![]() |
Witam !
Nowe MOBO maja wogóle fajne funkcie np mi sie podoba taka która pozwala wybierac sobie HDD z którego ma bootowac system wiec niewykluczone ze jest tak samo z napedami CD na nowyszych MOBO;) PS: przeciez dla systemu chyba nie ma róznicy nagrywarka cyz CD - dla niego jest to poprostu CDROM i .;) |
Cytat:
|
Ja mam 3 napędy CDROM i w biosie mogę ustawić "boot cdrom". W takim wypadku system startuje z tego, w którym jest bootowalny cd.
|
Cytat:
A tak większość ludzi pisze, że jest różnica i to duża?! |
Cytat:
Witam ! Nie ma chyba takiej mozliwosci - zawsze startuje PRIM Master - ja mam nagre na PS wiec nie mam problemu i naprawde nie ma róznicy czy nagra jest na master cyz na slave ...przynajnmniej ja jej nie odczułem |
Cytat:
Po co się tak męczycie. Przecież aby np. kopiować na dyskach pliki zakazane przez Win'a wystarczy uruchomić na poziomie DOS'u starszą wersje dosowską Nortona Commandera. I wtedy można kopiować zakazane pliki, a nawet i usuwać.Chyba wiecie? :) Ja tak kiedyś sobie przez przypadek usunąłem ważne pliki systemowe, że komputer uruchamiał mi się tylko do okna logowania.:D Mam też taką ciekawą zagadkę, ciekawe czy pomożecie? Przy instalacji systemu z płyty na czysty dysk i przy ustawieniach: CD-RW - secondary master CD-R - secondary slave...... jak zainstalować system z Cd-Romu, a nie nagrywarki??? Przy ustawieniach w biosie, gdy w First Boot Device wybiore CD-Rom komputer oczywiscie wybiera podłączenie z "master" u mnie to nagrywarka. Jak to zrobić, żeby czytał z CD-ROMU dane? Z góry dzięki |
Cytat:
do zlamania musisz miec jakies narzedzie dzialajace w oparciu o bruteforca lub potrafaca lamac algorytm szyfrowania w uzyty w systemie do zakodowania hasel notatnik nic tutaj nie da |
Cytat:
A na marginesie, to nie mam pojęcia czym to można odkodować... :( |
Mam problemy z odkodowanie plików SAM. Czy ktoś może zna dobre narzędzie to tego lub sposób??
|
Cytat:
zmien mu na poczatek koncowke na exe a jak nie zadziala to poszukaj w sieci rawwrita |
Cytat:
|
Cytat:
za pomoca exe masz z bina zrobic dyskietke jak jest cos nie tak z plikami daj znac podesle jeszcze raz |
Znalazłem w sieci fajną stronkę na, której jest lista kilku mini dystrybucji linuxa - bootowalnych z dyskietki.
http://www.linuxpub.pl/index.php?o=m Ja osobiście używam Tomsrtbt i jestem bardzo zadowolony z tego "systemiku". |
Cytat:
...POZDR... |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:19. |