![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Fakt faktem to kusząca propozycja! |
no a własnie, wpadł mi dzisiaj w ręce najnowszy cennik i troche zdziwiła mnie cena DVD Liteona. Wiedzialem, ze Liteon i LG nie sa drogie (okolo 170 - 180 zlotych), ale ta dzisiejsza troche mnie zaskoczyla - 159 zlotych. Tak wiec chyba sam poważnie zastanowie sie nad zakupem, bo taniej juz raczej nie bedzie, a drozej najprawdopodobniej.
|
zwyczajowo polecam dvd-rom toshiba 1712
- jeszcze mnie nie zawiodl a do ripowania muzyki swietny. Takze ogladanie divx na tym napedzie jest spoko - nic sie nie wiesza, IMO jest swietny. Tylko cena - 230zeta:( |
Kup sobie DVD LITE-ON ja mam LTD-163D i jestem zadowolony, z CD i DVD radzi sobie b.dobrze, tylko wolno odczytuje CD-RW średn ia 17,5x.:(
|
Dzieki ludzie za porade.... jak kupie cos to napisze...
|
Kup DVD ale nie polecam DVD Panasonic 8588 !!! mam nieprzyjemne doswiadczenia z tym napedem. Wiesza sie co chwile :-( !!!!!!!!!!!
|
Cytat:
Chociaż TEAC-CD540E ...też jest bardzo dobry...:) |
Cytat:
Myślę, że ten podany link i sam opis tego modelu Teaca mówi wszystko co trzeba! Mogę bez problemu pozostawić go bez komentarza! Polecam jeszcze to: i to: www.teac.de/dspd/en/products/index.html |
Cytat:
co do tego Teac 52x to miałbym wątpliwości :) Teac 40x a Teac 52x to jest różnica i to wielka :) ale to jest tylko moje zdanie!! |
CD-ROM to oczywiście TEAC-CD552E (x52)
KLIKNIJ TU...!!! DVD-ROM to oczywiście TOSHIBA SD-MH1712 KLIKNIJ TU...!!! ........................;) |
Cytat:
O Boże! I znowu prawie taki sam post. Dudi! Poszukaj też w starszych postach. Ja jakiś czas temu założyłem post z pytaniem właśnie o CD-ROM i wywnioskowałem z niego, że będzie to TEAC! Był bardzo chwalony model X40, ale 52X też ktoś tam pochwalił,a pozatym ja uważam, że Teac to Teac (oczywiście nie do końca);) . Asus też był chwalony, ale jednak w wielu komputerowych mi go odradzali (jak mówili:"fajną ma tylko nazwę"). Mam już tego TEACA 52X i......... jest naprawde spoko! Wszystko ładnie czyta, jest cichutki, zapiernicza jak rakieta ;) i dobrze współpracuje z nagrywarką! Jestem zadowolony i jeszcze raz z tego miejsca dzięki wszystkim za pomoc w dokonaniu wyboru. Ja jestem za Teac'iem! |
Przez trzy lata korzystałem z czytnika CD-ROM Asus 50x, z którego byłem b. zadowolony - dopiero ostatnio zaczęły się niewielkie kłopoty z odczytem niektórych płyt. Był droższy od innych, ale też wyższą jakość wykonania widziało się na pierwszy rzut oka. Bardzo wygodną i przydatną cechą jest możliwość obniżenia prędkości odczytu (i wirowania płyty = hałasu) za pomocą kolejnych naciśnięć przycisku Play. Jego wadą jest niezbyt szybki odczyt płyt CD-RW - o ile pamiętam, tylko 8x. Nowy model (52x) też nie robi tego bardzo szybko, o ile wiem (chyba 32x) - nowe nagrywarki osiągają odczyt 40x dla CD-RW.
Zastąpiłem go DVD Lite-On LTD 165H - i w zasadzie nie mam szczególnych powodów do narzekania, choć jakość wykonania już nie ta sama. Swoje zadanie spełnia jednak całkiem sprawnie, i ma tę przewagę nad czytnikami DVD LG, że można go łatwo pozbawić blokady regionu DVD. Czytniki CD-ROM LG 52x wydają się zbierać w tym forum niezbyt pochlebne opinie... |
Ja bym jednak zdecydowal sie na DVD bo roznice miedzy nim a CD-Romem sa juz naprawde niewielkie (okolo 50 - 70zl). Zreszta sam bede niedlugo sobie taka zabawke kupowal i bede wybieral z dwoch modeli: LG i Lite-ona. Moze faktycznie Toshiba jest lepsza, ale nie wszyscy zgadzaja sie z ta opinia, a poza tym jest sporo drozsza (kolejne 50zl). Zarowno Lite-ona jak i LG mozna dostac juz za okolo 160 - 170 zlotych i wydaje mi sie, ze obydwa te napedy sa zadowalajacej jakosci.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:36. |