![]() |
Sorki, ale podepnę sie pod ten topic by nie zakładać nowego.
Potrzebuję zgrać kilkaset VHS'ów na DVD. Dysponuję kompem z Athlonem XP 2600+, 2x512 DDR, DVDR Nec. Potrzebuję jeszcze dobrej karty TV. Forumowa większość bez zastanowienia wskazuje: WinFast TV2000 XP Expert. Wnioskuję zatem, że nic lepszego już raczej nie znajdę. W takim razie zdecyduję się na powyższy tuner. Choć przyznam, że nawet nie wiedziałem o istnieniu jakiś cyfrowych konwerterów - może to lepszy wybór niż TV karta ? Jak sądzicie ? Chociaż cena razi. PS. Chyba nie muszę dodawać, że zalezy mi na jak najlepszej jakości PS2. Jaki jest najlepszy i najprostszy programik do zgrania obrazu z VHS na DVD ? |
mainconcepta mam i wlasnie sie nim bawile, tzn avi-vcd i kurcze dzwiek jest ale piszczy mi w glosniczkach, poza tym nie widzi on audio we wszystkich plikach, po 3 przerabia na vcd wolniej niz cudo ati avivo video converter (wiem to mialo byc o zrzucaniu:) i po 4 ja chce zgrac bezposrednio z magnetowidu bez podlanczania do kamery bo jej nie posiadam:). Wiec w sumie nie widze odpowiedzi na pyanie czy da sie bez uzycia kamery, karty wideo czy tez tunera tv zgrac material z kasety na hdd:)
|
Cytat:
pozdro |
Moze znajdzie sie ktos obeznany w temaci bo w sumie 50 zl wiecej za karte z vivo moge dolozyc, ale jak jest sens:):)
|
to jak z samym vivo ? moge zgrac z PC na vhs :> ;]
|
a przez vivo sie nie da zgrac bez uzycia kamery ?
|
Cytat:
http://sklep.cdrinfo.pl/katalog_3858.html fajne, ale trzeba mieć po co to kupować, np 100 kaset VHS z kamery :P ;) |
witam da sie bezposrednia zgrac\nagrac z magnetowidu na PC i odwrotnie , bez uzycia kamery ?
|
thx
|
Dla 2-3 razy nie opłaca się nic kupować ;)
A jakość, podejrzewam, będzie podobnie kiepska ;) |
A powiedzcie mi co myslicie o zgrywaniu z vhs za pomoca karty np radeon 9550 vivo?Czy w ogole oplaca sie zgrywac przez video in czy lepiej kupic jakas tania karte badz tuner tv, jak tak to jakie?Oczywiscie chodzi mi o 2-3 krotne zgranie materialu z wideo i raczej na tym bym zakonczyl zabawe ewentualnie okazjonalnie
|
Cytat:
|
Tak myślałem Reetou.
Mam jeszcze kilka pytań. Posiadam kartę WinFast TV 2000 Expert oraz programy do obróbki obrazu firmy ULEAD: 1) Video Studio 8 SE DVD 2) DVD Movie FActory 3 SE Który program jest lepszy do zgrywania z VHS na kompa? Jaki poleciłbyś najlepsze ustawienia do zgrania materiału? Jakim kodekiem najlepiej zgrywać? Sprzęt podłoczony mam następująco: z magnetowidu przez EURO -> poprzez CHINCHE (video, audio L i R) -> do przejściówki z CHNCHE na Composite (dołączony razem z kartą) -> i dalej do karty. Dzięki za (p)odpowiedź. |
Jeśli wymieniłeś wszystkie złącza - to nie. Potrzebne jest wejście A/V w kamerze.
|
VHS to DVD
Witam.
Mam podobny problem ze zgrywaniem filmów z kaset VHS, ale nie wiem czy moj magnetowid THOMPSON (z tyłu ma 2 EURO) można połączyć z kamerą DV SAMSUNG VPD-353 i dalej do FIreWire. Kamera posiada: Wyjście DV Wejście DV Wyjście S-VIDEO Wyjście wideo Wyjście audio Wejście mikrofonowe Proszę o odpowiedź lub sugestie. Z góry dziękuję za porady i odpowiedzi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03. |