Re: Jak to zrobic?Schemat
Cytat:
Kasprzak napisa***322;(a)
Czy ktos ma schemat. Opis. Do zrobienia czegos takiego --> http://allegro.pl/show_item.php?item=11971127
jest to odbiornik fal ktory odbiera w 1 pokoju a w drugim steruje tym samym urzadzeniem mowiac prosciej przedluzacz pilota. Chodzi mi o to ze na dole mam cyfre a na gorze zwykla naziemna. I chce nadole sterowac cyfra (glownie w nocy jak ide spac, bo w dzien na dole jest uzywana cyfra) i sobie ladnie kanaly przelaczam pilotem bez kupowania tunera cyfry.
|
Mam pytanie: jak to przesyła sygnał? Chodzi mi o to czy pokoje łączysz kablem czy radiem.
To o czym mówimy(a przynajmniej ja) nosi też nazwę multitrans i videosender. Mam analogiczny problem już od dawna i doprowadza mnie do szewskiej pasji jak coś oglądam a matka zmieni kanał. Pytam się o sposób łączenia bo u mnie dekoder jest na parterze a docelowo w piwnicy razem z serwerem i inna elektroniką domową, więc w grę wchodzi spora odleglość. Z tego co się orientowałem to przyzwoitej jakości urządzonko kosztuje w sklepie około 200zł, u mnie dochodzi dodatkowy problem, chciałbym, żeby działało to na zasadzie punkt-wielopunkt.
|