Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Poważny!!!Problem!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/powazny-problem-19542/)

memorando 07.04.2003 18:34

Poważny!!!Problem!!

Mam windowsa 2000 osadzonego na ntfsie uwaga i właczoną kompresję dysku!!! Jak mam więc nagrać cd z danymi tak aby kolega ktory ma windoza 98 mógł odczytać te pliki?? Bo zastrzegam to jest ntfs z włączoną kompresją hdd. I czy to coś da że wziąlem partycję c w ntfsie skompresowaną ale dalem drugą w fat 32 proszę o lopatologiczne dokladne wyjaśnienie jak nagrać w win 2000 pod nero cd jakiekolwiek aby bylo czytane na win 98 win 2009 ma u mnie na partycji głównej systemowej ntfs i kompresję oraz mam drugą partycję fat 32 czy to coś da?? aha i uwaga!!!! czy nośnik może mieć wplyw?? bo nagrywalem koledze na dysan black i on ma cdrom creativa razy 24 z roku 97 albo 98 proszę poradźcie co mam zrobić bo szlag mnie trafi:(:( innych nośnikow nie czyta też tzn widzi nazwę ale pokazuje urządzenie nie gotowe albo aplikacją win 32 nie jest cdrom a pod totalem odpala mu te cd co mu zgralem !!!!! rozwalę grata:(:(:(

esem 07.04.2003 19:03

Jaki problem, czegoś tu nie rozumiem.
Nagraj spokojnie płytę Cd a kolega spokojnie odczyta to na swoim CD.
Jaki związek mają partycje HDD z płytą Cd - oto jest pytanie. 8)

memorando 07.04.2003 20:29

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Jaki problem, czegoś tu nie rozumiem.
Nagraj spokojnie płytę Cd a kolega spokojnie odczyta to na swoim CD.
Jaki związek mają partycje HDD z płytą Cd - oto jest pytanie. 8)

Nagralem spokojnie ten cdk razy 10. I on nie może go czytać na swoim win 98 se. A chodzi o to że mialem ntfs ale z właczoną kompresją dysku!!!!! może ta cholerna kompresją to powqoduje??!! bo mu wykazuje zawsze to samo albo nieprawidlowa plyta cd (niezgodna z win32) albo urządzenie niegotowe a jak wypalalem u niego nigdy tego nie bylo spokojnie proszę wytlumaczcie mi jak mam nagrać w nero!!!! aby win 98 czytal!!!!! to cd bo daję iso poziom 1 joliet dao itd jak się to robi a zawsze kompresowalem dysk systemowo ntfs teraz dalem ntfs dla systemu i osobno fat 32 bo się wnerwilem jak teraz znowu nie odczyta mu tego co nagram z tej partycji fat 32 to rozwalę kompa:'( :'( :'( nagrywalem na dysan black mu i innych co śmieszniejsz te cd czyta jego koleżanki cdrom razy 52 firma nieznana a creatura z 97 nie czyta z poziomu exploratora windoza czy to może być przyczyną? że to stary cdrom i plytki black?? bo nawet ze zlotym spodem wypalonych na moim kompie nie czyta a jegokoleżanki czyta:'( a jak wypalę u niego to wszystko czyta ladnie!!!!!nie nawidzę pewnej firmy systemu operacyjnego!!!

esem 08.04.2003 07:49

Dalej nie widzę związku z systemami plików HDD i systemem plików na CD. Wytłumacz to trochę jaśniej o co tu chodzi. 8)

memorando 08.04.2003 08:20

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Dalej nie widzę związku z systemami plików HDD i systemem plików na CD. Wytłumacz to trochę jaśniej o co tu chodzi. 8)
nagrywam pod w2k nie czyta tych plytek pod win 98 se na creativie 24 razy z poziomu exploratora windows p[okazuje ten komunikat cd nie jest wlaściwą aplikacją win 32 albo urządzeie jest nie gotowe jak wypalę na tym win 98 wszystko czyta o co tu chodzi?????aha total cmd czyta je!!! to jest dziwne wlaśnie też a chcę aby byly czytane z exploratora windows a nie totala

echoo 08.04.2003 08:55

Przyczyna musi tkwić w jakimś błędzie zapisu. Format danych na dysku jest bez znaczenia, nie ważne czy to jest FAT, FAT32, NTFS czy nawet EXT2/3 (LINUX.Dane na płycie są zapisywane w formaci plików CDFS (Compact Disc File System) czytanym od DOS-a 5.0 do WIN XP a także Linux, Unix, BeOS, Warp i cholera wie co jeszcze. Sprawdź swoją nagrywarkę i CD-ROM kolegi.
Powodzenia

memorando 08.04.2003 09:24

Cytat:

echoo napisa***322;(a)
Przyczyna musi tkwić w jakimś błędzie zapisu. Format danych na dysku jest bez znaczenia, nie ważne czy to jest FAT, FAT32, NTFS czy nawet EXT2/3 (LINUX.Dane na płycie są zapisywane w formaci plików CDFS (Compact Disc File System) czytanym od DOS-a 5.0 do WIN XP a także Linux, Unix, BeOS, Warp i cholera wie co jeszcze. Sprawdź swoją nagrywarkę i CD-ROM kolegi.
Powodzenia

Cdorm jest oki nagrywarka tym bardziej prob;lem tkwio w tym że nie czyta u niego z poziomu mój komp e:\ czyli exploratora z total comandera czyta poziomu o co tu chodzi!!??

