![]() |
co się może u licha dziać z moim sysem ? pomóżcie !!!
Witajcie.
Po dłuższej nieobecności powracam z bardzo ważnym dla mnie problemem, otóż od jakiegoś czasu coś dziwnego dzieje się z ikonami, jak myślę będzie widać na załączonym obrazku są w kolorach całkiem po....ch we szystkich zakładkach menu Start są takie oprócz pierwszego poziomu. Efekt można ew. zlikwidować po przeinstalowaniu IE (6.0sp1). Ale to nie na długo działa, po paru włączeniach kompa wraca do tego samego stanu. Najgorzej wygląda ikonka strony www, jakby była cała tęczowa, a nie niebieska (standard). Ludzie pomóżcie co to może być, komp nowy, system świeżo postawiony, wszystko w miarę najnowsze (stery, progsy) a tu takie kwiatki. Jakbyście mieli jakieś pomysły please pomóżcie bo już sam nie wiem co jest grane za co z góry bardzo dziękuję. pozdrawiam, Ps. Jak do ch.... można wstawić zdjęcie ? |
A próbowałeś windowsa przeinstalować??? - może pomoże...
|
<<< popraw sciezke >>>
|
Ilość załączników: 1
przebuduj rejestr ikon
najlepiej zrobic to progsem Tweak UI - ftp://files.chip.pl/23796/tweakui.exe - po rozpakowaniu PPM na plik .inf i 'zainstaluj' dalej jak na obrazku |
dzięki wielkie pomogło jak ręką odjął.
Szczególnie dziękuję Y@nkee_PL za wskazówkę, zainstalowałem i od razu pomogło, nawet jak będzie się krzaczyć, to jedno kliknięcie i po bólu. Tylko dlaczego tak się dzieje to już inna para kaloszy.
pozdrawiam, |
to jest bład steró do karty graf mam to samo (mozna szukac w postach moich) tweakui fakt pomagał ale po pewnym czasie zas sie smieci (dowiedziałem sie ze stery z mojej karty muzycznej (yamahy) czasami to robia - miałem tak z TNT2 i jak zainstalowałem stery MSI wszystko sie zrobiło ok. Teraz majac GF2Tiszlag mnie trafiał w koncu zainstalowałem najpierw 30.82 a potem 41.09 i... od 2 miesiecy ani raz nie powcinało mi ikon - ale tweak zostawiłem - profilaktycznie
|
Cytat:
Pozdrawiam, |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:42. |