![]() |
do posiadaczy laptopow
mam taki problem mam nowe laptopy w domu i problem jest taki one sa jeszcze nie uzywane i chodzi o to ze jak sie je podlaczyc do zasilacza to wszystko fajnie hula ale jak wyjme zasilacz tzn kabel z gniadka i maja dzialac na baterii to nie hulaja wogule nie reguja o co chodzi ?? to chyba nie moze byc wada ?? czy jest cos moze co sie robi z takim nowiutkim laptopem ?? tzn cos z bateria moze ?? bo ja nie mam pojecia a jest to dla mnie bardzo wazne
prosze o pomoc :) i dziekuje z gory :) |
Re: do posiadaczy laptopow
Cytat:
|
powiem tylko że w nowych laptopach jak w nowych komórkach trzeba sformatować baterię (chyba że zrobił do już sprzedawca...), chociaż bateria nie sformatowana powinna i tak przeciez działąc ??? może są walnięte ?
|
Re: do posiadaczy laptopow
Cytat:
Przy naładowanej baterii wyciagnięcie wtyczki powinno spowodować przejście na zasilanie bateryjne bez dodatkowych czynności, chyba że układ sterujący zasilaniem jest uszkodzony. |
czyli mam zrobc tak ze : naladowac na maksa dalej rozladowac na maksa i nladowac i powinno hulac tak ?? taki ten porzepis na te baterie ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Według mnie bateria jest zepsupa, nietstety,albo stety...
Musisz kupić nową/e baterie... ...POZDR... |
Cytat:
|
Cytat:
Sprawdż w opcjach --> zaawansowane zarządzanie energią . Tam powinno być podawane stan każdej baterii...!!! ...................;) |
a ja radzilbym od RTFM! - read the f*** manual - ludzie instrukcja nie jest od podcierania tylka - tylko do czytania W PIERWSZEJ kolejnosci - jesli zadajesz takie pytania na forum to mozesz sie najwyzej spodziewac sredniopoprawnych 'dobrych rad' bo konkretnej odpowiedzi ci nikt nie udzieli
a sadze ze instrukcja do laptopa (rzeczy BARDZO drogiej) jest wystarczajaco obszerna zeby pokryc ten i parenascie innych problemow |
AMEN.
|
Cytat:
jak zwykle mi sie obrywa dzieki Wam wszystkim za info i sorry ze popelnilem glupote je zadajac....... widac jestem jakos glupe ktory podciera sie instrukcja ktorej nie ma..... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:11. |