esem 08.04.2003 10:04

Pewnie coś nie tak jest z windą.
Sam piszesz, że O.K. jest:
nagrywarka,
CD-ROM,
TotalCommander.
Eksplatator windy szwankuje. 8)

memorando 08.04.2003 10:24

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Pewnie coś nie tak jest z windą.
Sam piszesz, że O.K. jest:
nagrywarka,
CD-ROM,
TotalCommander.
Eksplatator windy szwankuje. 8)

winda postawiona na czysto z oryginalnego nośnika io na dodatek skonfigurowana dokladnie mowię o tymkompie z 98 se ktory nie czyta nagranych cd w w2k z poziomu eksploratora nagrane na win 98 czyta bez problemu esem podaj szczegóły jak nagrać dokladnie w w2k cd w nero aby cd bylo czytane pod win 98 może coś kopię w nero? daję zawsze takie ustawienia :
pojedyncza sesja poziom 1 iso tryb 1 iso 9660 joliet zezwalaj na zagłębianie ścieżek większe niż 8 katalogow zezwalaj na więcej niż 256 znakow w ścieżce disc at once kompilacja iso cdrom
czy dobrze robię to????esem proszę powiedz mi jeszcze w czym lepiej wypalać i podaj lopatologiczne wyjaśnienie i jak mam ustawić nero cale aby w win 98 czytal cd nagrane pod win 2k z poziomu exploratora a nie tylko totala

-Sid-The-Rat=> 08.04.2003 17:39

juz po raz kolejny cie prosze pisz po ludzku!
jak nie umiesz to pros kogos innego - tego sie nie da czytac - twojego priva nie bylem w stanie odcyfrowac...

poza tym z tego co pamietam to uwazales sie za strasznego speca od w2k - a teraz cos nie tego...

czytanie twoich postow to meka z ktorej rezygnuje - niestety

sprawdzilem jak to wyglada u mnie - plyta nagrana na w2k (z kompresja dysku - poszukalem kompa na uczelni z takimi cudacznymi ustawieniami) czyta sie spokojnie nawet na 95 - a jesli czyta sie Total Commanderem pod 98 a Explorer nie chce - to prawdopodobnie ktorys 'geniusz' przesadzil z 'tweakowaniem' sytemu i teraz mu explorer nie dziala

ps. co za problem zgrac TCmd z plyty i nagrac jeszcze raz bez problemu na tym kompie z 98?

memorando 08.04.2003 20:04

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
juz po raz kolejny cie prosze pisz po ludzku!
jak nie umiesz to pros kogos innego - tego sie nie da czytac - twojego priva nie bylem w stanie odcyfrowac...

poza tym z tego co pamietam to uwazales sie za strasznego speca od w2k - a teraz cos nie tego...

czytanie twoich postow to meka z ktorej rezygnuje - niestety

sprawdzilem jak to wyglada u mnie - plyta nagrana na w2k (z kompresja dysku - poszukalem kompa na uczelni z takimi cudacznymi ustawieniami) czyta sie spokojnie nawet na 95 - a jesli czyta sie Total Commanderem pod 98 a Explorer nie chce - to prawdopodobnie ktorys 'geniusz' przesadzil z 'tweakowaniem' sytemu i teraz mu explorer nie dziala

ps. co za problem zgrac TCmd z plyty i nagrac jeszcze raz bez problemu na tym kompie z 98?

Winda na czysto postawiona byla więc może to wina cdromu?? bo to stary bardzo cdrom a używalem nośniki dysan black

-Sid-The-Rat=> 08.04.2003 20:08

jesli czyta to total commander - a explorer windows nie - to raczej wine cdromu bym odrzucil - i upieral sie przy zepsutym systemie

z tego co zrozumialem - to swierzo postawiony jest win2k - a nie 98 (jesli nie to sorry ale ja naprawde nie nadaje sie na jasnowidza)

memorando 08.04.2003 20:15

Cytat:

jesli czyta to total commander - a explorer windows nie - to raczej wine cdromu bym odrzucil - i upieral sie przy zepsutym systemie

z tego co zrozumialem - to swierzo postawiony jest win2k - a nie 98 (jesli nie to sorry ale ja naprawde nie nadaje sie na jasnowidza)

Jasno p[owiem w tamtym momencie świeży byl tylko win 98 postawiony z kolei wczoraj sformatowalem dysk podzielilem na 2 partycje jedną w ntfsie drugą w fat 32 i więc w2k od wczoraj mam świeży a już znalazlem przyczynę na 90 % jest to wina dysan black plyt tzn creativ widzi je i pokazuje nazwę jaką podalem w ekploratorze ale pokazuje się ten komunikat urządzenie niegotowe a z kolei total jak dam mu dusi mieli i odczytuje ale po strasznie dlugim czasie wynika więc że ten creatigv nie czyta cdromow black bo expolorator ma limit czasu na odpowiedź z urządzenia więc na pewno to wina cdromu bo nie czyta black cd problem rozwiązalem i już nagrywam tylko na standardowych nośnikach i czyta drań :jupi: :jupi:

-Sid-The-Rat=> 08.04.2003 20:26

to good...

memorando 08.04.2003 20:28

Cytat:

to good...
więcej niż good bo będę żyl jeszcze dlugo dopoki znowu coś nie padnie jej:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:40.