Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   do posiadaczy laptopow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/posiadaczy-laptopow-19566/)

Zelea 08.04.2003 00:39

do posiadaczy laptopow

mam taki problem mam nowe laptopy w domu i problem jest taki one sa jeszcze nie uzywane i chodzi o to ze jak sie je podlaczyc do zasilacza to wszystko fajnie hula ale jak wyjme zasilacz tzn kabel z gniadka i maja dzialac na baterii to nie hulaja wogule nie reguja o co chodzi ?? to chyba nie moze byc wada ?? czy jest cos moze co sie robi z takim nowiutkim laptopem ?? tzn cos z bateria moze ?? bo ja nie mam pojecia a jest to dla mnie bardzo wazne
prosze o pomoc :) i dziekuje z gory :)

surff 08.04.2003 08:18

Re: do posiadaczy laptopow

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
mam taki problem mam nowe laptopy w domu i problem jest taki one sa jeszcze nie uzywane i chodzi o to ze jak sie je podlaczyc do zasilacza to wszystko fajnie hula ale jak wyjme zasilacz tzn kabel z gniadka i maja dzialac na baterii to nie hulaja wogule nie reguja o co chodzi ?? to chyba nie moze byc wada ?? czy jest cos moze co sie robi z takim nowiutkim laptopem ?? tzn cos z bateria moze ?? bo ja nie mam pojecia a jest to dla mnie bardzo wazne

No wynika z tego że bateria jest uszkodzona, ale zobacz czy jest ona poprawnie założona.

+++LeWaP+++ 08.04.2003 08:23

powiem tylko że w nowych laptopach jak w nowych komórkach trzeba sformatować baterię (chyba że zrobił do już sprzedawca...), chociaż bateria nie sformatowana powinna i tak przeciez działąc ??? może są walnięte ?

paput2000 08.04.2003 08:32

Re: do posiadaczy laptopow

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)

He, He - zobacz czy wogóle mają baterie. A tak poważnie - baterie powinny być szczątkowo naładowane, ale może się zdarzyć iż po długim okresie magazynowania ulegną całkowitemu rozładowaniu. W tym przypadku wymagają dość długiego ładowania i kilku cyklów pełnego rozładowania (jeżeli litowo-jonowe)w celu uformowania i osiagnięcia optymalnej pojemności.
Przy naładowanej baterii wyciagnięcie wtyczki powinno spowodować przejście na zasilanie bateryjne bez dodatkowych czynności, chyba że układ sterujący zasilaniem jest uszkodzony.

Zelea 08.04.2003 10:22

czyli mam zrobc tak ze : naladowac na maksa dalej rozladowac na maksa i nladowac i powinno hulac tak ?? taki ten porzepis na te baterie ??

paput2000 08.04.2003 11:12

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
czyli mam zrobc tak ze : naladowac na maksa dalej rozladowac na maksa i nladowac i powinno hulac tak ?? taki ten porzepis na te baterie ??
Mniej więcej tak.:)

Zelea 08.04.2003 11:15

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Mniej więcej tak.:)
a ha w takim razie dzieki bardzo za info ;p

kraluk 08.04.2003 11:28

Według mnie bateria jest zepsupa, nietstety,albo stety...
Musisz kupić nową/e baterie...

...POZDR...

Zelea 08.04.2003 11:31

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Według mnie bateria jest zepsupa, nietstety,albo stety...
Musisz kupić nową/e baterie...

...POZDR...

nuie jestem do tego calkiem przekonany sa ich 3 sztuki 3 nowiutkie wogule nie uzywane i zeby we wszytskich 3 bylo to samo ?? jakos nie moge uwierzyc no ale nie wiem jeszcze nie mam czasu sie tym zajac narazie pytam a pokminie w weekend....

Maciej 08.04.2003 15:34

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
nuie jestem do tego calkiem przekonany sa ich 3 sztuki 3 nowiutkie wogule nie uzywane i zeby we wszytskich 3 bylo to samo ?? jakos nie moge uwierzyc no ale nie wiem jeszcze nie mam czasu sie tym zajac narazie pytam a pokminie w weekend....
Jeśli to nowe laptopy to trzeba wyjąć najpierw folie zabezpieczającą baterię w środku laptopa...!!!!!!!!!!!!!!!!

Sprawdż w opcjach --> zaawansowane zarządzanie energią .
Tam powinno być podawane stan każdej baterii...!!!

...................;)

-Sid-The-Rat=> 08.04.2003 17:27

a ja radzilbym od RTFM! - read the f*** manual - ludzie instrukcja nie jest od podcierania tylka - tylko do czytania W PIERWSZEJ kolejnosci - jesli zadajesz takie pytania na forum to mozesz sie najwyzej spodziewac sredniopoprawnych 'dobrych rad' bo konkretnej odpowiedzi ci nikt nie udzieli

a sadze ze instrukcja do laptopa (rzeczy BARDZO drogiej) jest wystarczajaco obszerna zeby pokryc ten i parenascie innych problemow

forest 08.04.2003 18:32

AMEN.

Zelea 08.04.2003 19:06

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a ja radzilbym od RTFM! - read the f*** manual - ludzie instrukcja nie jest od podcierania tylka - tylko do czytania W PIERWSZEJ kolejnosci - jesli zadajesz takie pytania na forum to mozesz sie najwyzej spodziewac sredniopoprawnych 'dobrych rad' bo konkretnej odpowiedzi ci nikt nie udzieli

a sadze ze instrukcja do laptopa (rzeczy BARDZO drogiej) jest wystarczajaco obszerna zeby pokryc ten i parenascie innych problemow

hm.... prawdopodobnie nie zadal bym pytania gdybym takowa instrukcje posiadal.....
jak zwykle mi sie obrywa dzieki Wam wszystkim za info i sorry ze popelnilem glupote je zadajac....... widac jestem jakos glupe ktory podciera sie instrukcja ktorej nie ma.....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:11.