![]() |
Audio-predkosc&Dane-predkosc vs jakosc
jak w temacie. mam pytanie dot. audio nagralem na plytach LG 48x predkoscia 48x plytke audio i byly wielkie trzaski nawed cd stacjonarny przeskakiwal. A kumpel nagral u siebie na datexach i mowi ze jest ok zero trzaskow. Jezeli jest napisane ze up to 48x to chyba moge nagrac.
Mam pytanie (wczesniej pytalem o dane) jakie plytki polecacie do audio(oprócz tych tylko do audio) tak zeby byla dobra jakosc z dobra predkoscia i moze jeszcze raz zapytam jakie sa plytki dla danych bezawaryjne gdy je sie nagra 48x albo nawet 52 i nie ma bledow=0!???? Dzieki bardzo |
Chyba nie ma płytek na których nie ma błędów przy nagrywaniu na 52x czy 48x. Możesz samemu to sprawdzić Nero Cd Speed, ilość błędów gwałtownie rośnie przy wzroście prędkości nagrywania.
Do muzyki polecam - Verbatimy Pastele lub Crystale. Pozdrawiam |
Jak zapewne wiesz, nie zaleca sie nagrywania audio z maksymalna predkoscia, chyba sam sie przekonales czym to grozi. Jak zalezy Ci na jakosci, to zwolnij - smierc jezdzi szybko :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla każdej płytki nagrywaj od x4 do x8 to nie będzie nic przeskakiwało...;) |
Cytat:
POZDRAWIAM! |
Ja maksymalnie nagrywalem audio 24x na EMTEC'u i nie ma trzaskow ani czegos takiego. Ale to byl wyjatkowy przypadek bo plytka miala etykiete 16x ;)
Na akossach 48x pale audio 24x (czasem 16x) a reszte danych 24x (gdy wiecej plytek 32x) ;) |
Dzieki bardzo wszystkim!
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:27. |