót do poprzedniej - trzeba to robić innymi sposobami. Niestety, nowszy a długo oczekiwany BIOS nie wniósł obiecanej poprawki błędu przy teście overburning'u. Ja uaktualniłem do wersji "D" i nie narzekam... |
Cytat:
|
Cytat:
mozesz mi powiedziec jak wrocic do starego biosu dokladniej co mam zrobic pokolei. Prosze. Dzieki z gory |
Cytat:
Usun przecinek na koncu! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:26. |