![]() |
Plytki TDK
!!!witam!!!
Co sadzicie o plytkach TDK CD-R80(80min-700MB) Speed-X Disque Compact Enregistrable Up to 48x(index max 48x)......... ........Nagralem narazie na moim TEAC'u(muzyke, 4x), spoko, robilem na innym napedzie test w NeroCDSpeed - ani jednego bledu(wszystko zielone)..............DAE quality : 10......... .....no to byl naprawde profesjonalny test:D , ale powiedzcie cos, od siebie, z doswiadczenia, z tymi TDK............. |
Ilość załączników: 1
Prosze skomentujcie to, bo ja nie wiem o co chodzi :::
__________________________________________________ ________ TDK Speed-X CD-R 80 Box Indeks wg producenta ***8211; x48 Wypalona z prędkością x48 CDR Media Code Identifier V1.63 ATIP: 97m 15s 05f Disc Manufacturer: TDK Corp. Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine) Media type: CD-Recordable Recording Speeds: min. unknown - max. unknown nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849) CDR ATIP Reader 0.92 Media : CD-R/RW media Media : CD-R media Subtype: Medium Type B, low Beta category (B-) Disc(Matrix) Manufacturer : TDK Corporation Recording Characteristics : Short Strategy Type (ex. Phthalocyanine type media) Dye Type : Phthalocyanine Indicative Target Writing Power : 5 mW Use : Restricted Capacity (nominal) : 702.83 Mb SMARTBURN 2.1 This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Phthalocyanine ATIP Lead-in = 97m 15s 05f Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f) Disc Manufacturer maybe = TDK M-dye SMART-BURN Speed Limit = 48X |
Płyty TDK X-Speed to jedne z najlepszych jakie spotkałem. Ostatnie partie są jeszcze lepsze niż ta z której pochodzi załączony przez Ciebie wykres z programu WSES. Swoja drogą wyglada mi dość znajomo ;) :D . Szczerze polecam Ci te nośniki. To co dołączyłeś powyżej to odczyty z ATIP pochodzące z trzech różnych programów (CDR Media Code Identifier V1.63, CDR ATIP Reader 0.92 i SMARTBURN 2.1). Mówią one o rodzaju nośnika, kto jest producentem, jakie jest podłoże, moc lasera z jaką powinna dana płyta być wypalana, jej pojemność itp. itd. etc.
|
Nagrywałem na TDK muze 2-3 lata temu.Chodzą spoko.
Teraz używam za namowa SIDa Verbatimów -ostatnio Pastel.8) |
Cytat:
|
!!!witam!!!
no to chyba kupie sobie wiecej, u mnie w Kolbie 2,50zl szt. w wersji box....... |
Cytat:
|
TDK X-Speed są gites malina. Taka moja opinia, prosił mqy, to ma, znowu zawaliłem noc, to nic mądrzejszego nie napiszę.
Pozdrawiam wszystkich wariatów. |
32123S niezbyt je lubi. Na szczęście te na szpuli, od Riteka, bardzo ładnie się nagrywają :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28. |