![]() |
XP Outlok Expres i interia.pl
Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: ***8222;abcdef@xl.wp.pl***8221;. Temat 'Re: ', Konto: 'poczta.interia.pl', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '450 <damian_adamczak@2interia.pl>: Sender address rejected: Domain not found', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 450, Numer błędu: 0x800CCC79
Nie mogę wysyłać maili przez interie a przez inne poczty nie ma problemu. Odbior maili z interii jest tez bezproblemowy. damjan |
Może masz źle skonfigurowany serwer SMTP?
Ostatnia możliwość adres się jeszcze nie rozpropagował. 8) |
Witam!
sprawa jest normala.. nie wiem czemu sie dziwisz? przeciez albo wpisales zly adres e-mail albo chwilowo nie dziala serwer odbiorcy. |
Cytat:
Nawet na własną skrzynię na innym serwerze. Adresy mailowe poprawne i konfig też. JA nie stawiałem tej windy możliwe, żeby miała jakieś zabezpieczenia/ograniczenia? Chodzi o Xp Pro. F. |
Błąd 450 Outlook Express
Witam.
Aby nie zakładać nowego - odgrzewam ten temat - bo problem jest bardzo podobny (tylko system to Win98SE) a konto na domenie poczta.fm Mam ten sam błąd tzn. Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: ***8222;.....@poczta.fm***8221;. Temat 'Próba 3', Konto: 'www.poczta.fm', Serwer: 'www.poczta.fm', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '450 Server configuration problem', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 450, Numer błędu: 0x800CCC79 Mam w tej domenie dwa konta - na obu ten sam problem. Mam też konto w domenie interia.pl (raczej konto Ojca, ale ja nie obsługuje) - i tutaj jest wszystko ok. A teraz ważna informacja - kiedy problem się pojawił - otóż kilka godzin temu wysyłałem maila - i jak kliknąłem wyślij uświadomiłem sobie, że coś zapomniałem dopisać - więc aby to zatrzymać rozłączyłem połączenie z Internetem - pojawiła się informacja z błędem (logiczne) - że zerwało się połączenie z serwerem .... ale niestety - od tego momentu nie mogę ani przez jedno ani drugie konto wysłać wiadomości (przychodzić przychodzą). Bezpośrednio ze strony www mogę wysyłać. Oczywiście trochę szukałem w Google ale nic nie pasuje - bo adresy są poprawne, ustawienia kont zrobiłem od nowa, adresy istnieją, serwery także; zrobiłem także przywrócenie rejestru .... Liczę na pomoc bo sprawa jest dla mnie bardzo ważna ... Pozdrawiam ro29 |
a zaznaczone: serwer poczty wychodz***261;cej wymaga uwierzytelnienia ?
|
@ksviper kod b***322;***281;du "'450 Server configuration problem', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, B***322;***261;d serwera: 450, Numer b***322;***281;du: 0x800CCC79"
Wyra***378;nie wida***263; ***380;e to nie problem uwierzytelnienia... Cytat:
|
robi***322;e***347; tak http://poczta.interia.pl/pomoc/?cat=57&inf=273 ?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
EDIT. mam jako***347; przeczucie, ***380;e to w systemie/Outlooku co***347; "pad***322;o" po tym jak wtedy sam zerwa***322;em po***322;***261;czenie ... |
identyczny problem
od wczoraj mam ten sam problem. moze to wina interii? chociaz ja ostatnio zainstalowalem sobie na chwile klienta poczty z moziili ale z tego co wiem pozniej wszystko dobrze chodzilo i tak od wczoraj mam problem. Moze ktoś juz znalazł przyczynę? pozdro
|
Witam.
U mnie wysyłanie poczty z tych dwóch kont na poczta.fm już działa :) Nie wiem czy "samo" się naprawiło czy kolejna próba kasowania i wpisywania ustawień kont pomogła - ważne że jest na razie OK ! :spoko: Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:04. |