Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Usuwanie SIMLock'a przez Internet. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/usuwanie-simlocka-przez-internet-19496/)

woitas 06.04.2003 01:58

Usuwanie SIMLock'a przez Internet.

Czy to jest mozliwe?

"Oferujemy możliwość zdalnego usunięcia blokady SIMLock z telefonu komórkowego.
Stosujemy najnowocześniejszą, dostępną na rynku metodę odblokowywania telefonu, która polega na wygenerowaniu unikalnego kodu, po wpisaniu którego, zostaje usunięta blokada SIMLock.

Najnowsze modele telefonów Nokia posiadają blokadę, którą możemy zdeaktywować bez fizycznej obecności telefonu - czyli poprzez specjalny kod. Nasze urządzenia, posiadając takie podstawowe dane, jak: model telefonu, numer IMEI i kodu operatora, wygenerują unikalny kod zdejmujący blokadę SIMLock. Otrzymany od nas kod wystarczy tylko wklepać na klawiaturce telefonu i gotowe! Można już w pełni korzystać z kart wszystkich operatorów na świecie.

Gwarantujemy 100% skuteczność usunięcia blokad w ramach obsługiwanych przez nas telefonów. Metoda ta jest w pełni bezpieczna i w żaden sposób nie ingeruje w oprogramowanie telefonu!

Krótka instrukcja obsługi, czyli jakie dane są nam niezbędne:
1.) Model telefonu (np. Nokia 7650)
2.) IMEI telefonu (sprawdzisz go wpisując *#06# w telefonie, jest to 15-cyfrowy kod)
3.) Nazwa sieci (np. Plus GSM)"

Jesli tak, to jest jakas szansa na info, skad taki sofcik wziasc :chytry:

-=KoWaLiK=- 06.04.2003 01:59

...hmm, prze internet to chyba tylko wyslanie danych odnosnie identyfikcji telefonu...
...generuja kod serwisowy (tak jak u operatora) na podstawie IMEI...
...i odsylaja go netem...
...chyba...

,,,pozdr...

woitas 06.04.2003 02:08

wlasnie, ale czym to robia? przydalby mi sie taki programik... :ysz:

Remix 06.04.2003 02:26

Witam!

tez jestem zainteresowany takim programem :) czekam z niecierpliwoscia na info :)

Maciej 06.04.2003 08:40

A mnie bardziej by interesowało wygenerowanie 14-cyfrowego kodu uzupełniającego np.kartę Tak-Tak ...;)

Zetoxa 06.04.2003 08:53

oj Macieju, chcesz by Era zbankrutowała :D :o

sayan 06.04.2003 09:01

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
A mnie bardziej by interesowało wygenerowanie 14-cyfrowego kodu uzupełniającego np.kartę Tak-Tak ...;)

mam generatory, ale to jest gówno warte

jeszcze nigdy nie udało mi sie wygenerowac kodu, a kumpel tak sie bawił że mu karte zablokowali po ok. 20 wpisach musiał zadzwonić do BIURA OBSLUGI i powiedzial "młodsza siostra sie telefonem bawiła" i mu odblokowali.

wiec śmiało możesz sie bawic tylko musisz miec na karcie przynajmniej 2zł żeby zadzwonic do BIURA OBSŁUGI jak by coś nie wyszło

Maciej jesli chcesz to Ci na maila puszcze :P

pzdr

posiadam POP, SIMPLUS, TAK-TAK

-=KoWaLiK=- 06.04.2003 09:48

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
mam generatory, ale to jest gówno warte

jeszcze nigdy nie udało mi sie wygenerowac kodu, a kumpel tak sie bawił że mu karte zablokowali po ok. 20 wpisach musiał zadzwonić do BIURA OBSLUGI i powiedzial "młodsza siostra sie telefonem bawiła" i mu odblokowali.

wiec śmiało możesz sie bawic tylko musisz miec na karcie przynajmniej 2zł żeby zadzwonic do BIURA OBSŁUGI jak by coś nie wyszło

Maciej jesli chcesz to Ci na maila puszcze :P

pzdr

posiadam POP, SIMPLUS, TAK-TAK

...a znajdziesz moze jakis ktory minimalizuje koszt polaczen...
...moje rachunki to co miesiac placzi z grzytanie zebow ^_^ ...
...pozdr...

Maciej 06.04.2003 09:51

O ile mi wiadomo w ERA jest tak że, po 10 złym wpiasniu kodu ...zablokowuję na 24 godziny...
Sayan jak byś mógł to bym prosił na e-maila do karty Tak-Tak...tak z ciekawości ;p

..................;)

jan 3 sobieski 06.04.2003 13:20

jak byś mógł to bym prosił na jan3sobieski23@wp.pl generator do POP`a

kraluk 06.04.2003 13:37

Ja mam generatory do POP-a, Tak-Tak-a i Sim+).
Ale są do niczego...
Jeszcze żaden kod wygenerowany nie był prawdziwy...
Mogę komuś na maila wysłać...

siwy_mw 06.04.2003 14:24

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Ja mam generatory do POP-a, Tak-Tak-a i Sim+).
Ale są do niczego...
Jeszcze żaden kod wygenerowany nie był prawdziwy...
Mogę komuś na maila wysłać...

wal smiało siwy@gsi.pl

M.T.C. 06.04.2003 16:09

Co do programu generujacego mastercode do telefonów nokia na podstawie IMEI to już od dawna krąży on po sieci, ale problem jest taki, że ten program potrzbuje klucza sprzetowego "dongla" bez, którego nie działa.

-=KoWaLiK=- 06.04.2003 16:16

Cytat:

M.T.C. napisa***322;(a)
Co do programu generujacego mastercode do telefonów nokia na podstawie IMEI to już od dawna krąży on po sieci, ale problem jest taki, że ten program potrzbuje klucza sprzetowego "dongla" bez, którego nie działa.
...i moral z tego taki: zapalcisz i tyle twego ^_^ ...

...pozdr...

Kasprzak 07.04.2003 15:58

Cytat:

M.T.C. napisa***322;(a)
cos by szlo pokombinowac. Pytanie jak,co,gdzie? I czy wogole istnieje 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48.