![]() |
Zepsuc nagrywarke.
Witka.
Mam takie pytanie tylko tak orientacyjnie ;). Jak mozna zepsuc nagrywarke (powiedzmy specjalnie), ktora jest na gwarancji, ale tak zeby tej gwarancji nie stracic? Nastepnie oddac do serwisu tam *****e stwierdza ze nie dziala (ja mowie ze sie zepsula ale dlaczego to nie wiem) i dadza mi nowa albo cos w tym stylu. Pytam orientacyjnie o metody jesli takowe sa. :) |
heh:cisza: dobre pytanie, dobry cwancik!
Sam za bardzo nie wiem, ale myśle, że można coś włożyć do napędu i odpalić (coś co przypomina płyte ;) ) albo pogrzebać w samych układach elektronicznych (ale to wtedy się plomby zerwie hmmmm??? ) Może inni wiedzą? :) |
Bylo to juz poszukaj we wczesniejszych postach.
Z tego co pamietam to najlepsza metoda bylo podlaczenie pod napiecie aby elektronika siadla.Zreszta nie pamietam dokladnie :D |
Wedlug mnie (oraz mojego kumpla ktory z powodzeniem to stosuje) najlepszy na sprzet komputerowy jest paralizator. W przypadku cdromu/burnera/hdd przejedz paralizatorem po zlaczu ide ;-) Napiecie wysokie zrobi swoje a ze natezenie pradu jest minimalne wiec nie powinno widac nic spalonego. Kumpel na gwarnacji oddal tym sposobem juz kilka komorek, ze 2 plyty glowne i chyba jeszcze kilka rzeczy. Oczywiscie za wynik takich operacji ja nie odpowiadam :]
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |