![]() |
Philips cdr 1610A i Windows XP Pro
Mam nagrywarke Philips'a, model 1610A...niedawno zainstalowalem sobie Winodowsa XP Pro i klopot w tym ze nie moge na nim wypalac plytek. Poprostu widzi tylko naped cd a nie cd rw.Taka sam problem wystepuje gdy wlacze nero tez nie wykrywa nagrywarki...alebo jeszcze lepiej zawiesza sie zaraz po uruchomieniu gdy szuka magistrali :/
Pod Win98SE wszystko dzialalo....czy jest mozliwosc zainstalowanie tej nagrywarki na XP'ku??? Jak ?? |
!!!witam!!!
moze zauktualizuj sterowniki aspi.... |
Aktualizowalem i nic :/
|
Cytat:
www.pcstuff.philips.com tam jest manual drivers wpisz numer spawary i on poda czy jest aktualizacja biosa nagrywary i sflashuj go może to pomoże albo podaj mi adres email wyślę flasha do twojej spawary po uprzednim konkretnym podaniu dokladnym modelu jej i na twoje ryzyko:)w końcu nie każdy ma upsa::)pozdrawiam mam philipsa nowszego od twojego bo z 2002 grudnia i nie mam tego problemu i nie mialem na win 98 me 2000 wykrywal mi nero:) |
dokladnie to ona nazywa sie philips cdrw 1610A....no pod 98 i Me to tez mi elegancko chodzila...ale pod XP nie chce :(
|
Cytat:
|
no wylączylem i nero zawiesza sie odrazu po wlaczeniu wtedy jak zaczyna szukac magistrali...czyli wszytsko tak jak bylo :/
|
Cytat:
|
hmmm no sciagnalem nowego nero i tak samo sie zawiesza....zainstalowalem nowe aspi i tez sie zawiesza...mam pentium III 733, 256 sdram , plyte glowna asus cubx na chipset'cie Intel 440BX.reszta to chyba nie wazna....
|
Cytat:
|
Mówię daj nowy firmware do tej spawary i tyle
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:49. |